marimarek 20.12.2023 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2023 Mam wyprowadzoną wentylację w kuchni, przy samym suficie. Stolarz proponuje zrobienie podcięcia na całej długości maskownicy pomiędzy szafkami górnymi, a sufitem. Czy takie rozwiązanie się sprawdzi? Czy wentylacją będzie działać wydajnie? Czy podczas kontroli nie będzie problemu z takim rozwiązaniem? Inne rozwiązanie to przedłużenie wentylacji do maskownicy i zrobienie kratki wentylacyjnej w maskownicy. Wentylacja to zwykła wentylacja grawitacyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.12.2023 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2023 będzie kurz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Toty 21.12.2023 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2023 Takie podcięcia 1.5-2cm to standardowe rozwiązanie. Nie zapomnij zrobić też sporego podcięcia pod lodówką jeśli jest w zabudowie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimarek 22.12.2023 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2023 Takie podcięcia 1.5-2cm to standardowe rozwiązanie. Nie zapomnij zrobić też sporego podcięcia pod lodówką jeśli jest w zabudowie. I nie powinno być problemów przy kontroli kominiarza? Bo gdzieś tak czytałem, że jak nie ma krótki to może być problem, bo jest ma, gdzie przyłożyć urządzenia pomiarowego. Nie wiem tylko czy to było poparte praktyką, czy tylko teorią.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts