gorog85 28.09.2023 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2023 Dzień dobry,Zwracam się do Was o pomoc, bo jestem bezsilny wobec mojego kierownika budowy. Inwestycja fizycznie zakończona (a tym samym przekazane wszystkie dokumenty do kierownika) ponad 5 lat temu. Od tej pory, możecie wierzyć, lub nie, wydzwaniam do niego i pytam o stan rzeczy. Telefon odbiera średnio jeden na 40. W odpowiedzi słyszę, że już za chwilę, już za tydzień, bo jeszcze coś wypadło. 5 lat!!!!!!! Oczywiście nowe koszty z tytułu świadectwa energetycznego, czy przedawnienia oświadczeń. Najchętniej opisałbym go z imienia i nazwiska, aby przestrzec przed tym człowiekiem innych inwestorów. Do rzeczy. Czy zmiana kierownika budowy na tym etapie, tj samego odbioru jest możliwa? Chyba nie pozostaje mi nic innego. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 28.09.2023 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2023 Może najpierw zacznij od znalezienia kierownika który podejmne się wyprostowania tego bagna które tu opisujesz. Potem już z górki. :D:D Razem z nowym kierownikiem odbierasz dokumenty od starego kierownika i następuje przekazanie budowy poprzez wpisy do dziennika budowy, inwentaryzację obu na budowie itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbx 28.09.2023 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2023 Dzień dobry, Zwracam się do Was o pomoc, bo jestem bezsilny wobec mojego kierownika budowy. Inwestycja fizycznie zakończona (a tym samym przekazane wszystkie dokumenty do kierownika) ponad 5 lat temu. Od tej pory, możecie wierzyć, lub nie, wydzwaniam do niego i pytam o stan rzeczy. Telefon odbiera średnio jeden na 40. W odpowiedzi słyszę, że już za chwilę, już za tydzień, bo jeszcze coś wypadło. 5 lat!!!!!!! Oczywiście nowe koszty z tytułu świadectwa energetycznego, czy przedawnienia oświadczeń. Najchętniej opisałbym go z imienia i nazwiska, aby przestrzec przed tym człowiekiem innych inwestorów. Do rzeczy. Czy zmiana kierownika budowy na tym etapie, tj samego odbioru jest możliwa? Chyba nie pozostaje mi nic innego. Pozdrawiam. Przez internet wyślij opis zdarzenia do PZITB przynależnego do terenu w którym budujesz. Przed tym, poinformuj kierownika że to zrobisz. Jest mało prawdopodobne, by spał spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 01.10.2023 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2023 Przez internet wyślij opis zdarzenia do PZITB przynależnego do terenu w którym budujesz. Co to jest PZITB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 01.10.2023 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2023 nowe koszty z tytułu świadectwa energetycznego, m. Swiadectwa sa od 2008albo 2009 roku wiec nie sa nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 01.10.2023 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2023 Polski Związek Inżynierów i Techników Budownictwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał Niewiadomski 01.10.2023 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2023 Co do zgłoszenia to raczej do Okręgowej Izby Inżynierów Budownictwa. Niestety gorog85 muszę cię zmartwić. Jeżeli od 5 lat nic się nie dzieje na budowie i nie została zgłoszona jako zakończona, to w świetle prawa pozwolenie na budowę wygasło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 03.10.2023 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2023 Zgodnie z art. 37 ust. 1 prawa budowlanego decyzja o pozwoleniu na budowę wygasa, jeżeli budowa nie została rozpoczęta przed upływem 3 lat od dnia, w którym decyzja ta stała się ostateczna lub budowa została przerwana na czas dłuższy niż 3 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 04.10.2023 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2023 Co do zgłoszenia to raczej do Okręgowej Izby Inżynierów Budownictwa. Niestety gorog85 muszę cię zmartwić. Jeżeli od 5 lat nic się nie dzieje na budowie i nie została zgłoszona jako zakończona, to w świetle prawa pozwolenie na budowę wygasło wystarczy że będą wpisy w dzienniku budowy, terminy nie dłuższe niż 3 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 05.10.2023 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2023 Polski Związek Inżynierów i Techników Budownictwa Tak ten skrót kojarzyłem, ale co on ma do tej budowy dalej nie rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 05.10.2023 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2023 dbx podał zalecenie zwrócenia się z problemem do PZITB a ja tylko podałem pełną nazwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 05.10.2023 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2023 dbx podał zalecenie zwrócenia się z problemem do PZITB a ja tylko podałem pełną nazwę tak, wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts