chudywro 13.02.2024 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego (edytowane) Cześć, Mam na całym chudziaku położoną papę termozgrzewalną. Aktualnie rury od kanalizacji (na równo z chudziakiem) są nią przykryte. Papę w miejscach wyjścia pkt z kanalizacją trzeba rozciąć. W jaki sposób to później obrobić, jak połączyć papę z rurą żeby zachować szczelność hydroizolacji. Czy łączyć papę z rurą jakąś gumą w płynie/ lepikiem? Jakieś konkretne marki? Jeśli ktoś już to przerabiał i ma jakieś zdjęcia to chętnie zobaczę. Przeszukałem forum ale rozwiązania lub przykładu łączenia papy położonej na chudziaku z rurami kanalizacyjnymi nie znalazłem. Edytowane 13 Lutego przez chudywro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adiš1719517701 14.02.2024 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego a jak montujesz cala reszte hydrauliki do chudziaka ? ew ktoredy kladziesz kable ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chudywro 14.02.2024 06:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego Kable idą po papie i nie przebijają papy. Hydraulika po chudziaku też jej nie przebija. Chodzi tylko o rury kanalizacyjne, które są puszczone w sasypie i w kilku miejscach wychodzą przez chudziak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekdomus 14.02.2024 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego Można owinąć rurę obustronną taśmą klejąca i połączyć papę z taśmą jakimś wodnym albo bezrospuszczalnikowym mazidłem. Ja kiedyś stosowałem taśmę Preprufe tape firmy GCP i znam tylko ten produkt ale jest on cholernie drogi. Pewnie są jakieś inne taśmy hydroizolacyjne obustronne na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chudywro 14.02.2024 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego Dzięki, właśnie o to mi chodziło. Myślę, że to jest dość powszechny temat w przypadku pokrywania papą chudziaka. Mam jeszcze chwilę i chciałbym wybrać najpewniejszy i możliwie najprostszy sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 14.02.2024 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chudywro 14.02.2024 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego Dzięki Kaizen, dokładnie ten filmik wczoraj oglądałem ale mam nadzieję, że w przypadku rur w chudziaku są łatwiejsze metody obróbki. Niektóre z rur u mnie idą przy samych działówkach i nie będzie możliwości nadłożenia takiej ilości papy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 14.02.2024 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego Takie obróbki to na dachu a nie w płycie podłogowej.Rozetnij papę dookoła podejścia a następnie jeżeli chcesz zasmaruj uszczelniaczem dekarskim Soudal wasser stop łącząc papę z rurą i posadzką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marvinetal 14.02.2024 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego U mnie posmarowano Isolastik (masa bitumiczna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chudywro 14.02.2024 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego @Mareks77, @marvinetal dzięki. Super, że podaliście nazwy produktów będę wiedział w czym szukać. Macie może jakieś foty jak to wygląda po wykonaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 15.02.2024 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego (edytowane) @Mareks77, @marvinetal dzięki. Super, że podaliście nazwy produktów będę wiedział w czym szukać. Macie może jakieś foty jak to wygląda po wykonaniu? Fotek nie mam. Praca została zakryta posadzkami. Z resztą jak ma wyglądać papa posmarowana w miejscu łączenia pędzlem to można sobie wyobrazić. Znalazłem na szybko prospekt z filmikiem. https://www.kacbud.pl/produkt/a9-soudal-woda-stop-2/ Nie musisz się nastawiać i kupować niczego specjalnego, możesz to zrobić jakąkolwiek hydroizolacją nawet Mapelastic która przyda Ci się potem do balkonu, łazienki, tarasu itp.. Po wyschnięciu tworzy gumową powierzchnię. Edytowane 15 Lutego przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andreaa23 10.07.2024 04:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca Fotek nie mam. Praca została zakryta posadzkami. Z resztą jak ma wyglądać papa posmarowana w miejscu łączenia pędzlem to można sobie wyobrazić. Znalazłem na szybko prospekt z filmikiem. https://www.kacbud.pl/produkt/a9-soudal-woda-stop-2/ Geometry Dash Breeze Nie musisz się nastawiać i kupować niczego specjalnego, możesz to zrobić jakąkolwiek hydroizolacją nawet Mapelastic która przyda Ci się potem do balkonu, łazienki, tarasu itp.. Po wyschnięciu tworzy gumową powierzchnię. Dziękuję bardzo za udostępnienie tego filmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts