fotohobby 21.03.2024 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca (edytowane) Wk jeden uparty dureń na Ukrainie blokuje rozmowy pokojowe a rozmowa to najlepsze jak by miała nie wyglądać .ale ty wiesz lepiej tylko kiedyś się obudzi i kilka mln będzie nas mniej przez kogo ???? Aha, czyli jakby Rusek napadł na nas i wyciął sobie korytarz do Kaliningradu, a potem usiadł do rozmów pokojowych mówiąc "skończmy tę wojnę ale co zabrałem, tego wam nie oddam" to byś na to przystał ? nie honer kilku durn Ja wiem, że dla ciebie "honer" to abstrakcja, bo nawet z paru zł po przegranym zakłądzie byłes w stanie wyskoczyć. chyba czas się pakować i wyjechać jak najdalej i najszybciej bo coś mi mowi że do czerwca bańka pęknie. chcesz się założyć ? :lol: Edytowane 21 Marca przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 21.03.2024 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca Aha, czyli jakby Rusek napadł na nas i wyciął sobie korytarz do Kaliningradu, a potem usiadł do rozmów pokojowych mówiąc "skończmy tę wojnę ale co zabrałem, tego wam nie oddam" to byś na to przystał ? Ja wiem, że dla ciebie "honer" to abstrakcja, bo nawet z paru zł po przegranym zakłądzie byłes w stanie wyskoczyć. chcesz się założyć ? :lol: Kolejny nawiedzony , co wy kurfa macię za fobię że ten zasrany rusek zaatakuje NATO ?? wuj z Ukrainą nie moja bajka wygra to wygra nie to nie ale nikt przy zdrowych zmysłach mi nie wmówi że oni zaatakują nato , wbij sobie to do tej łepetyny że to się nie stanie, chyba że Napoleon Macron sprowokuje swoją obecnością na Ukrainie to pewnie z niej nie wyjedzie o własnych siłach byle trzymali się z daleka od nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gik 21.03.2024 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca Aha, czyli jakby Rusek napadł na nas i wyciął sobie korytarz do Kaliningradu, a potem usiadł do rozmów pokojowych mówiąc "skończmy tę wojnę ale co zabrałem, tego wam nie oddam" to byś na to przystał ? genialna analogia. Czyli Ty byś poświecił setki tysięcy własnych obywateli? Zniszczył kraj gospodarczo i ekonomicznie? Zadłużył go na kilka pokoleń? Jaka jest cena Twojego 1cm2 kraju? Bo to czego chcą to ten "przesmyk". Nie miał byś o czym rozmawiać... Nie mówię o tym, żeby oddać i "trudno". Ale walcząc z wrogiem który ma przewagę militarną i gospodarczą rozsądne jest rzucać się do ostatniego obywatela? TAK robi Ukraina. Czyje to dobro chroni? Natomiast Polska jest w Nato, tutaj kto jest silniejszy nie jest takie oczywiste. A może jest. NATO jest silniejsze. Mam nadzieje, że w razie ataku zaangażuje się bardziej niż na zasadzie macie broń i brońcie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.03.2024 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca To ty nie znasz przysłowia "podasz palec, utną rękę" ?Przecież po okazaniu takiej słabości Polska wkrótce skończyłaby się na linii Wisły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.03.2024 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca Kolejny nawiedzony , co wy kurfa macię za fobię że ten zasrany rusek zaatakuje NATO ?? . Nie ? no to dlaczego chcesz uciekać ? chyba czas się pakować i wyjechać jak najdalej i najszybciej bo coś mi mowi że do czerwca bańka pęknie. W twoich zdaniach nie ma krzty logiki, jakbym rozmawiał z wersją prebeta wczesnej sztucznej inteligencji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gik 21.03.2024 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca (edytowane) To ty nie znasz przysłowia "podasz palec, utną rękę" ? Przecież po okazaniu takiej słabości Polska wkrótce skończyłaby się na linii Wisły tak może być. Prawda. Ale porozmawiać warto. Zwłaszcza, że w ogólnym rozrachunku wezmą co chcą tylko ludzie zginą... walczyć trzeba, ale między względnie równymi przeciwnikami, ewentualnie ze słabszymi. Wtedy to nie ma dyskusji. Edytowane 21 Marca przez Gik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 21.03.2024 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca Nie ? no to dlaczego chcesz uciekać ? W twoich zdaniach nie ma krzty logiki, jakbym rozmawiał z wersją prebeta wczesnej sztucznej inteligencji Chcę uciekać to skrót myślowy ale jeśli uciekać to nie przed ruskimi tylko przed tym co tzw nasi sprowokują a prowokują to chyba i ty widzisz choć tego nie przyznasz co ?? posłuchać wystarczy polityków oni do wojny nas przygotowują tam nie ma ani jednej wzmianki o rozmowach rozejmach itp a ja za jakąś Ukrainę nie chcę ginąć koniec kropka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.03.2024 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca (edytowane) Chcę uciekać to skrót myślowy ale jeśli uciekać to nie przed ruskimi tylko przed tym co tzw nasi sprowokują a prowokują. No to kogo prowokują ? "Skrót myślowy" - mam wrażenie że każda twoja wypowiedź, to skrót, tylko zastanawiam sie, czy myślowy... a za jakąś Ukrainę nie chcę ginąć koniec kropka. A ktoś ci każe ? bethold61 to twój rocznik ? Takich już nie biorą... Edytowane 21 Marca przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 21.03.2024 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca No to kogo prowokują ? "Skrót myślowy" - mam wrażenie że każda twoja wypowiedź, to skrót, tylko zastanawiam, sie, czy myślowy... A ktoś ci każe ? bethold61 to twój rocznik ? Takich już nie biorą... Zdrowo porąbany z ciebie gostek nie tak to tak co ?? co tam jeszcze dodasz ? nie wysilaj się bo i tak nie zauwarzysz nigdy niczego , wczoraj nijaki Tusk na konferencji nawet przygotowywał się do wojny nie do rozmów tylko do wojny , a to Macron wysyła dywizję wojska na Ukrainę ale ty głópa rżniesz alboś totalny niekumaty co się dzieje , może zamiast siedzieć na muratorze powinieneś się podciągnąć ???? bo pleciesz i nicach innych bzdetach jak gimbus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.03.2024 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca Jeżeli ty masz być przykładem "podciągania", to ja wolę zostać na muratorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patatay 21.03.2024 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca Kolejny nawiedzony , co wy kurfa macię za fobię że ten zasrany rusek zaatakuje NATO ?? wuj z Ukrainą nie moja bajka wygra to wygra nie to nie ale nikt przy zdrowych zmysłach mi nie wmówi że oni zaatakują nato , wbij sobie to do tej łepetyny że to się nie stanie, chyba że Napoleon Macron sprowokuje swoją obecnością na Ukrainie to pewnie z niej nie wyjedzie o własnych siłach byle trzymali się z daleka od nas. To jak Rosja zaatakuje Polske to wtedy Niemcy, Francja i USA powiedza " ...wuj z Polska nie moja bajka wygra to wygra nie to nie" i oczywiscie beda miec racje bo my niby w NATO ale przeciez nie powinnismy tam byc i to byl blad ze ich przyjelismy. I jak Rosja zajmie cala europe srodkowa to tez mozna sobie podobnie wytlumaczyc. Wiec sie ciesz ze NATO probuje cos z tym zrobic a nie myslec tak jak ty. W ogole dla Rosji to Polska nie istnieje i nawet nie beda z nia rozmawiac. Wiec idac dalej ich tokiem myslenia to swiat podzieli sie na na ZSRR, USA i Chiny. Reszta wg Rosji nie istnieje. Ciebie nie interesuje co na Ukrainie sie dzieje tak samo jak napadna na twojego sasiada a ty mu nie pomozesz bo po co, nie twoj interes jeszcze w leb dostaniesz. I kto tu pisze ze pierwszy ucieknie z kraju? Wlasnie takie przemadrzalki jak ty. Bosak z Braunem pierwsi spier... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 21.03.2024 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca Jeżeli ty masz być przykładem "podciągania", to ja wolę zostać na muratorze Zostajesz bo nic i tak byś nie zrozumiał co tam wygadują , może zrozumiesz aby dwa zdania https://www.rmf24.pl/raporty/raport-wojna-z-rosja/news-kilku-chlopakow-do-odessy-czyli-jak-zachod-zaczal-byc-bezcze,nId,7402031#crp_state=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 21.03.2024 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca To jak Rosja zaatakuje Polske to wtedy Niemcy, Francja i USA powiedza " ...wuj z Polska nie moja bajka wygra to wygra nie to nie" i oczywiscie beda miec racje bo my niby w NATO ale przeciez nie powinnismy tam byc i to byl blad ze ich przyjelismy. I jak Rosja zajmie cala europe srodkowa to tez mozna sobie podobnie wytlumaczyc. Wiec sie ciesz ze NATO probuje cos z tym zrobic a nie myslec tak jak ty. W ogole dla Rosji to Polska nie istnieje i nawet nie beda z nia rozmawiac. Wiec idac dalej ich tokiem myslenia to swiat podzieli sie na na ZSRR, USA i Chiny. Reszta wg Rosji nie istnieje. Ciebie nie interesuje co na Ukrainie sie dzieje tak samo jak napadna na twojego sasiada a ty mu nie pomozesz bo po co, nie twoj interes jeszcze w leb dostaniesz. I kto tu pisze ze pierwszy ucieknie z kraju? Wlasnie takie przemadrzalki jak ty. Bosak z Braunem pierwsi spier... . Ogarnij się bo gadasz jak nawiedzone podrzegacze wojenni ci generałowie bez armi z telewizji , UKRAINA NIE JEST W NATO I HOJ MNIE TO OBCHODZI ,obywateli ich bym przygarnął dał obywatelstwo i tyle mojej pomocy ani grosza ani czołgu ani naboju nic zero broni . ruskie z Polską niebędą gadać ok ale z nami nawet ta twoja ulubiona Ukraina nie che rozmawiać wolą z Niemcami i bardzo dobrze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.03.2024 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca (edytowane) Zostajesz bo nic i tak byś nie zrozumiał co tam wygadują , może zrozumiesz aby dwa zdania https://www.rmf24.pl/raporty/raport-wojna-z-rosja/news-kilku-chlopakow-do-odessy-czyli-jak-zachod-zaczal-byc-bezcze,nId,7402031#crp_state=1 W pokera raczej grasz słabo, prawda ? Zachód zaczyna być w swoich insynuacjach niemal bezczelny - jak Kreml - i zaczyna też rozumieć, że taka dezynwoltura może przynieść sukces, stanowiąc lustrzane odbicie kremlowskiego blefu. Taktyka "wyślemy, nie wyślemy", jest dokładnie tym, czym putinowskie "odpalimy rakiety nuklearne, albo nie odpalimy". Zachód powoli rozumie, że z Putinem można rozmawiać na równych warunkach. Edytowane 21 Marca przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 21.03.2024 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca W pokera raczej grasz słabo, prawda ? W karty tylko szuje grają :lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.03.2024 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca Dlatego rozumiem, dlaczego tak niewiele rozumiesz- nawet z linkowanego przez siebie artykułu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.03.2024 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca (edytowane) Brawo, że głosujesz. Ale rozróżniasz krytykę od obrażania? Tam było to drugie. To było stwierdzenie. A jesli poczułam się obrażona twoim wpisem, to nadal będziesz twierdził, że to była tylko krytyka? Gdybyś czytał może bardziej znałbyś się na interpretacji i analizie słowa pisanego? I umiał rozróżnić sens sformułowań "typowy Polak" od "typowa cecha". Rozumiem, że twoim zdaniem polskie cechy są tylko pozytywne i nie mamy żadnych wad? Aż dziwne, że się tak z tym utożsamiłeś jako jedyny w tej dyskusji Edytowane 21 Marca przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 21.03.2024 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca Aczkolwiek NATO też prowokowało nie trzymając jakiś tam ustaleń. Jakich konkretnie? Jałty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gik 21.03.2024 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca (edytowane) Jakich konkretnie? Jałty? https://www.nato.int/docu/review/pl/articles/2014/07/01/rozszerzenie-nato-i-rosja-mity-i-rzeczywistosc/index.html dość ciekawe. Ogólnie chodzi o odczucia jednej strony jak i drugiej. Postarajmy się w tym wywodzie pominąć kwestie polityki aktualnej. Według rosji to my niedotrzymaliśmy jakiś tam zobowiązań. Mają prawo do nich. Dlaczego mieli by nie mieć takich odczuć? Po części jakaś logika w tym jest. Nie na naszą korzyść więc negujemy - też to jest logiczne i z naszego punktu widzenia jest to konieczne, pożądane. Z ichszego wręcz przeciwnie. Złamanie zaufania i takie tam pierdoły.... A teraz wnioski. Czy nie każdy konflikt rodzi się od odczuć? Od polityki od dobrej lub złej interpretacji sytuacji? Czuli się zagrożeni od dawna. To tyle z obrony ruskich, bo zaraz ouncą zostanę. A może zostałem . Kolejny wniosek: czy było tak naprawdę? Czy tylko pretekst. Tego się nie dowiemy, przynajmniej nie my. Albo nie szybko. To historycy będą ustalać. W zależności kto zwycięży. jakieś obszerniejsze źródło dla zainteresowanych : .pdf https://www.nato.int/nato_static_fl2014/assets/pdf/pdf_publications/20140604_POL_Factsheet_Russia.pdf Edytowane 21 Marca przez Gik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 21.03.2024 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca Pisząc w skrócie : NATO podważa legalność działań wojskowych Rosja - Ukraina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts