Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy zasłonięcie termostatu kaloryfera przy częstym wietrzeniu jest ok?

Recommended Posts

Kaizen kocham twoje wpisy dlatego odpowiem.

A gdzie ta odpowiedź? Bo nijak nie odnosisz się do tego, co zacytowałeś.

Co mi proponujesz żebym zainwestował w kanały wentylacyjne obniżył sufit i władował do łazienki rekuperator w mieszkaniu? Ja to wszystko co piszesz wiem i co to zmienia?

To nie ja i nie proponuje. Wymaga Minister w Rozporządzeniu nawiewników.

W mrozy wietrzenie jest zupełnie zbędne wtedy, bo WG w mrozy działa wydajnie.

To co ja proponuje, to oszczędzanie na zdrowiu i nie pozbawianie pomieszczeń w których się przebywa wentylacji. Bo to żadna oszczędność a wietrzenie wentylacji nie zastąpi (może ja co najwyżej wesprzeć, jak nie domaga).

To co ja proponuje, to oszczędzanie na zdrowiu i nie pozbawianie pomieszczeń w których się przebywa wentylacji. Bo to żadna oszczędność a wietrzenie wentylacji nie zastąpi (może ja co najwyżej wesprzeć, jak nie domaga).

wiesz, racja racją, a życie życiem. nawiewniki wiążą się z kosztem zakupu i montażu, wzrostem kosztów ogrzewania, może odczuwaniem większego hałasu. więc dla wielu osób to rozwiązanie jest po prostu nieżyciowe

• Like 1

No właśnie, to nie takie proste. Z jednej strony dbałość o zdrowie i komfort, z drugiej - realia życia, gdzie każdy grosz na wagę złota. Czasem trudno znaleźć złoty środek między teorią a praktyką, szczególnie jak wszędzie słychać, że wszystko drożeje. Ale z drugiej strony - nie ma to jak świeże powietrze w domu!