gorog85 13.03.2024 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca Witam. Mam położoną opaskę z kostki brukowej wokół domu. Dom ma 7 lat. Na początku było ok, ale ok 3 lata temu w piwnicach zaczęły podmakać ściany. Dziś ściany już nawet nie schną. Przypuszczam, że spadki wokół domu, wraz z osiadaniem gruntu mogły się pochrzanić. Będę rozbierał tę opaskę i robił nachylenie od nowa. Co mogę dać pod tą kostkę i czym ją zafugować, aby zapewnić odprowadzenie wody opadowej od domu?Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 13.03.2024 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca Czy dach ma okap? Wokół domu zostaw opaskę z kruszywa 16-31 na szerokość przynajmniej 50 cm, a potem chodnik z kostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorog85 13.03.2024 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca Dach ma okap, opaska przylega bezpośrednio do elewacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 13.03.2024 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca Ja bym odpuścił już tą kostkę. Popraw te spadki, połóż dwie warstwy przepuszczalnej agrowłókniny (lub tego typu podobny materiał) i wysyp jak kolega wyżej napisał jakimś kruszywem. Ja mam żwir rzeczny 16-31, opaska szeroka na 50cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 14.03.2024 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca Dach ma okap, opaska przylega bezpośrednio do elewacji. Jak masz okap, to wywierć/wykop z 1,5m od domu dołek i sprawdź, jak głęboko masz wody gruntowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pascalt 15.03.2024 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca Jak kolega Kaizen pisze - sprawdź poziom wód gruntowych, teren masz gliniasty, czy piaszczysty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts