Jarek882 04.10.2023 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2023 Mam problem z wiatrem w suficie podwieszanym. Z zewnątrz styropian 20cm do ciągnięty do deskowania i zostawiona szczelina wentylacyjna. Wełna 20cm pomiędzy belkami jest dociagnieta do murłaty a 10cm jest położona w poprzek od góry nałożona na murłate dosunieta do styropianu. Pomiędzy stelażem a wełna jest również ocieplony wieniec wełna. Pomiędzy stelażem a wełna jest pustka około 8cm.wkladalem rękę pod wełnę i nie czułem żadnego wiatru a z żyrandoli lekko dmucha powietrze. Nie mam już pomysłu jak to sprawdzić skąd podwiewa. W jednym miejscu wieje nawet z peszla od przewodu elektrycznego. Robiłem to samemu więc robiłem jak u siebie a coś nie pyklo. Prosiłbym o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 04.10.2023 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2023 Możesz zlecić Blower Door Test, koszt ok. 1500 zł, dowiesz sie bardzo wiele nt nieszczelności Twojego budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroles 04.10.2023 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2023 Ani wełna ani styropian nie zapewniają szczelności. Jak masz nieszczelny dom i różnicę ciśnień (wiatr) to powietrze sobie znajdzie drogę. Pomalutku wleci w większe przestrzenie, tego nie wyczujesz. Ale jak wyleci z gniazdka, to już tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek882 05.10.2023 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2023 Ani wełna ani styropian nie zapewniają szczelności. Jak masz nieszczelny dom i różnicę ciśnień (wiatr) to powietrze sobie znajdzie drogę. Pomalutku wleci w większe przestrzenie, tego nie wyczujesz. Ale jak wyleci z gniazdka, to już tak. Ma to sens. W takim razie czekam na ochlodzenie i wypożyczę kamerę termowizyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek882 06.10.2023 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2023 Czy wełna przy murlacie powinna być do samych desek dosunieta czy powinna tak być dziura? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts