Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rozmowy o tym jak prawo z UE odbierają Polacy

adam_mk

Recommended Posts

• Odpowiedzi 338
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Brauna zostaw w spokoju ..... to że zgasił jakiś świecznik to moim zdaniem zachował się godnie .

No kuuuuu....a jasne żył całymi latami obok tych świec i akurat tego dnia gdy Pis i Moskwa chciały uniemozliwić wwywalenie na mordę złodziejskiego rządu Grzesiu doznał olśnienia. Człowieku jesli nie ogarniasz kto pociąga za sznurki w tej konfie i Pisie to przynajmniej się nie kompromituj. Jakoś po incydencie nie widzę aby Grzegorz i jego wierni złozyli wniosek o wywalenie symboli religijnych z sejmu i instytucji państwowych. Czyli jak trzeba kij w szprychy to jest idea a jak coś zrobić faktycznie to nie ma czasu i ochoty. Konfa nie robi nie robiła i nie będzie robić nic co ma wpływ na rzeczywistość - oni po prostu potrzebują pasożytować całymi rodzinami na sejmie . Putin lada chwila ich odznaczy a Ty będziesz nadal twierdził że oni działają w naszym interesie ? Stolik nadal nie wywrócony - trybunał stanu dla złodziei i przestepców niemożliwy bo się z Pisem brataja pod tym stolikiem co to go mieli wywracać. Za chwilę się rozlezą po parlamencie UE i będa sobie wzorem swojego guru Janusza spokojnie chrapać kolejne parę lat . Morawieckiemu wypominają że CIEMNY LUD TO KUPI -aby za chwilę ustami Mentzena przekazać - BĘDZIEMY SŁUCHAĆ CO CHCĄ LUDZIE USŁYSZEĆ I IM TO POWIEMY- to nie to samo ? Nie że im to zrobimy - powiemy aby dopaść do korytka.

Edytowane przez Chris Zielonka

No kuuuuu....a jasne żył całymi latami obok tych świec i akurat tego dnia gdy Pis i Moskwa chciały uniemozliwić wwywalenie na mordę złodziejskiego rządu Grzesiu doznał olśnienia. Człowieku jesli nie ogarniasz kto pociąga za sznurki w tej konfie i Pisie to przynajmniej się nie kompromituj. Jakoś po incydencie nie widzę aby Grzegorz i jego wierni złozyli wniosek o wywalenie symboli religijnych z sejmu i instytucji państwowych. Czyli jak trzeba kij w szprychy to jest idea a jak coś zrobić faktycznie to nie ma czasu i ochoty. Konfa nie robi nie robiła i nie będzie robić nic co ma wpływ na rzeczywistość - oni po prostu potrzebują pasożytować całymi rodzinami na sejmie . Putin lada chwila ich odznaczy a Ty będziesz nadal twierdził że oni działają w naszym interesie ? Stolik nadal nie wywrócony - trybunał stanu dla złodziei i przestepców niemożliwy bo się z Pisem brataja pod tym stolikiem co to go mieli wywracać. Za chwilę się rozlezą po parlamencie UE i będa sobie wzorem swojego guru Janusza spokojnie chrapać kolejne parę lat . Morawieckiemu wypominają że CIEMNY LUD TO KUPI -aby za chwilę ustami Mentzena przekazać - BĘDZIEMY SŁUCHAĆ CO CHCĄ LUDZIE USŁYSZEĆ I IM TO POWIEMY- to nie to samo ? Nie że im to zrobimy - powiemy aby dopaść do korytka.

Tyś lewak to ci wolno tak m,owić ja lewakiem nie jestem wiec też mi wolno mówić ,ty uważasz że masz większą rację a ja że ja mam większą rację i co z tego wynika ?? wielkie g,,,no , więc po co te dziwaczne wywody.

mamy nauczkę z Hitlerem wystarczyło przystać na jego propozycję i nie mielibyśmy milionów ofiar i zrujnowanych miast ,

Kraju też byśmy nie mieli, ale ciebie to najmniej interesuje, bo jak dobrze pamiętam polski nie jest twoim rodzimym językiem, prawda ?

Ty ni w ząb nie kapujesz ,on nie ma zamiaru atakować krajów nato ,to natu złamało wszystkie zasady wszystkie umowy , jak Ukraina oddawała atom to zawierano umowy że na ukrainie nie będzie wojsk innych krajów i że Ukraina nie wejdzie do nato a co się stało ? wiesz ile baz w Ukrainie miało CIA

I co weszła ?

A CIA to wojsko ? No i ile mieli tych baz ?

Zastanawiam się, czy tę kacapską propagandę uprawiasz za pieniądze, czy z głupoty?

Edytowane przez fotohobby

Kraju też byśmy nie mieli, ale ciebie to najmniej interesuje, bo jak dobrze pamiętam polski nie jest twoim rodzimym językiem, prawda ?

I co weszła ?

A CIA to wojsko ? No i ile mieli tych baz ?

Zastanawiam się, czy tę kacapską propagandę uprawiasz za pieniądze, czy z głupoty?

Finlandia ma swój kraj ? Rumunia ma swój kraj?, Bułgaria ma swój kraj ? Węgry mają swój kraj ?,Włochy maja swój kraj ? więc powściągnij swoje tzw mądrości ,

O CIA sam się dowiesz leniu jeden jak się tym zaintersujesz ale ciebie to nie interesuje ty próbujesz umieścić twoje na wierzchu tylko te twoje jakieś puste bez treści.

Finlandia ma swój kraj ? Rumunia ma swój kraj?, Bułgaria ma swój kraj ? Węgry mają swój kraj ?,Włochy maja swój kraj ? więc powściągnij swoje tzw mądrości ,

O CIA sam się dowiesz leniu jeden jak się tym zaintersujesz ale ciebie to nie interesuje ty próbujesz umieścić twoje na wierzchu tylko te twoje jakieś puste bez treści.

Tylko te państwa istniały trochę dłużej niż Polska ze swoimi 20 latami niepodległosći.

I - gdybyś ne wiedział - to w latach '30 istniała podobna do twojej, antyukraińskiej, narracja - że tak właściwie Polska to nie kraj.

I bierność mogłaby spowodować, że faktycznie tego kraju by nie było, albo zostałby jakiś ogryzek, jak Węgry

A z tymi "bazami CIA" to się nie kompromituj, bo może to brzmi groźnie, ale kompletnie nie oddaje rzeczywiści

uważasz że masz większą rację

W moich jak to nazwaleś wywodach nie ma żadnych wniosków które możnaby nazwać racją - tam są FAKTY.

Jeśli faktycznie nie pobierasz zapłaty za powielanie tej ruskiej narracji to może jest jeszcze dla Ciebie nadzieja. Przeanalizuj SUKCESY konfederacji i porównaj z ich dochodami. Znajdziesz związek wygłupów Grzegorza i Janusza ze stanem ich kont. Sławna zbiórka na kary dla Grzegorza to nic innego jak forma finasowania i premiowania za wykonane zadania. Całe rodziny powpisywane na listy wyborcze świadczą jedynie o chęci pasożytowania i tak - to jest moja opinia czy jak chcesz wniosek- wniosek wysnuty na podstawie faktów a nie wymysłów typu zła unia odbiera nam wszystko. Ciekawe co ? Sranie za stodołą i wolność wydawania pieniędzy których nigdy nie zarobisz ży6jąc na wschód od UE a do tego przecież pchacie konfiarze tą swoją z d...y wyjętą narracją o złej unii i dobrym wujku putlerze. już pobrzmiewa chwalba dla Hitlera powoli - za moment będzie to Putler a już za kilka chwil obudzisz się jako koreańczyk pólnocny z całkowita wolnością od wszystkiego - od jedzenia też. To w tym kierunku nas prowadził wuc Jarek i jego poprzerabiani na wolnościowców koledzy z konfy. A teraz teścik - lada chwila komisja kontroli konstytucyjnej będzie decydować o trybunale stanu dla hochsztaplera Glapińskiego - a oto jej skład

Marek Ast (PiS),

Krzysztof Kubów (PiS),

Krzysztof Szczucki (PiS),

Bartłomiej Wróblewski (PiS),

Anna Baluch (PiS),

Mateusz Morawiecki (PiS),

Paweł Szrot (PiS),

Karina Bosak (Konfederacja),

Patrk Gabriel (KO),

Grzegorz Rusiecki (KO),

Paweł Śliz (Polska2050-TD),

Marek Chmielewski (KO),

Kamila Gasiuk-Pihowicz (KO),

Marek Sawicki (PSL-TD),

Maciej Wróbel (KO),

Anna Żukowska (Lewica

Wygląda na to Karyna może być języczkiem u wagi tej decyzji - postawisz choć 100 zł nato jak zagłosuje ?

Nie interesuje mnie Twoja Polskość, zawsze możesz zmienić kraj w którym mieszkasz.

Ale to była ewidentna dyskryminacja na tle narodowościowym. Coś za co ludzi karałaś. Coś za czym głosujesz - Lewica. (tak domniemam, jeśli się mylę to mało istotne).

.

I zmieniam - głosując tak, aby moi reprezentanci go zmieniali na lepsze, rugując narodowe wady, kopiując dobre wzorce.

Czyli krytyka jest dobra jak ty krytykujesz mnie, ale jak jak krytykuję Polaków to już jest źle?

Ot, moralność Kalego.

Rozumiem, ze na Bolesława Prusa też się obrażasz kiedy czytasz "Lalkę" w której zawarł bardzo silną krytykę przywar Polaków (w tym brak umiejętności gospodarowania majątkiem) a bardzo chwalił Żydów?

Tylko te państwa istniały trochę dłużej niż Polska ze swoimi 20 latami niepodległosći.

I - gdybyś ne wiedział - to w latach '30 istniała podobna do twojej, antyukraińskiej, narracja - że tak właściwie Polska to nie kraj.

I bierność mogłaby spowodować, że faktycznie tego kraju by nie było, albo zostałby jakiś ogryzek, jak Węgry

A z tymi "bazami CIA" to się nie kompromituj, bo może to brzmi groźnie, ale kompletnie nie oddaje rzeczywiści

Węgry bystrzaku okrojono po pierwszej wojnie światowe chyba wiesz z jakiego powodu ? mam nadzieję a reszta bełkotu o bezkraju to bełkot, Finowie np razem z Hitlerem szli ale jak Hitler słabł to nagle zmienili front i to jest mistrzostwo a nie durne hura z szablą na czołgi , miliony byłoby nas więcej ale nie honer kilku durni wolał zabić miliony tak samo jak jeden uparty dureń na Ukrainie blokuje rozmowy pokojowe a rozmowa to najlepsze jak by miała nie wyglądać .ale ty wiesz lepiej tylko kiedyś się obudzi i kilka mln będzie nas mniej przez kogo ????

I zmieniam - głosując tak, aby moi reprezentanci go zmieniali na lepsze, rugując narodowe wady, kopiując dobre wzorce.

Czyli krytyka jest dobra jak ty krytykujesz mnie, ale jak jak krytykuję Polaków to już jest źle?

Ot, moralność Kalego.

Rozumiem, ze na Bolesława Prusa też się obrażasz kiedy czytasz "Lalkę" w której zawarł bardzo silną krytykę przywar Polaków (w tym brak umiejętności gospodarowania majątkiem) a bardzo chwalił Żydów?

Brawo, że głosujesz.

Ale rozróżniasz krytykę od obrażania? Tam było to drugie. To było stwierdzenie.

A "Lalki" to nie czytałem, ogólnie z literaturą było mi nigdy nie po drodze. No cóż... widać po ortografii i stylu. Ale staram się. Moje wypracowania były od myślników. :rotfl:

Konstruktywna krytyka jest jedną z lepszych form wsparcia lub pomocy.

U rządzących i poprzedników tego ewidentnie brakuje. Mam gdzieś roztrząsanie u kogo bardziej.

To może być rzeczywiście jedna z cech. Ale czy narodowych?

Wszędzie dobrze - gdzie nas nie ma.

Pisze goguś

jak Hitler słabł to nagle zmienili front i to jest mistrzostwo a nie durne hura z szablą na czołgi

Nie sposób się nie zgodzić z tym że życie ludzkie powinno być najwyższą wartością tylko że zawsze tam gdzie inni nie chcieli ktos za ich wolność jednak sie bił a oni jakby na gotowe.Niestety nie widzę nikogo kto będzie się za nas bił więc pewnie dlatego cała konfa liże dupę Putlerowi w nadziei na stanowiska w nowym ruskim zaborze? W Twojej filozofii po prostu zgadzajmy się na wszystko i będzie dobrze a może jednak ktoś inny zbije niegrzecznego Putlera i będziemy się pysznić jak to ślicznie dialektycznie uratowaliśmy kraj od zniszczeń. Pierwsza w historii i może ostatnia szansa że to inni uratują naszą wolność właśnie sie wymyka z braku zdecydowanego działania reszty świata a własnie takim gadaniem jak kolegi powyżej karmi się obojętność - i na to własnie liczy kazdy agresor na obojetność ludzi widzących gwałconą kobietę w środku miasta. Tam wtedy w tej Warszawie pewnie same gogusie się przyglądały bandycie .

Pisze goguś

jak Hitler słabł to nagle zmienili front i to jest mistrzostwo a nie durne hura z szablą na czołgi

Nie sposób się nie zgodzić z tym że życie ludzkie powinno być najwyższą wartością tylko że zawsze tam gdzie inni nie chcieli ktos za ich wolność jednak sie bił a oni jakby na gotowe.Niestety nie widzę nikogo kto będzie się za nas bił więc pewnie dlatego cała konfa liże dupę Putlerowi w nadziei na stanowiska w nowym ruskim zaborze? W Twojej filozofii po prostu zgadzajmy się na wszystko i będzie dobrze a może jednak ktoś inny zbije niegrzecznego Putlera i będziemy się pysznić jak to ślicznie dialektycznie uratowaliśmy kraj od zniszczeń. Pierwsza w historii i może ostatnia szansa że to inni uratują naszą wolność właśnie sie wymyka z braku zdecydowanego działania reszty świata a własnie takim gadaniem jak kolegi powyżej karmi się obojętność - i na to własnie liczy kazdy agresor na obojetność ludzi widzących gwałconą kobietę w środku miasta.

Z takimi dyrdymałami idź i głoś to w hyde parku aktywiszcza będą cię słuchać , pierdoły pierdołami ale pracai życie są najwyższymi wartościami i je trzeba chronić a nie jakichś wydumanych bredni. i skończ juz z tym putinem bo na błazna wyjdziesz ,

Gogus im wiecej piszesz tym bardziej pograzasz siebie i konfe.

Nawet mi ciebie nie zal bos glupi i naiwny. Pakuj sie razem z konfa i jedzcie na Bialorus lepiej.

Następny bohater napinający muskuły a jak co do czego to spierdolicie i kto będzie walczył ? kobiety ? chyba tak bo tylko one mają jeszcze jaja a faceci hm na marsz równości pierwszy ale do woja czy przy aucie pomajstrować to ni hu hu , ty cymbale nie widzisz że tzw zachód najnormalniej prowokuje ruska a co ma rusek to tłumaczyć chyba nie muszę wiec zanim swoje durnoty wypiszesz to bajsni się w jęzer.

ty cymbale nie widzisz że tzw zachód najnormalniej prowokuje ruska

Widzisz zakłócania GPS? Widzisz bazy z bronią jądrową u granic NATO (na Białorusi i w Królewcu)? Widzisz wjazd armii rosyjskiej do Ukrainy i jej przybliżanie do granic NATO?

Widzisz zakłócania GPS? Widzisz bazy z bronią jądrową u granic NATO (na Białorusi i w Królewcu)? Widzisz wjazd armii rosyjskiej do Ukrainy i jej przybliżanie do granic NATO?

Spokojnie Kaizen, prawda w tym wypadku też jest nieco po środku.

Jakie zapędy ma putler - każdy widzi.

Ale NATO też ma za uszami :)

Miało nie zbliżać się do ruskich. A przyłączyło Polskę, rozgaszczało się coraz bliżej "ich".

Coś tam też mogło prowokować.

Można przypuszczać, że to tylko pretekst. Ale to już nie jest istotne. Decydujący ruch wykonali ruscy. To oni przekroczyli bardziej pewne bariery.

Aczkolwiek NATO też prowokowało nie trzymając jakiś tam ustaleń.

Jestem sercem i duchem za NATO. Dla mnie ich część prawdy jest ta lepsza i ważniejsza.

A historię piszą zwycięzcy. Obyśmy byli po dobrej stronie.

Bo w aktualnych konfliktach nikt nie liczy się z cywilami.

W Izraelskim - też.

Żywe tarcze, walka do ostatniego obywatela...

przerażające konflikty mamy w XXI wieku. Nawet gorsze niż kiedyś, bo skuteczność broni większa. A Polityka ingeruje w nasze życie znacznie mocniej. I łatwo nas "uwikłać", "zwerbować" wysłać lub skazać.

i skończ juz z tym putinem bo na błazna wyjdziesz ,

Tu poniżej autor jeszcze usiłuje przypuszczać że to debile a nie płatne pachołki ale ja ich wcale za debili nie mam więc zostaje służba. Komu i czemu nietrudno sprawdzić

https://bezprawnik.pl/korwin-braun-ubertrolle-kremla/

[ATTACH=CONFIG]468525[/ATTACH]

Żywe tarcze, walka do ostatniego obywatela...

przerażające konflikty mamy w XXI wieku. Nawet gorsze niż kiedyś, bo skuteczność broni większa. A Polityka ingeruje w nasze życie znacznie mocniej. I łatwo nas "uwikłać", "zwerbować" wysłać lub skazać.

Wystarczy, że masz poukładane pod kopułą i nie dasz sobie wmówic - tyle.

Jednak Brajanki i Dżesiki zapatrzone w multimedialne pudełko , wątpię.

Ukraina nie jest w nato tyle widzę i mam w nosie Ukrainę wystarczy ?? Widzę że tzw zachód pręży muskuły pręży pręży i sprężyć nie potrafi EU 18bln euro PKB USA 25 BLN dolarów PKB a wygląda na to że wszyscy srają do galot sory spodni przed kacapami z PKB 2 BLN dolarów i 150mln ludności sory ale tylko głópek mi wmówi że ruski zaautakuje nato naprawdę czysty imbecyl tak może myśleć , wg mnie zachód doszedł do wnioskuże warto rozwalić BRICS a przy okazji dochrapać się bogactw innego wytłumaczenia ja nie widzę ,powtarzam jeszcze raz że tylko totalny głópek myśli że ruski są w stanie zaatakować nato. miliard ludzi z produktem PKB ponad 40 bilionów dolarów boi się kraju gdzie mieszka 15o milionów śmiech na sali , zachóóód chce tej wojny na bank nie rusek , odpowiedz bystrzaku dlaczego tzw zachód nawet nie chce rozmawiać z ruskimi ??? rusek w ciągu miesiąca 5 krotnie powtarzał że chce rozmawiać , chyba czas się pakować i wyjechać jak najdalej i najszybciej bo coś mi mowi że do czerwca bańka pęknie.