ezg2014 24.01.2024 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia Potrzebuję zamontować półkę na ścianie pokrytej płytkami gresowymi. Zwykłe płytki , jakie stosuje się do łazienek. Jak w tym wywiercić otwory pod kołki, żeby płytki nie popękały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.01.2024 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia mój glazurnik po prostu wiercił, nie widziałam by robił jakieś specjalne przygotowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroles 24.01.2024 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia Widia na dość niskich obrotach przez płytkę, koniecznie bez udaru. Można polewać wodą, lepiej idzie. Często lekkie przechylanie wiertarki na boki przyspiesza wiercenie.Po przewierceniu się przez płytkę można zmienić technikę zależnie od tego, co jest pod spodem - udar można włączyć tylko w betonie (a i to ostrożnie, żeby nie uszkodzić gresu), wszystkie materiały ceramiczne nadal bez udaru. Jak pod spodem jest żelbeton i trafisz na zbrojenie, to zmienić na wiertło do metalu.Nie od rzeczy jest wywiercić mniejszym wiertłem i potem poprawić większym, mniejsza szansa że coś pęknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 25.01.2024 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia Potrzebuję zamontować półkę na ścianie pokrytej płytkami gresowymi. Zwykłe płytki , jakie stosuje się do łazienek. Jak w tym wywiercić otwory pod kołki, żeby płytki nie popękały? Wolne obroty i zakupić odpowiednie wiertła tego typu Oczywiście, są tez tańsze, czasami wystarczające na 2-3 otwory, wybór zostawiam majstrowi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 26.01.2024 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia Wolne obroty bez udaru i nowe wiertło widiowe. Najlepiej mniejsze fi 6 a dopiero docelowe.Ważne aby było dobrej jakości, nie CHRLMożna zainwestować w specjalne wiertło ale do jednej półki..... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 26.01.2024 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia Jak to gres to wiertła diamentowe z chłodzeniem wodnym trochę będą kosztowały. Kiedyś zrobiłem pancerną łazienkę z gresu, na wiertła wydałem kilkaset zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts