tomot79 29.02.2024 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego Witam, jestem po montażu wod-kan. Okazało się że ekipa przy montażu odpływu łazienki do pionu kanalizacyjnego idącego wzdłuż komina od parteru do dachu ...ubiła róg komina, jest dziura widać wkład ceramiczny (wkład nie naruszony). Oczywiście będę wzywał ich do naprawy ale doradzćie co od nich wymagać bo jestem laik. System kominowy Turbo Keramik Rauch z jednym pionem wentylacyjnym- ubity pustak kermazytowo-betonowy w rogu. Czym "załatać" ten.ubytek- zaprawa ?????, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 01.03.2024 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca Załatać zaprawą, przecież nie będą wymieniać pustaka bo to naruszenie całej konstrukcji i więcej z tego szkody niż pożytku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 09.03.2024 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca Witam, jestem po montażu wod-kan. Okazało się że ekipa przy montażu odpływu łazienki do pionu kanalizacyjnego idącego wzdłuż komina od parteru do dachu ... ubiła róg komina, jest dziura widać wkład ceramiczny (wkład nie naruszony). Oczywiście będę wzywał ich do naprawy ale doradzćie co od nich wymagać bo jestem laik. System kominowy Turbo Keramik Rauch z jednym pionem wentylacyjnym- ubity pustak kermazytowo-betonowy w rogu. Czym "załatać" ten.ubytek- zaprawa ?????,Załatanie dziury zaprawą może być przyczyną awarii komina. Rozpatrując problem w skali 1-10, takie załatanie otrzymuje 10, gdzie samo odbicie rogu pustaka keramzytowego 1. Pokaż foty jak to wygląda, będzie łatwiej zasugerować naprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts