Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PC - złoto dla naiwnych ?:)

MiroMirek

Recommended Posts

OZC dostał do wglądu.

Moc też dobrał w miarę nieźle.

Problem był w cenie - prawie 50 koła za małego Panasa to żart. Tym bardziej, że wiem ile kosztują pompy bezpośrednio od producenta. Mam znajomego który handluje PC ale tylko monoblokami, a ja sam nie kupię splita bo chińczycy sprzedają towar tylko na kontenery.

I Uważam, że 300% różnica cen pomiędzy producentem a klientem końcowym to przegięcie.

Też nie prawda z tym Chińczykami , pompę kupujesz nie na aliexpres tylko alibaba i oni przeważnie od 2 szt sprzedają ale jedną też ci wyślą a wiem bo wypytywałem swego czasu wtedy były droższe przesyłki dziś są tańsze więc działaj nie marudź :yes:

Pisząc "kupuje od Chińczyków" nie mam na myśli AliXXX, tylko producenta. Na AliXXX nie kupię PC złożonej na Panasie za 1500USD, a za tyle producent sprzedaje je w hurcie (czyt. minimum kontener).

Jesteś w błędzie to wiem bo kilku ludków kupiło a ja sam już byłem na tym etapie ale w sumie sam sobie zrobiłem porządną pompę , a alibaba kupisz nawet 1 szt choć ogłaszają od 2 szt

Napiszę raz jeszcze - ja nie mam na myśli pompy z Alibaby tylko prosto od producenta. Bo takich cen jak ma producent to na Ali nie znajdziesz.

Jak znasz aukcję z Ali na pompę splita zbudowaną na panasie za 1500USD to podziel się linkiem :D

Edytowane przez mistalova

Co ci da że na panasie ? pewnie wiesz a jak nie to tak sprężarki w większości pomp ciepła są markowe zawory rozprężne eev większość to te same wymienniki no cuż miedź jaka jest każdy widzi tu nie ma cudów żadnych cuda są dopiero jak jedna firma grzałkami precyzyjnie dawkuje moc a druga nie ale ta druga przeważnie jest oszczędniejsza w poborze prądu niema nic za darmo i panasonic nie robi ciepła z niczego niestety .

na kanale klimatyzacja Katowice masz porównanie 4 pomp ciepła w tym panasonic oraz haier i w zasadzie one niczym się nie różniły poza ceną oczywiście ale przekonanego się nie przekona ty to wiesz ja to wiem.