Kaizen 29.12.2023 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2023 Kaizen kocham twoje wpisy dlatego odpowiem. A gdzie ta odpowiedź? Bo nijak nie odnosisz się do tego, co zacytowałeś. Co mi proponujesz żebym zainwestował w kanały wentylacyjne obniżył sufit i władował do łazienki rekuperator w mieszkaniu? Ja to wszystko co piszesz wiem i co to zmienia? To nie ja i nie proponuje. Wymaga Minister w Rozporządzeniu nawiewników. W mrozy wietrzenie jest zupełnie zbędne wtedy, bo WG w mrozy działa wydajnie. To co ja proponuje, to oszczędzanie na zdrowiu i nie pozbawianie pomieszczeń w których się przebywa wentylacji. Bo to żadna oszczędność a wietrzenie wentylacji nie zastąpi (może ja co najwyżej wesprzeć, jak nie domaga). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
harisson 02.01.2024 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia To co ja proponuje, to oszczędzanie na zdrowiu i nie pozbawianie pomieszczeń w których się przebywa wentylacji. Bo to żadna oszczędność a wietrzenie wentylacji nie zastąpi (może ja co najwyżej wesprzeć, jak nie domaga). wiesz, racja racją, a życie życiem. nawiewniki wiążą się z kosztem zakupu i montażu, wzrostem kosztów ogrzewania, może odczuwaniem większego hałasu. więc dla wielu osób to rozwiązanie jest po prostu nieżyciowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 02.01.2024 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia "Nieżyciowe", ale najbardziej prawidłowe przy wentylacji grawitacyjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gicolaus 03.01.2024 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia No właśnie, to nie takie proste. Z jednej strony dbałość o zdrowie i komfort, z drugiej - realia życia, gdzie każdy grosz na wagę złota. Czasem trudno znaleźć złoty środek między teorią a praktyką, szczególnie jak wszędzie słychać, że wszystko drożeje. Ale z drugiej strony - nie ma to jak świeże powietrze w domu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts