ganil48808 17.12.2023 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2023 Dobry wieczór, mam do Państwa hydrauliczne pytanie.Wynajmuję mieszkanie i niestety ale naprawy ja mam pokrywać.Jest przy kibelku spłuczka taka podtynkowa i dzieją sie takie objawy ,że raz na jakiś czas(co kilka/kilkanaście/kilkadziesiąt spłukań - nie ma reguły ale jest to systematyczne) woda się spłucze ale późnień tak jakby nie odbijała do końca czyli lekko leci wody w muszli i słychać dźwięk napełniania spłuczki (ale taki powolny). Wg. brata ,który to rozbierał do wymiany może być jakiś taki element o nazwie Roca AV0025800R.Możliwe ,że ten element jest wadliwy i daje takie objawy? Jeśli tak to czy da się go naprawić jakoś? przeczyścić?albo kupić jakiś zamiennik ,żeby wyszło sensownie ale w miarę dobrze cenowo?Gdyby to było moje własne mieszkanie zrobiłbym to nie oszczędzając ale z racji ,że je wynajmuję nie chcę wydawać za dużo pieniędzy na to - sami rozumiecie. Co myślicie na ten temat? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 18.12.2023 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2023 Podany element to mechanizm spustowy.Jeśli problem istnieje po napełniamiu to winowajcą może być dolna część tego mechanizmu wraz z uszczelkami. Proponuję zdemontować element przez otwór po zdemontowaniu przycisku i ramki a następnie wyczyścić lub odkamienić. Winowajcą wszelkich zacięć i przecieków uszczelnień jest osadzający się kamień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.12.2023 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2023 u mnie było to po prostu kamień osadzony na uszczelce, który uniemożliwia idealne przyleganie i powstawały mikroprzecieki. Starczyło go rozpuścić. Wlej na noc dwie butelki octu do spłuczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piecja 02.02.2024 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego U mnie to samo, kamień był sprawcą, trzeba wlać odkamieniacz na 12h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts