Gik 19.03.2024 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca Dajcie już spokój Żydom. Wszak każdy "prawdziwy Polak" wie, że... A "nieprawdziwi" się z tego śmieją. Przez tysiąc lat przez polskie ziemie przewaliło się tyle wojsk i migracji, że "czystej krwi Polaków" w ogóle nie ma. Zresztą i tak najpewniej wszyscy, całe osiem miliardów, wywodzimy się od jednej Murzynki sprzed 200 tysięcy lat. A wracając do jabłek, to odmiany z czasów Pieniążka już zniknęły. Po tych 30-40 latach stare drzewa wycięto, a na ich miejsce przyszły już inne. Konia z rzędem temu, co znajdzie w sklepie McIntosha albo Starkinga. Za to nie przypominam sobie z czasaów mojego dzieciństwa Ligoli i Jonagoldów. No... temat żydów jest ciekawy. Bo taka mała, drobnostka. Żydzi nie rządzą światem, bo nie. Bo to głupie itp. Ale... jak popularny temat jest o żydach i ich ludobójstwach których się dopuszczają w mediach? Jakoś na ten temat nikt po nich za mocno nie jedzie... . To, ze mieli pretekst to nie usprawiedliwia aby robić czystkę na jakimś narodzie.... . Może nie rządzą światem. Mam to gdzieś, ale na pewno duża część świata ich lubi albo się boi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 19.03.2024 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca Ano są - Prawie cała Konfederacja, Ordo Szuris Oraz Tusk podobno ale na poważnie jak by popatrzeć co robiono przez ostatnie 30 lat to mam wątpliwość czy nami kierowali tzw Polacy ,ta wyprzedaż byle nie Polakowi te głosowania w EU to takie modne służyć bardziej komuś niż sobie , po co przykład podpisano fit for 55 czy kamienie milowe skoro bez tego byśmy nie wymarli a jakoś byśmy wyszli sami z tych problemów czy to energetycznych a najważniejsze nie dobilibyśmy społeczeństwa tymi wariactwami bo głównie nas to dotknie nie polityków czy bogatszej części EU , mogli wynegocjować okres przejściowy wydłużony ze względów oczywistych oni nie byli 70 lat pod ruskim zarządem a my tak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chris Zielonka 19.03.2024 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca Mnie ciekawi kto się nazywał Apfelbaum - bo w kontekście sadów całkiem fajne nazwisko. I ja wiem kto a pan Adam chyba tylko z internetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 19.03.2024 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca Mnie ciekawi kto się nazywał Apfelbaum - bo w kontekście sadów całkiem fajne nazwisko. I ja wiem kto a pan Adam chyba tylko z internetu. Chyba o Sikorskiego chodzi ale pewności nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chris Zielonka 19.03.2024 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca (edytowane) Tak o Sikorskiego tylko że to jego zona jest Apfelbaum więc niby czemu on miałby się tak nazywać ? Ale na potrzeby spiskowej teorii ruskich trolli to wszystko jedno. https://wiadomosci.radiozet.pl/polska/anne-applebaum-zona-radoslawa-sikorskiego-wiek-pochodzenie-wyksztalcenie-pulitzer A jeśli żydów jest więcej w naszym rządzie to może nawet dobrze bo ich średnia IQ duzo wyższa od światowej - więc zdobywcy nagród Pulitzera czy Nobla zawsze milej widziani niż Dzban Roku. https://sapere-aude.org.pl/2013/12/30/jak-zydzi-stali-sie-tak-madrzy/ Pewnie z zazdrości taki hejt w rasistowskich organizacjach https://wiadomosci.wp.pl/zdobyli-14-wszystkich-nagrod-nobla-genialni-zydzi-6196111704766593a Wiem że zaraz się zacznie że Palestynę zniszczyli i Gazę bombardują tylko że to nie znaczy że zrobili to WSZYSCY żydzi. Laureaci Nobla czy Pulitzera raczej nie zrzucają bomb. Rzekłbym tym prawacko ruskim oskarżycielom niech sie przyjrzą swojemu guru od marszu w niebiosa jak się z Putlerem miłuje. Mieni się dziadyga sługą dobra i moralności wzorem dla Europy a poklepuje mordercę po ramieniu i składa mu gratulacje. Tak że najpierw zatrudniajmy mądrych a nie nawiedzonych a pochodzenie i hejt sobie odpuśćmy - inaczej będzie wojna za wojną . https://www.petycjeonline.com/dzie_pamici_ofiar_kocioa_katolickiego_-_nowe_wito_pastwowe Powyżej link do przemyślenia kto jest mordercą wszechczasów - żydów mało więc pewnie chcą dorównać chrześcijańskiej europie. Szczęść Boże panie miłośniku Brauna . Edytowane 19 Marca przez Chris Zielonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 19.03.2024 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca Tak o Sikorskiego tylko że to jego zona jest Apfelbaum więc niby czemu on miałby się tak nazywać ? Ale na potrzeby spiskowej teorii ruskich trolli to wszystko jedno. https://wiadomosci.radiozet.pl/polska/anne-applebaum-zona-radoslawa-sikorskiego-wiek-pochodzenie-wyksztalcenie-pulitzer A jeśli żydów jest więcej w naszym rządzie to może nawet dobrze bo ich średnia IQ duzo wyższa od światowej - więc zdobywcy nagród Pulitzera czy Nobla zawsze milej widziani niż Dzban Roku. https://sapere-aude.org.pl/2013/12/30/jak-zydzi-stali-sie-tak-madrzy/ Pewnie z zazdrości taki hejt w rasistowskich organizacjach https://wiadomosci.wp.pl/zdobyli-14-wszystkich-nagrod-nobla-genialni-zydzi-6196111704766593a Wiem że zaraz się zacznie że Palestynę zniszczyli i Gazę bombardują tylko że to nie znaczy że zrobili to WSZYSCY żydzi. Laureaci Nobla czy Pulitzera raczej nie zrzucają bomb. Rzekłbym tym prawacko ruskim oskarżycielom niech sie przyjrzą swojemu guru od marszu w niebiosa jak się z Putlerem miłuje. Mieni się dziadyga sługą dobra i moralności wzorem dla Europy a poklepuje mordercę po ramieniu i składa mu gratulacje. Tak że najpierw zatrudniajmy mądrych a nie nawiedzonych a pochodzenie i hejt sobie odpuśćmy - inaczej będzie wojna za wojną . W Palestynie niestety są akty ludobójstwa i puki co nikt specjalnie się tym nie zajmuje z powodu poprawności politycznej boją się mordy otworzyć ,jedynie RPA usilnie próbuje cos z tym zrobić i skarży Izrael gdzie się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juan 19.03.2024 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca Ostatnio na innym forum jeden zdolniacha jechał po Izraelu, że Natanjachu zbrodniarz wojenny, bo Żydzi zabili już dwanaście tysięcy dzieci. Nawet załączył głupek link do źródła, w którego tytule zobaczył te 12 tysięcy. Miał pecha, bo tekst dotyczył wszystkich dzieci zabitych i rannych we wszystkich konfliktach w... 2018 roku. W szczególności w bombardowanej przez kacapów Syrii. O konflikcie izraelsko-palestyńskim też tam było. 59 ofiar. Takie to "asy" geopolityki są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 19.03.2024 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca (edytowane) Dziękuję UE https://zapodaj.net/plik-a0Njkm11q6 Edytowane 19 Marca przez lolson28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 19.03.2024 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca Tak o Sikorskiego tylko że to jego zona jest Apfelbaum więc niby czemu on miałby się tak nazywać ? Ale na potrzeby spiskowej teorii ruskich trolli to wszystko jedno. https://wiadomosci.radiozet.pl/polska/anne-applebaum-zona-radoslawa-sikorskiego-wiek-pochodzenie-wyksztalcenie-pulitzer A jeśli żydów jest więcej w naszym rządzie to może nawet dobrze bo ich średnia IQ duzo wyższa od światowej - więc zdobywcy nagród Pulitzera czy Nobla zawsze milej widziani niż Dzban Roku. https://sapere-aude.org.pl/2013/12/30/jak-zydzi-stali-sie-tak-madrzy/ Pewnie z zazdrości taki hejt w rasistowskich organizacjach https://wiadomosci.wp.pl/zdobyli-14-wszystkich-nagrod-nobla-genialni-zydzi-6196111704766593a Wiem że zaraz się zacznie że Palestynę zniszczyli i Gazę bombardują tylko że to nie znaczy że zrobili to WSZYSCY żydzi. Laureaci Nobla czy Pulitzera raczej nie zrzucają bomb. Rzekłbym tym prawacko ruskim oskarżycielom niech sie przyjrzą swojemu guru od marszu w niebiosa jak się z Putlerem miłuje. Mieni się dziadyga sługą dobra i moralności wzorem dla Europy a poklepuje mordercę po ramieniu i składa mu gratulacje. Tak że najpierw zatrudniajmy mądrych a nie nawiedzonych a pochodzenie i hejt sobie odpuśćmy - inaczej będzie wojna za wojną . https://www.petycjeonline.com/dzie_pamici_ofiar_kocioa_katolickiego_-_nowe_wito_pastwowe Powyżej link do przemyślenia kto jest mordercą wszechczasów - żydów mało więc pewnie chcą dorównać chrześcijańskiej europie. Szczęść Boże panie miłośniku Brauna . Brauna zostaw w spokoju jemu do pięt nie dorasta 90 proc tego sejmu i nic tego nie zmieni to raz a dwa on do Żydów nie ma negatywnego stosunku a to że zgasił jakiś świecznik to moim zdaniem zachował się godnie bo miał rację to była sekta jakaś a sekty w większości cywilizowanych krajach są pod przynajmniej lupą a to w Polskim sejmie sekty palą jakieś świeczki , sekta nazywa się chabad lubawicz., krzyż wisieć nie może ale sekty mogą robić co chcą ? no nie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 19.03.2024 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca Dziękuję UE Nic nie widać za małe toś wstawił , co tam jest może to opisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gik 19.03.2024 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca Ostatnio na innym forum jeden zdolniacha jechał po Izraelu, że Natanjachu zbrodniarz wojenny, bo Żydzi zabili już dwanaście tysięcy dzieci. Nawet załączył głupek link do źródła, w którego tytule zobaczył te 12 tysięcy. Miał pecha, bo tekst dotyczył wszystkich dzieci zabitych i rannych we wszystkich konfliktach w... 2018 roku. W szczególności w bombardowanej przez kacapów Syrii. O konflikcie izraelsko-palestyńskim też tam było. 59 ofiar. Takie to "asy" geopolityki są. Czy myślisz, że dane na temat ofiar są obiektywne? Nie mam zamiaru podważać, nie ma mnie tam i być nie chcę. Ale patrząc na te zgliszcza i walenie z karabinów do wszystkiego co się rusza - nawet swoich. To jakoś z przekąsem biorę do siebie informację na temat ofiar. Wystarczy, że od czasu do czasu pojawi się jakaś informacja, że punkty zbioru ludności były przypadkiem ostrzelane. Lub coś w podobnym tonie. Dla mnie to śmierdzi. Wiem tyle, że nie jest na rękę przedstawianie konfliktu w jego prawdziwym świetle. Komu? Dlaczego? Czy to aż tak istotne? Jest jak jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juan 19.03.2024 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca Czy myślisz, że dane na temat ofiar są obiektywne? Nie mam zamiaru podważać, nie ma mnie tam i być nie chcę. Ale patrząc na te zgliszcza i walenie z karabinów do wszystkiego co się rusza - nawet swoich. To jakoś z przekąsem biorę do siebie informację na temat ofiar. Wystarczy, że od czasu do czasu pojawi się jakaś informacja, że punkty zbioru ludności były przypadkiem ostrzelane. Lub coś w podobnym tonie. Dla mnie to śmierdzi. Wiem tyle, że nie jest na rękę przedstawianie konfliktu w jego prawdziwym świetle. Komu? Dlaczego? Czy to aż tak istotne? Jest jak jest... Każda wojna śmierdzi. I w każdej wojnie walka toczy się również na froncie propagandowym. Ten artykuł był na podstawie danych ONZ. Jeśli nawet nie były do końca rzetelne, to na pewno nie na korzyść Izraela. W 2018 roku zginęło 59 palestyńskich dzieci. To oczywiste, że w tym dużo więcej. Jest wojna, są ofiary. Ale to Hamas i jego mocodawcy z Iranu, Kataru i rosji są za nie odpowiedzialni. Tym bardziej, że tchórze z Hamasu chowają się wśród ludności cywilnej, w domach mieszkalnych, szkołach i szpitalach. A spora część ludności Gazy nadal stoi murem za nimi, niczym żona pijaka i damskiego boksera. Palestyńczycy naprawdę mieli sporą autonomię i wszelkie możliwości żeby żyć w pokoju i dostatku. Niestety wybrali Hamas i jego idee fixe, żeby zniszczyć Izrael. I teraz płacą za to cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gik 19.03.2024 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca (edytowane) Każda wojna śmierdzi. I w każdej wojnie walka toczy się również na froncie propagandowym. Ten artykuł był na podstawie danych ONZ. Jeśli nawet nie były do końca rzetelne, to na pewno nie na korzyść Izraela. W 2018 roku zginęło 59 palestyńskich dzieci. To oczywiste, że w tym dużo więcej. Jest wojna, są ofiary. Ale to Hamas i jego mocodawcy z Iranu, Kataru i rosji są za nie odpowiedzialni. Tym bardziej, że tchórze z Hamasu chowają się wśród ludności cywilnej, w domach mieszkalnych, szkołach i szpitalach. A spora część ludności Gazy nadal stoi murem za nimi, niczym żona pijaka i damskiego boksera. Palestyńczycy naprawdę mieli sporą autonomię i wszelkie możliwości żeby żyć w pokoju i dostatku. Niestety wybrali Hamas i jego idee fixe, żeby zniszczyć Izrael. I teraz płacą za to cenę. Masz rację, ale kto jest odpowiedzialny za konflikt był bym wstrzemięźliwszy. Przecież nie da się ukryć, że jest on cholernie na rękę Izraelowi. Natomiast Hamas chyba nie uważał, że takim zabiegiem pozbędzie się wroga od zarania dziejów? A Izrael pierwsze co obiecał to zrównanie z ziemią... czy tak postępuje ktoś komu na tym nie zależy? Kto się nie przygotowywał? Idealne miejsce na teorie spiskowe. Tylko problem z określeniem gdzie leży większa część prawdy. ps. to są wyłącznie moje przemyślenia. Nie jest to temat z kręgu moich zainteresowań.. I skoro są za Hamasem.... to jednak.... Z mojego nędznego doświadczenia wiem... że to cywile wybierają mniejsze zło. Nie rządy Edytowane 19 Marca przez Gik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 19.03.2024 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca Byli i tacy co najpierw byli polakami a potem - żydowskiego pochodzenia. https://www.google.com/search?client=firefox-b-e&q=wybni+polacy+pochodzenia+%C5%BCydowskiego W pełni zasymilowani i zwykle nie przywiązujący wagi do żydowskich rytuałów. Adam M. No to kto z tej listy jest "zasymilowany i zwykle nie przywiązujący wagi do żydowskich rytuałów" a kto nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.03.2024 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca mogli wynegocjować okres przejściowy wydłużony ze względów oczywistych oni nie byli 70 lat pod ruskim zarządem a my tak . Litwa, Łotwa, Estonia, Rumunia, Bułgaria, Węgry, Czechy, Słowacja - wszystkie były pod ruskim zarządem. Tłumaczenie się po tylu latach jest słabe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 19.03.2024 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca Każda wojna śmierdzi. I w każdej wojnie walka toczy się również na froncie propagandowym. Ten artykuł był na podstawie danych ONZ. Jeśli nawet nie były do końca rzetelne, to na pewno nie na korzyść Izraela. W 2018 roku zginęło 59 palestyńskich dzieci. To oczywiste, że w tym dużo więcej. Jest wojna, są ofiary. Ale to Hamas i jego mocodawcy z Iranu, Kataru i rosji są za nie odpowiedzialni. Tym bardziej, że tchórze z Hamasu chowają się wśród ludności cywilnej, w domach mieszkalnych, szkołach i szpitalach. A spora część ludności Gazy nadal stoi murem za nimi, niczym żona pijaka i damskiego boksera. Palestyńczycy naprawdę mieli sporą autonomię i wszelkie możliwości żeby żyć w pokoju i dostatku. Niestety wybrali Hamas i jego idee fixe, żeby zniszczyć Izrael. I teraz płacą za to cenę. Tylko sprawdź jak wyglądała mapa palestyny 50 lat temu i śledź co 10 lat , zresztą , tu to masz fajnie pokazane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 19.03.2024 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca Litwa, Łotwa, Estonia, Rumunia, Bułgaria, Węgry, Czechy, Słowacja - wszystkie były pod ruskim zarządem. Tłumaczenie się po tylu latach jest słabe. Podałaś zły przykład oni czerpali ruski prąd z atomu przeważnie a my na węglu mieliśmy oparte wszystko i teraz pstryk jakis komuch zrobi i przestawiamy gospodarkę o 500 proc wszak jesteśmy imperium lechitów potęgą gospodarczą mieliśmy kolonie na całym świecie więc i złota góry w każdym domu Polskim, to nie takie chop siup to będzie musiało trwać z 30 lat co najmniej zanim przestwimy wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 19.03.2024 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca Nic nie widać za małe toś wstawił , co tam jest może to opisz. Prognoza wykorzystania energii elektrycznej, za niecałe 600kWh od marca do maja 440 netto , a od maja do lipca niecałe 600kWh to 740 netto. Tak jakby deczko drożej. Dziękuję Unii Europejskiej za tą podwyżkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.03.2024 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca to nie takie chop siup to będzie musiało trwać z 30 lat co najmniej zanim przestwimy wszystko. my po prostu przez ostatnie 30 lat nie zrobiliśmy nic sensownego w energetyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 19.03.2024 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca No to kto z tej listy jest "zasymilowany i zwykle nie przywiązujący wagi do żydowskich rytuałów" a kto nie ? No, kto? Przemyśl i oceń! Rozumku za mało czy ogłady? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts