przemyslaw123 21.01.2024 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia (edytowane) Cześć, Proszę o poradę. Od jakiegoś czasu mam problem z grzejnikiem, gdy jest ustawiony np. na 2 to po około 24h potrafi syczeć niezależnie od pory czasem jest to 3 w nocy. Był on odpowietrzany kilkukrotnie. Myślałem, że może to wina termostatu ponieważ dźwięk syczenia wydobywa się z niego i został on wymieniony, ale niestety problem nie ustaje. Przesyłam link do filmu tam jest pokazany problem. https://www.youtube.com/shorts/fTVPC2hRae4 tutaj poprawny link Edytowane 21 Stycznia przez przemyslaw123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 21.01.2024 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia "Ten film jest prywatny" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemyslaw123 21.01.2024 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia przepraszam, tutaj poprawny link https://www.youtube.com/shorts/fTVPC2hRae4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 21.01.2024 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia Nadal jest prywatny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 21.01.2024 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia Cześć, Proszę o poradę. Od jakiegoś czasu mam problem z grzejnikiem, gdy jest ustawiony np. na 2 to po około 24h potrafi syczeć niezależnie od pory czasem jest to 3 w nocy. Był on odpowietrzany kilkukrotnie. Myślałem, że może to wina termostatu ponieważ dźwięk syczenia wydobywa się z niego i został on wymieniony, ale niestety problem nie ustaje. Przesyłam link do filmu tam jest pokazany problem. https://www.youtube.com/shorts/fTVPC2hRae4 tutaj poprawny link Może pokaż film z tego odpowietrzania, bo coś czuję, że w tym jest problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemyslaw123 21.01.2024 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia https://www.youtube.com/watch?v=fTVPC2hRae4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 21.01.2024 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia No to chyba jakiś wadliwy zawór jest. "Wymieniony termostat" - co było wymieniane - głowica (to czym kręcisz), czy zawór (to kolanko między kaloryferem a rurką w ścianie)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 21.01.2024 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia W tym miejscu masz zasilanie grzejnika czy powrót? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemyslaw123 22.01.2024 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia No to chyba jakiś wadliwy zawór jest. "Wymieniony termostat" - co było wymieniane - głowica (to czym kręcisz), czy zawór (to kolanko między kaloryferem a rurką w ścianie)? została wymieniona głowica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemyslaw123 22.01.2024 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia w tym miejscu jest zasilanie grzejnika zastanawiam się czy to nie jest normalne na 2 ponieważ : To moze być dlatego, że na 2 to jest nieco pryzdławiony przepływ, więc woda przeciska się przez 'wąskie gardło", stąd taki odgłos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 23.01.2024 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia Takiego odgłosu nie powinno być w sprawnej instalacji. Jakiś hydraulik powinien się wypowiedzieć, może jest kwestia zmiany prędkości przepływu, ale ja stawiam na wadliwy zawór, w którym coś wpada w rezonans przy zdławionym przepływie wody. Wymiana głowicy w tej sytuacji była bez sensu. Spróbuj zdjąć głowicę i stopniowo wciskać trzpień zaworu - zobaczysz, że w pewnym momencie zacznie hałasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts