asaledr 16.07.2023 00:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2023 Witam, Czy mój elektryk podłącza kabel normalnie do złącza w skrzynce PGE? Czy jedynie im wsuwa do skrzynki ten przewód, a dalej ja mam pisać wniosek i czekać znowu parenaście miesięcy jak na skrzynkę, aż mi łaskawie podłączą mój kabel do ich kabla i założą licznik?Czy może mój elektryk podpina się pod ich kavel i prąd mam od razu, a licznik tam sobie kiedyś założą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 16.07.2023 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2023 Jak ma dostęp do skrzynki a złącze jest gotowe i ma lub jest rozbudowane o układ pomiarowy i zabezpieczenia to niech podłącza. Ty i tak musisz pisać do PGE że instalacja odbiorcy jest gotowa do podłączenia.Jeśli nie ma dostępu to podkopujesz się tak aby wsunąć kabel i powiadamiasz ZE o gotowości.Przyjadą, podłączą a następnie podpiszesz umowę i dopiero w umówionym terminie zainstalują licznik i zabezpieczenia a Ty sprawdzisz czy masz w domu energię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusik6 16.07.2023 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2023 Patologia z tymi molochami państwowymi. Czekam na przylacze od maja tamtego roku. 18 miesięcy termin podłączenia!!!! I się dziwią ze Polacy nie chcą się budować i robią ułatwienia w postaci zgłoszenia budowy a nie pozwolenia. A tu takie szwindle. Takie coś w gospodarce rynkowej i konkurencji to by było załatwione w miesiąc maks!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 16.07.2023 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2023 Czekasz na przyłącze ? czy masz już przyłącze i czekasz na podłączenie?Czy dali kiedyś jakie terminy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusik6 16.07.2023 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2023 Na przylacze, po roku czasu jest w fazie projektowania! A gdzie jeszcze wykonanie choć tu pewnie będzie szybciej. Wg umowy mają czas do grudnia 2023 umowa podpisana w czerwcu 2022. Komedia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 17.07.2023 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2023 Niestety projektowanie to czasami dłuuuugi proces. Niestety.Wykonanie będzie szybkie tylko musi wystartować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 24.07.2023 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2023 Wykonanie może i szybkie po wygranym przetargu, ale jeszcze odbiory, więc średnio 2-3 miesiące po wykonaniu można się ubiegać o umowę na przyłączenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts