marcinbbb 09.10.2023 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2023 Był dziś u mnie serwis do monobloka... pomijam że to rzut na kasę, zrobił niewiele zgarną 400zł. Ale gwarancja na kolejny i ostatni rok podbita. Pompa ciepła działa, jedzie dziś na parametrze 32*C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 10.10.2023 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2023 Był dziś u mnie serwis do monobloka... pomijam że to rzut na kasę, zrobił niewiele zgarną 400zł. Ale gwarancja na kolejny i ostatni rok podbita. Pompa ciepła działa, jedzie dziś na parametrze 32*C. No to super, tylko jak to się ma do wątku o pompie gruntowej od Konceptus ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petronelli 24.10.2023 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2023 Informacyjnie podam, że wysłane pocztą pismo, wróciło do mnie bez odebrania przez firmę. Tym samym potwierdzają się ostatnie opinie jakie można znaleźć o firmie w internecie. Od ostatniego maila jaki wymieniłem z właścicielem, też minęło około miesiąca, po którym dostałem informację, że zgłoszony problem będzie konsultowany z chłodziarek oraz AdamemMK. Jednak do tej pory Panowie się nie skonsultowali ze sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petronelli 25.10.2023 05:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2023 exetterenak Czy mógłbyś wykonać test nagrzania bufora wg czujnika do CO i osiągnięcia temperatury 50*C ? jeżeli oczywiście masz podmieszanie na wyjściu z bufora, bo z tego co pamiętam to masz podłogówkę. Jeżeli to możliwe to z obserwacją pompy, czy zrobi to ciągiem, czy też wzrośnie ciśnienie i się awaryjnie wyłączy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 25.10.2023 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2023 U mnie nie występuje problem o którym piszesz. Robiłem już tak kilkukrotnie i PC za każdym razem grzeje to przy jednym podejściu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petronelli 25.10.2023 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2023 U mnie nie występuje problem o którym piszesz. Robiłem już tak kilkukrotnie i PC za każdym razem grzeje to przy jednym podejściu Ok, dziekuję. U mnie doszedł nowy problem i pompa się zawiesiła i nie pracowała, a wskazania na wyświetlaczu z czujników umieszczonych w buforze były inne niż faktycznie w buforze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 25.10.2023 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2023 Ok, dziekuję. U mnie doszedł nowy problem i pompa się zawiesiła i nie pracowała, a wskazania na wyświetlaczu z czujników umieszczonych w buforze były inne niż faktycznie w buforze. To masz software do wymiany U mnie było to samo. Wgrali nową wersję i zamontowali mi moduł, który restartuje PC po takim zawieszeniu. Czy objawem było też tego, że nie reagował wyświetlacz i pracowała pompa obiegowa górnego źródła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 25.10.2023 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2023 W tych pompach najsłabszym ogniwem jest elektronika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petronelli 25.10.2023 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2023 To masz software do wymiany U mnie było to samo. Wgrali nową wersję i zamontowali mi moduł, który restartuje PC po takim zawieszeniu. Czy objawem było też tego, że nie reagował wyświetlacz i pracowała pompa obiegowa górnego źródła? Nie sprawdzałem, czy wyświetlacz działa, tylko odłączyłem na chwilę zasilanie i zrobił się restart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petronelli 25.10.2023 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2023 W tych pompach najsłabszym ogniwem jest elektronika? Najsłabszym ogniwem jest drona i jej relacja z klientem. Mieli ciekawy koncept, wystarczyło kilka rzeczy przypilnować, aby byli prężną firmą, którą można polecać, a jest jak widzicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petronelli 25.10.2023 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2023 Najsłabszym ogniwem jest drona i jej relacja z klientem. Mieli ciekawy koncept, wystarczyło kilka rzeczy przypilnować, aby byli prężną firmą, którą można polecać, a jest jak widzicie. *Drona - firma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 25.10.2023 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2023 Najsłabszym ogniwem jest drona i jej relacja z klientem. Mieli ciekawy koncept, wystarczyło kilka rzeczy przypilnować, aby byli prężną firmą, którą można polecać, a jest jak widzicie. Czyli manufaktura, prowadzona przez gościa, któremu nikt nie będzie mówić, jak ma prowadzić FIRMĘ. Pewnie chodzi o tego p. Jerzego Zresztą, nie jest to ważne. Rozmawiałem z (chyba) nim i odniosłem wrażenie, że zachowuje się jak sprzedawca w warzywniaku: "Panie, co Pan mówi jest słabe, ja to mam dużo lepsze". Wycenę dostałem bez jakiejś głębokiej analizy, oczywiście padło pytanie o metraż do ogrzania... Nie mam najlepszego wrażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 25.10.2023 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2023 Moim zdaniem nie warto kupować PC "produkowanej", a dokładniej to składanej z części, z manufaktury działającej w ramach JDG czy w podobnej strukturze.50 - 60 tysięcy złotych bez rzeczywistej gwarancji jakości towaru i usług. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 25.10.2023 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2023 No właśnie. Na rynku pomp ciepła jest ogromna luka w postaci urządzeń o małej mocy, do 3-4 kW, ale zasilanych z GWC. Można zamówić składaka od takiego Konceptusa, ale potem się człowieku bujaj z nieprzetestowaną elektroniką i słabą obsługą klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 25.10.2023 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2023 Konceptus startuje od mocy zestawu 6 kW i mocy pompy 8,4 kW.Ciekawe czy całe urządzenia ma stosowne atesty, certyfikaty i dopuszczenia czy jako manufaktura nie potrzebuje takich.Ma kartę produkty zgodnie z Rozporządzeniem UE 811/2013 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 25.10.2023 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2023 Konceptus startuje od mocy zestawu 6 kW i mocy pompy 8,4 kW. Ciekawe czy całe urządzenia ma stosowne atesty, certyfikaty i dopuszczenia czy jako manufaktura nie potrzebuje takich. Ma kartę produkty zgodnie z Rozporządzeniem UE 811/2013 ? Dostałem ofertę na moce od 2,4 kW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 25.10.2023 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2023 Na stronie Konceptusa nie widziałem takiej oferty.Możliwe że dostałeś ofertę na mniejszą liczbę sond - może na dwie sondy Heliko ?Każda sonda po 1,2 kW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 25.10.2023 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2023 Jak ja wysyłałem zapytania to oferowali od 4kW za ok. 25k zł co na mój domek z OZC 3.2kW by pasowało. Oferta przyszła na 6kW i 5 odwiertów w cenie 33 300 zł brutto co było zaskakujące zważywszy na warunki gruntowe ze swobodnym lustrem wody na 2,5m. Do tego kilkaset kilometrów do firmy, skutecznie mnie zniechęciło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 25.10.2023 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2023 Odległość też ma znaczenie ale co będzie jak firma zmieni profil działalności lub zlikwiduje się?Do tego człowiek jest skazany na jedynego serwisanta. Będzie chory albo nie będzie już pracował w firmie i już nie ma serwisu !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 25.10.2023 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2023 Odległość też ma znaczenie ale co będzie jak firma zmieni profil działalności lub zlikwiduje się? Do tego człowiek jest skazany na jedynego serwisanta. Będzie chory albo nie będzie już pracował w firmie i już nie ma serwisu !! A propos serwisanta - Był dziś u mnie serwis do monobloka... pomijam że to rzut na kasę, zrobił niewiele zgarną 400zł. . U mnie 300zł z coroczną wymianą anody w zbiorniku. "Tanie" te monobloki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts