Jarek1233 15.09.2023 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2023 Witam, mam trochę nietypowy dach, który chcę pokryć t-panelem od blachotrapez. I teraz zastanawiam się czym połączyć te dwie powierchnie. Pod spodem była papa i na tym gonty, a łączenie zrobione za pomocą rynienki zrobionej z arkusza blachy. Jednak dach po paru miesiącach zaczął przeciekać, dlatego planuję położenie blachy. Początkowo planowałem wstawić kosz rynnowy po środku, ale w sklepie mi odradzono tego pomysłu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 15.09.2023 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2023 Taka konstrukcja dla deszczu może być szczelna, lecz dla zalegajacego śniegu przechodzącego w lód, musi przeciekać. Takie sa odwieczne prawa fizyki i nie bądź pan rura i nie pękaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 16.09.2023 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2023 Jeśli ma być blachodachówka to w miejscu łączenia zastosować blachy koszowe .Linia łączenia musi mieć spadek, w przeciwnym razie będzie przeciekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 16.09.2023 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2023 To są typowe błędy projektowe i wykonawcze. Po co ta "rynienka"? Po co ta folia? Za szczelność dachu odpowiada krycie wstępne, które powinno być wykonane papą. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts