olek211 11.03.2024 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca Hej, Mam wentylator mechaniczny w bloku. Ekipa przeniosła go na szafkę i widzę, że doczepili go niego ok 30cm dodatkowej rury spiro (80mm). Wentylacja zaczęła głośniej pracować, prowadopodobnie przez większe opory na spiro.Jak najlepiej to wyciszyć? Muślałem, żeby zamiast tego dodatkowego odcinka spiro dać kolanko plastikowe 90 stopni + rurkę PCV - chyba zmniejszy to opory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
humidorek 11.03.2024 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca Plastikowe hałasują bardziej, niż spiro (no chyba, że masz na myśli nie spiro, lecz flex - spiro są twarde, flex miękkie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olek211 11.03.2024 23:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca wyglądają jak spiro, ale są w pełni "elastyczne", więc chyba jest to flex w takim razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 12.03.2024 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca Mam wentylator mechaniczny w bloku\ Co na to kominiarz? Na pewno masz wentylację mechaniczną w bloku? W bloku sam nic nie możesz robić z wentylacją - zgłoś temat administracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olek211 12.03.2024 00:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca Tak, wentylacja mechaniczna. Nie wiem czy do pionu była przyłączona oryginalnie tym srebrnym flexem, ekipa dołożyła na pewno kawałek kanału, a teraz nie mam już z nimi niestety kontaktu. A umówienie serwisanta z internetu (od wentylacji) załatwiłoby sprawę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 12.03.2024 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca A umówienie serwisanta z internetu (od wentylacji) załatwiłoby sprawę? Wentylacja to część wspólna i serwisowana jest przez wspólnotę. Do nich zgłaszaj sprawę i ich serwisant ma tym się zająć. Ekipa bez zgody wspólnoty nie miała prawa w to ingerować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts