arturpucz 11.02.2024 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego Potrzebuję porady odnośnie izolacji progu od zewnątrz pod drzwiami balkonowymi. (taka sama sytuacja z drzwiami wejściowymi). Przez moją nieuwagę nie zostało to zrobione przed przyklejeniem sytropianu. Z tego co się doczytałem na forach to dobrze jest dać w to miejsce membranę epdm. I teraz pytanie, wyciąć w tym miejscu styropian i wkleić membranę i na to z powrotem przykleić styropian, czy może dać ją od środka i też spełni swoją rolę? [ATTACH=CONFIG]468101[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]468102[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 11.02.2024 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego Co Ci da od środka? Ściany i wylewka już będą mokre.Tylko coś nie widzę wystającej hydroizolacji pod ścianami, żeby ją połączyć z hydroizolacją na wylewce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturpucz 11.02.2024 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego Hydroizolacja pod ścianami jest na pewno. Czyli co, rwać styropian i uszczelniacz z zewnatrz [ATTACH=CONFIG]468103[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomot79 11.02.2024 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego takie pytanie, mam podobnie okno HST na tym poszerzeniu ale jeszcze przed wszelkimi obróbkami. Czy to błąd, że podczas montażu okna nie położyłem papy jako izolacji poziomej pod ty poszerzeniem (pod ścianami mam).I 2 pytanie - taśma EPDM ile poniżej poziomu poszerzenia winna wychodzić w dół i na boki na mur. Będę robił również system Tytan Wins na zewnątrz, czy tą masą powinienem również wymazać te poszerzenie przed położeniem taśmy, czy też na poszerzeniu wystarczy klej do taśmy i taśma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturpucz 12.02.2024 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego Nie wiem ile dokładnie membrana powinna zachodzić na ścianę ale ja zrobię tak żeby z 10-15 cm zachodziło. Co do po smarowaniu progu masą to chyba nie ma to sensu, sama membrana powinna spełnić zadanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 12.02.2024 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego Tylko pilnujcie staranności przyklejenia taśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturpucz 12.02.2024 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego Lepsza będzie samoprzylepna czy lepiej dodatkowo klej z tubki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts