Skur3byk 11.11.2023 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2023 Witam.Mam pytanie o sens przełączania ogrzewania w tryb nocny, czyli zmniejszenie temperatury na regulatorach w domu o 4st C przez 5h na noc. Nie mówię o względach zdrowotnych i tego typu. chodzi mi głównie o czynnik ekonomiczny. Dom mam ocieplony, w całym domu ogrzewanie podłogowe, piec gazowy. Mam co do tego typu (oszczędności) trochę mieszane uczucia, ponieważ rano piec znowu musi te kilka stopni nadgonic czy ktoś takie coś sprawdzał u siebie, jak to wygląda pod względem kosztów? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 11.11.2023 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2023 Dom mam ocieplony, w całym domu ogrzewanie podłogowe, piec gazowy. To ani oszczędności, ani efektu na termometrze nie zobaczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 11.11.2023 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2023 W pierwszej kolejności testuj zmiejszenie np. o 1 oC przez 4 godziny lub dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanma93 22.11.2023 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2023 (edytowane) Nienawidzę przegrzania w nocy, więc mój komputer zawsze włącza tryb ochrony przed zamarzaniem, gdy nie jest włączony. To w zasadzie oznacza off, bo w moim mieszkaniu nigdy nie robi się wystarczająco zimno, żeby to zadziałało. Co mnie zaskoczyło, biorąc pod uwagę, że wynajmuję mieszkanie bez izolacji i z pojedynczymi szybami. Myślę, że jedną z korzyści płynących z mieszkania w mieszkaniu jest to, że dostaję trochę darmowego ciepła z mieszkania obok mnie (mam parter, więc nie ma wzrostu ciepła) https://showbox.bio/ https://tutuapp.uno/ . Edytowane 25 Listopada 2023 przez hanma93 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 23.11.2023 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2023 Ciepło z mieszkań obok NIE JEST DARMOWE, okradasz sąsiadów. Nie ma darmowych obiadów, zawsze ktoś zapłaci. Jeśli nie płacisz za siebie, to okradasz innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CafeDelTom27 23.11.2023 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2023 Ale naprawde o 4st C przez 5h spada Ci temperatura w mieszkaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 23.11.2023 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2023 uwagę, że wynajmuję mieszkanie bez izolacji i z pojedynczymi szybami.. z pojedynczymi szybami? To jakie masz okna w tym mieszkaniu, Skrzynkowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts