Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Papa na chudziaku, jak łączyć papę z rurami kanalizacyjnymi

chudywro

Recommended Posts

Cześć,

Mam na całym chudziaku położoną papę termozgrzewalną. Aktualnie rury od kanalizacji (na równo z chudziakiem) są nią przykryte. Papę w miejscach wyjścia pkt z kanalizacją trzeba rozciąć. W jaki sposób to później obrobić, jak połączyć papę z rurą żeby zachować szczelność hydroizolacji. Czy łączyć papę z rurą jakąś gumą w płynie/ lepikiem? Jakieś konkretne marki? Jeśli ktoś już to przerabiał i ma jakieś zdjęcia to chętnie zobaczę.

Przeszukałem forum ale rozwiązania lub przykładu łączenia papy położonej na chudziaku z rurami kanalizacyjnymi nie znalazłem.

Edytowane przez chudywro

Można owinąć rurę obustronną taśmą klejąca i połączyć papę z taśmą jakimś wodnym albo bezrospuszczalnikowym mazidłem. Ja kiedyś stosowałem taśmę Preprufe tape firmy GCP i znam tylko ten produkt ale jest on cholernie drogi. Pewnie są jakieś inne taśmy hydroizolacyjne obustronne na rynku.

@Mareks77, @marvinetal dzięki. Super, że podaliście nazwy produktów będę wiedział w czym szukać. Macie może jakieś foty jak to wygląda po wykonaniu?

Fotek nie mam. Praca została zakryta posadzkami. Z resztą jak ma wyglądać papa posmarowana w miejscu łączenia pędzlem to można sobie wyobrazić.

Znalazłem na szybko prospekt z filmikiem.

https://www.kacbud.pl/produkt/a9-soudal-woda-stop-2/

Nie musisz się nastawiać i kupować niczego specjalnego, możesz to zrobić jakąkolwiek hydroizolacją nawet Mapelastic która przyda Ci się potem do balkonu, łazienki, tarasu itp..

Po wyschnięciu tworzy gumową powierzchnię.

Edytowane przez Mareks77

• 4 months później...
Fotek nie mam. Praca została zakryta posadzkami. Z resztą jak ma wyglądać papa posmarowana w miejscu łączenia pędzlem to można sobie wyobrazić.

Znalazłem na szybko prospekt z filmikiem.

https://www.kacbud.pl/produkt/a9-soudal-woda-stop-2/ Geometry Dash Breeze

Nie musisz się nastawiać i kupować niczego specjalnego, możesz to zrobić jakąkolwiek hydroizolacją nawet Mapelastic która przyda Ci się potem do balkonu, łazienki, tarasu itp..

Po wyschnięciu tworzy gumową powierzchnię.

Dziękuję bardzo za udostępnienie tego filmu