zyb3usz 15.03.2024 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca Cześć,Mam pytanie odnośnie konstrukcji stropodachu (na dachu ma być taras użytkowy, a pod nim garaż dla dwóch aut + wiatka wejściowa do domu)Stworzyłem sobie taką konstrukcję jak poniżej i moje pytanie brzmi:Czy przy rozstawie murów, o grubości 38cm każdy, od osi do osi 630cm ,można dać belkę (płatew) bez podpory na środku?Płatew byłaby o wymiarach 160x160mm i długości 630cm. takie płatwie były by trzy a na nich położone zostaną krokwie 6x12cm z rozstawem co około 60cm + płyta osb 25mm i na to papa.Dzięki za info [ATTACH=CONFIG]468447[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 15.03.2024 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca Nie jestem konstruktorem, a od razu widzę, to p*erdolnie. Idź z tym do konstruktora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyb3usz 15.03.2024 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca No tak, tego się można spdizewać po dzieszejszych forach: idź do konstruktora, wezwij elektryka,instalatora,hydraulika etc...To po uj są fora, skoro do wszystkiego mamy wzywać "fachowców"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 15.03.2024 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca Żeby nie zabić kogoś. Nikt na forum nie odpowiada za swoje słowa, a tu chodzi o konstrukcję pod kilka ton obciążenia, które może spaść na głowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts