Wujtek 05.09.2023 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2023 Witam wszystkich,muszę zabudować w kuchni wnękę, aby powiesić szafki kuchenne w jednej linii. Akurat z lewej zaplanowane są 2 szafki wys. 90cm, gł. 30 dlatego chciałem się poradzić jak to prawidłowo wykonać pod takie obciążenie. Czy wystarczy tradycyjny stelaż UW+CW i do tego podwójne opłytowanie ? Szafki planuję powiesić na listwie. [ATTACH=CONFIG]466187[/ATTACH] PozdrawiamWojtek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
humidorek 06.09.2023 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2023 Jak na listwie i często kołki to ok. Możesz zamiast spodniej płyty gk dać osb, wtedy będzie "pancernie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujtek 06.09.2023 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2023 (edytowane) Dziękuję za odpowiedź.Czy OSB grubości 12mm będzie ok ? I czy zamontować ją na całej wysokości? pozdrawiam Edytowane 6 Września 2023 przez Wujtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
humidorek 08.09.2023 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2023 Co do grubości, moim zdaniem tak, wysokość - najpierw napisałem, ze przynajmniej od podłogi do mocowania szafek, ale w sumie płyt i tak nie stawia się na podłodze, więc może wystarczy jakiś pas 1m wysokości... Nie mam jednak pewności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 09.09.2023 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2023 muszę zabudować w kuchni wnękę, aby powiesić szafki kuchenne w jednej linii. Akurat z lewej zaplanowane są 2 szafki wys. 90cm, gł. 30 Nie lepiej zrobić tam głębsze szafki niż wydawać kasę żeby zmarnować miejsce? Te ze 3m2 płyty meblowej na ścianki szafek i półki wyjdzie znacznie taniej - a robocizna, fronty i okucia zostają bez zmian. A do tego zyskujesz miejsce na półkach na rzadko używane rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts