Wagner90 30.07.2023 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2023 Witam,Szukam odkurzacza do ok 2500 zł, który jednocześnie będzie odkurzał i mył podłogi. Czytając różne rankingi i opinie stwierdzam, że zdecydowana większość z nich jest sponsorowana i nie da rady wyciągnąć z nich potrzebnych informacji. Czego mi trzeba: - jednoczesne odkurzanie i mycie podłóg- końcówka myjąca, której nie trzeba myć co 3 minuty (przy mopach parowych doszedłem do wniosku, że one muszą mieć co chwila wymieniane albo myte końcówki, gdyż się szybko brudzą i wtedy myje się podłogę brudną wodą, jak przy tradycyjnym mopie)- konstrukcja, która nie ma problemów ze sprzątaniem przy krawędziach ścian - co udaje mi się znaleźć jakieś sensowne info, to wychodzi mi, że prawie wszystkie konstrukcje zostawiają pasek ok 1 cm przy krawędzi ściany- fajnie by było, jakby stacja dokująca myła automatycznie końcówkę myjącą itp.- mile widziany kabel, bo akumulatory jednak nie pozwalają na długi czas pracy. Bardzo proszę o polecanie sprawdzonych modeli, bo od czytania poradników i komentarzy już mi łeb pęka i mam większy mętlik w głowie, niż przed rozpoczęciem szukania. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzeus86 07.09.2023 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2023 Roborock S7 MaxV na youtubie są bardzo dobre filmiki pokazujace jak roboty jednoczesnie sprzatają i mopują. Ja jestem bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 10.09.2023 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2023 Masz zbyt duże oczekiwania jak na założony budżet. Częściowo wymagania spełnia ROIDMI EVA. Wszystkich wymagań chyba na dziś nic nie spełnia, a na pewno nic w sektorze konsumenckim (czyli tak do kilkudziesięciu tys. PLN) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbx 26.09.2023 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2023 Myjąc podłogę mopem na kiju, można zaobserwować na jak długo starcza jedno zamoczenie i to, ile razy trzeba przetrzeć, by zmyć zabrudzenie, najczęściej wyschnięte.Można więc mieć nadzieję, że mop automatyczny, który miałby spełnić funkcję mycia, jeszcze czeka w kolejce na jego wynalezienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 03.10.2023 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2023 Myjąc podłogę mopem na kiju, można zaobserwować na jak długo starcza jedno zamoczenie i to, ile razy trzeba przetrzeć, by zmyć zabrudzenie, najczęściej wyschnięte. Można więc mieć nadzieję, że mop automatyczny, który miałby spełnić funkcję mycia, jeszcze czeka w kolejce na jego wynalezienie. Mam robota mopującego i jestem zdania, że urządzenie służy do utrzymania czystości, a nie sprzątania per se. Oddali w czasie konieczność sprzątania / mycia, ale go nie wyeliminuje. Szwagierka kupiła robota ROIDMI EVA i jest zachwycona, ale ona korzysta z niego w małym mieszkaniu, więc ciężko porównać do domu (zwłaszcza dużego). Plus jest taki, że czyści mopa co 20 min i dodaje wody na okrągło. Muszę pożyczyć i wypróbować u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbx 03.10.2023 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2023 Plus jest taki, że czyści mopa co 20 min i dodaje wody na okrągło. Jeżeli to jest plus, to masz odmienne pojęcie o użyteczności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 03.10.2023 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2023 rozwiń, bo trudno się domyślać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 03.10.2023 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2023 Zejdz na ziemie, nie ma takiego urządzenia a już na pewno nie za 2,5k Ten mop to tylko marketingowy bełkot. Nie umyjesz tym podlog, najwyżej poliżesz. EOT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts