StefanZeromski 06.09.2023 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2023 Mam na piętrze przewidziane nieotwieralne okno fix od podłogi. Czy w takim wypadku konieczne jest zamontowanie barierek, jeśli okno nie jest otwieralne? Czy można temat zamknąć np. poprzez zastosowanie folii na szybę? Chciałbym uniknąć problemów z pozwoleniem na użytkowanie ze względu na brak balustrady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 07.09.2023 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2023 Mam na piętrze przewidziane nieotwieralne okno fix od podłogi. Czy w takim wypadku konieczne jest zamontowanie barierek, jeśli okno nie jest otwieralne? Czy można temat zamknąć np. poprzez zastosowanie folii na szybę? Chciałbym uniknąć problemów z pozwoleniem na użytkowanie ze względu na brak balustrady. Rozporządzenie w sprawie warunków technicznych § 301 ust. 3. Wysokość położenia podokiennika, określona w ust. 1 i 2, może być pomniejszona, pod warunkiem zastosowania zabezpieczenia okna balustradą do wymaganej wysokości lub zastosowania w tej części okna skrzydła nieotwieranego i szkła o podwyższonej wytrzymałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
StefanZeromski 07.09.2023 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2023 Rozporządzenie w sprawie warunków technicznych § 301 ust. 3. Wysokość położenia podokiennika, określona w ust. 1 i 2, może być pomniejszona, pod warunkiem zastosowania zabezpieczenia okna balustradą do wymaganej wysokości lub zastosowania w tej części okna skrzydła nieotwieranego i szkła o podwyższonej wytrzymałości. Dzięki. Tak właśnie myślałem, że ten zapis powinien załatwić temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 10.09.2023 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2023 Rozporządzenie w sprawie warunków technicznych § 301 ust. 3. Wysokość położenia podokiennika, określona w ust. 1 i 2, może być pomniejszona, pod warunkiem zastosowania zabezpieczenia okna balustradą do wymaganej wysokości lub zastosowania w tej części okna skrzydła nieotwieranego i szkła o podwyższonej wytrzymałości. Z czystej ciekawości, czy prawo definiuje ściśle jaka to jest ta podwyższona wytrzymałość ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 10.09.2023 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2023 Z czystej ciekawości, czy prawo definiuje ściśle jaka to jest ta podwyższona wytrzymałość ? Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broken1Winggs 11.09.2023 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2023 A ja tak zapytam się z innej strony - A jak to umyć pózniej ;d Ja wiem że okna to i raz na 2 lata można myć ale kiedyś trzeba to wtedy drabina czy rusztowanie ... Mówie tutaj o stronie zewnętrznej oczywiscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 11.09.2023 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2023 Długi kij, a raczej rura, plus szczotka z podawaniem środka myjącego i wody. Tak się myje kilkupiętrowe biurowce ze szkła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broken1Winggs 11.09.2023 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2023 Długi kij, a raczej rura, plus szczotka z podawaniem środka myjącego i wody. Tak się myje kilkupiętrowe biurowce ze szkła. Jak kto lubi Mi by się osobiscie nie chciało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 11.09.2023 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2023 Jak kto lubi Mi by się osobiscie nie chciało Fix na piętrze to bzdura, ale faktycznie, skoro ktoś lubi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts