dbx 21.04.2024 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia Jak sobie przypomnę naszą dyskusję o o parze wodnej mającej jakoby migrować z wewnątrz przegrody do środka, to o te Twoje "właściwe wnioski" trochę się obawiam twoja pamięć jest ułomna. Z wieloma tu próbowałeś 'dyskutować' i zawsze z takim samym skutkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.04.2024 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia Bywało, że niektórzy mieli więcej wiedzy i argumentowali lepiej, niż Ty w tamtym temacie. Zresztą, jak przeglądam Twoje posty, to argumenty ciężko tam znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 21.04.2024 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia A się narobiło Zdecyduje się chyba na Knaufa Etixx 20cm. Najlepszy wybór dla wykonawcy, bo płyty idealnie równe. Ja dawałem klej z worka punktowo do środka i piankę obwodowo. Etixx ma ścięte krawędzie od wewnątrz, więc przed położeniem następnej płyty aplikowałem piankę w te miejsca, by mieć sklejone płyty od wewnątrz, a po ukończeniu ściany, aplikowałem jeszcze na łączenia z zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturpucz 21.04.2024 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia Najlepszy wybór dla wykonawcy, bo płyty idealnie równe. Ja dawałem klej z worka punktowo do środka i piankę obwodowo. Etixx ma ścięte krawędzie od wewnątrz, więc przed położeniem następnej płyty aplikowałem piankę w te miejsca, by mieć sklejone płyty od wewnątrz, a po ukończeniu ściany, aplikowałem jeszcze na łączenia z zewnątrz. Ok dzięki za info. A czy nie odpychało Ci płyt jak dawałeś piankę na krawędzi od wewnątrz? I jednak trzeba było też panować szczeliny na zewnątrz? Nie przylegał tak dokładnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 21.04.2024 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia Ok dzięki za info. A czy nie odpychało Ci płyt jak dawałeś piankę na krawędzi od wewnątrz? I jednak trzeba było też panować szczeliny na zewnątrz? Nie przylegał tak dokładnie? Pianka nie odpycha płyty, bo klej wystarczająco mocno ją trzyma. Pianka na zewnątrz raz że skleja płyty (ja nie dawałem kołków) dwa, likwiduje szpary, które mogą powstać, kiedy tniesz płytę . Aplikacja pianki miedzy płyty, to żaden trud, więc nie widzę powodu, by tego nie robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturpucz 22.04.2024 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia Pianka nie odpycha płyty, bo klej wystarczająco mocno ją trzyma. Pianka na zewnątrz raz że skleja płyty (ja nie dawałem kołków) dwa, likwiduje szpary, które mogą powstać, kiedy tniesz płytę . Aplikacja pianki miedzy płyty, to żaden trud, więc nie widzę powodu, by tego nie robić. Ok, dzięki, a powiedz jeszcze jak z klejem do tego etixx-a, w co poszedłeś? Klej i później warstwa zbrojąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 22.04.2024 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia Ok, dzięki, a powiedz jeszcze jak z klejem do tego etixx-a, w co poszedłeś? Klej i później warstwa zbrojąca. Kleje do styro i siatki miałem Mapei. Pianki Tytan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts