Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompa Konceptus

Petronelli

Recommended Posts

• Odpowiedzi 193
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Informacyjnie podam, że wysłane pocztą pismo, wróciło do mnie bez odebrania przez firmę. Tym samym potwierdzają się ostatnie opinie jakie można znaleźć o firmie w internecie.

Od ostatniego maila jaki wymieniłem z właścicielem, też minęło około miesiąca, po którym dostałem informację, że zgłoszony problem będzie konsultowany z chłodziarek oraz AdamemMK. Jednak do tej pory Panowie się nie skonsultowali ze sobą.

exetterenak Czy mógłbyś wykonać test nagrzania bufora wg czujnika do CO i osiągnięcia temperatury 50*C ? jeżeli oczywiście masz podmieszanie na wyjściu z bufora, bo z tego co pamiętam to masz podłogówkę. Jeżeli to możliwe to z obserwacją pompy, czy zrobi to ciągiem, czy też wzrośnie ciśnienie i się awaryjnie wyłączy.

U mnie nie występuje problem o którym piszesz. Robiłem już tak kilkukrotnie i PC za każdym razem grzeje to przy jednym podejściu

Ok, dziekuję. U mnie doszedł nowy problem i pompa się zawiesiła i nie pracowała, a wskazania na wyświetlaczu z czujników umieszczonych w buforze były inne niż faktycznie w buforze.

Ok, dziekuję. U mnie doszedł nowy problem i pompa się zawiesiła i nie pracowała, a wskazania na wyświetlaczu z czujników umieszczonych w buforze były inne niż faktycznie w buforze.

To masz software do wymiany :)

U mnie było to samo. Wgrali nową wersję i zamontowali mi moduł, który restartuje PC po takim zawieszeniu.

Czy objawem było też tego, że nie reagował wyświetlacz i pracowała pompa obiegowa górnego źródła?

To masz software do wymiany :)

U mnie było to samo. Wgrali nową wersję i zamontowali mi moduł, który restartuje PC po takim zawieszeniu.

Czy objawem było też tego, że nie reagował wyświetlacz i pracowała pompa obiegowa górnego źródła?

Nie sprawdzałem, czy wyświetlacz działa, tylko odłączyłem na chwilę zasilanie i zrobił się restart.

Najsłabszym ogniwem jest drona i jej relacja z klientem. Mieli ciekawy koncept, wystarczyło kilka rzeczy przypilnować, aby byli prężną firmą, którą można polecać, a jest jak widzicie.

Czyli manufaktura, prowadzona przez gościa, któremu nikt nie będzie mówić, jak ma prowadzić FIRMĘ. :D

Pewnie chodzi o tego p. Jerzego :) Zresztą, nie jest to ważne. Rozmawiałem z (chyba) nim i odniosłem wrażenie, że zachowuje się jak sprzedawca w warzywniaku: "Panie, co Pan mówi jest słabe, ja to mam dużo lepsze". Wycenę dostałem bez jakiejś głębokiej analizy, oczywiście padło pytanie o metraż do ogrzania... Nie mam najlepszego wrażenia.

Jak ja wysyłałem zapytania to oferowali od 4kW za ok. 25k zł co na mój domek z OZC 3.2kW by pasowało. Oferta przyszła na 6kW i 5

odwiertów w cenie 33 300 zł brutto co było zaskakujące zważywszy na warunki gruntowe ze swobodnym lustrem wody na 2,5m.

Do tego kilkaset kilometrów do firmy, skutecznie mnie zniechęciło.

Odległość też ma znaczenie ale co będzie jak firma zmieni profil działalności lub zlikwiduje się?

Do tego człowiek jest skazany na jedynego serwisanta. Będzie chory albo nie będzie już pracował w firmie i już nie ma serwisu !!

A propos serwisanta -

Był dziś u mnie serwis do monobloka... pomijam że to rzut na kasę, zrobił niewiele zgarną 400zł. .

U mnie 300zł z coroczną wymianą anody w zbiorniku. "Tanie" te monobloki :cool: