tomot79 22.02.2024 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego Witam, czeka mnie za niedługo 2 etap montażu rekuperacji, tj. podłączenie jednostki do rur i odpalenie. Rekuperator jest w pomieszczeniu ciepłym, gospodarczym przy garażu. Pytanie: wstępnie zaplanowano panel przy rekuperatorze, ale zastanawiam się czy nie lepiej dać go do pokoju/salonu aby mieć pod ręką i móc monitorować pracę jednostki. Rekuperator Vallox mv110. Czy praktykuje się przenoszenie panelu do innego pomieszczenia niż tam gdzie jednostka jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patatay 22.02.2024 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego (edytowane) Wg mnie warto mieć go pod ręką. Ja mam w salonie. Mimo, iż mam automatyczne ustawienie na jakim biegu ma latać to czasami chce sie ręcznie wymusić wyższy bieg lub przewietrzenie. Ostatnio zupgradowałem i mam dodatkowo w telefonie oraz sterowanie w zależności od wilgotności w głównej łazience. Edytowane 22 Lutego przez Patatay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 22.02.2024 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego IMO warto zamontować niezależne czujniki temperatury (a i wilgotności nie zaszkodzi) które zapiszą dane które można będzie przeanalizować w dowolnym momencie. A nie tylko gdy na nie popatrzysz, bo przecież nie zawsze patrzysz. A analizując ex post możesz wykryć anomalie czy awarie np. bypassa.Wtedy nie ma znaczenia, gdzie jest panel bo ustawienia będziesz zmieniał sporadycznie jak już dostroisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 22.02.2024 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego U mnie salonik połączony z kuchnią i sterownik w pobliżu, by podczas gotowania w razie potrzeby zwiększyć nawiew, lub kiedy więcej 'oddychaczy' skupi się w jednym miejscu np na obiad, TV itp. Jak wszyscy wychodzą, to włączamy poziom "poza domem" czyli 20% mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jambos 22.02.2024 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego Ja mam w kuchni. Łatwiej i szybciej jest włączyć wymuszenie przewietrzania podczas gotowania/smażenia na sterowniku niż w telefonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts