Justyna.pie 02.02.2024 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego Inspektor to funkcja, tytuł zawodowy ma najczęściej inżynier i ma uprawnienia. Kim ten inżynier z uprawnieniami byl na tej budowie? Jaka pełnił funkcje? Kierownik, inspektor ? Z tego, co widzę, to kierownik budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna.pie 02.02.2024 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego Oczywiście, racja, że jesteśmy za bardzo nastawieni na kupno tego bliźniaka. Może faktycznie trzeba trochę się naprostować. Jeśli chodzi o świadectwa energetyczne, to jest wszystko w komplecie. Piec był zainstalowany i uruchomiony w połowie 2021. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.02.2024 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego Tak z ciekawości - ile wam wyszło w audycie Eu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piecja 03.02.2024 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego Ja bym nie kupował, co samemu zbudujesz to przynajmniej wiesz co masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 03.02.2024 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego Zgoda, że nie każdy ma zdrowie/ochotę/cierpliwość/odwagę aby budować. Lecz kupując obiekt z papierami w porzadku (ktoś się pod nimi podpisał i podstemplował), w razie grubego odstępstwa masz jakieś szanse w razie sprawy w sądzie. Drobiazgi raczej załatwia się polubownie. Weź przynajmniej jakiegoś biegłego d/s bud., wyda opinię , będzie wiedział na co zwrócić uwagę. Ryzyko jest duże, więc chyba warto wydac drobne pieniądze, niż mieć grubą stratę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna.pie 04.02.2024 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego Dziękuję za wszystkie opinie, jutro dokumenty ma przejrzeć pan, który nadzorował nasze ostatnie firmowy przeróbki hali. Powiedział, że też w razie potrzeby pojedzie obejrzeć ten dom. Znalazłam też opinię biegłego ds budownictwa sporządzoną przy okazji podziału tego bliźniaka, brzmi dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 06.02.2024 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego I jak wyszła "ekspertyza"? Kupujecie ten dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lasuchel 11.02.2024 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego To że budowane 9 lat nie oznacza że gorzej. Ja osobiście bym raczej unikał budynków stawianych krócej niż 1 -2 lata. Skoro budynek odebrany to znaczy że dziennik jest w urzędzie i można go pozyskać do wglądu. Inna sprawa czy to co tam jest wpisane jest zgodne z prawdą. Jak jesteś zdecydowana i się podoba to trzeba wynająć inspektora nadzoru który wszystko sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 11.02.2024 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego Z tym czasem budowy to bywa różnie. Widziałem budynek z maxa, zadaszony postawiony oględnie mówiąc dawno, okoliczne drzewa na nim wspierały sie przez lat pewnie z 10 albo i więcej i tak sobie żyły w symbiozie. Kilka lat temu ktoś sie zabrał, drzewo oparte uprzątną, wstawił okna, otynkował i poszło w try miga. Podobno nazywało sie, że wybudowany z 10 lat temu. Że stał nieotynkowany grubo ponad 20 lat, a co to kogo? Co oczy nie widzą, to serce nie boli. Ja to z szosy obserwowałem, co pierwsze upadnie: drzewo czy chata? Chata okazała się mocniejsza. A propos Twojego domu: zorientuj się jak jest z granicami (płot nie musi być granicą!!! ) i czy nie stoi zbyt blisko granicy. Widziałem chatę wybudowaną tak , że brakowało niecałe poł metra do granicy. Nabywcy mieli kwas przy odbiorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts