lmc00 17.07.2023 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2023 Witam.Czy może ktoś odpowie czy możliwe będzie zamontowanie modułu zewnętrznego pompy ciepłą typu split (moc 10 kW) w przybudówce do budynku . Pomieszczenie jest nieogrzewane i dość dobrze wentylowane. czy raczej jest to niemożliwe. Montaż na elewacji jakoś nie bardzo mi odpowiada. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juan 17.07.2023 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2023 W pomieszczeniu nie. Szybko zrobisz w nim lodówkę i nie będzie skąd brać więcej ciepła do ogrzewania domu.Jednostka zewnętrzna potrzebuje tysięcy metrów sześciennych ciągle nowego powietrza. Żadna wentylacja w tej przybudówce tego nie zapewni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 19.07.2023 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2023 Witam. Czy może ktoś odpowie czy możliwe będzie zamontowanie modułu zewnętrznego pompy ciepłą typu split (moc 10 kW) w przybudówce do budynku . Pomieszczenie jest nieogrzewane i dość dobrze wentylowane. czy raczej jest to niemożliwe. Montaż na elewacji jakoś nie bardzo mi odpowiada. . A montaż _przy_ elewacji też nie? Chodzi o estetykę, hałas, coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lmc00 01.08.2023 04:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2023 Już mi się rozjaśniło. Dziękuję za odpowiedź. W tej sytuacji wybrałem częściowo zacienioną półotwarta wnękę przy budynku. Montaż na elewacji a konkretnie na ścianie szczytowej nie odpowiada mi z uwagi na dostęp osób trzecich oraz estetykę i ekspozycję na słońce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts