tomk93 05.04.2024 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia Ha! ...nooo, tooo, co chcesz tam stawiać? murki oporowe?????????????????...litości. A czemu nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomk93 05.04.2024 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia Ha! ...nooo, tooo, co chcesz tam stawiać? murki oporowe?????????????????...litości. A czemu nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 05.04.2024 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia Dokładnie skarpa jest w stronę istniejacego ogrodzenia. Bardziej mi chodzi o nieckę, która jest widoczna na pierwszym zdjęciu. Z poziomu podwórka wyglada to tragicznie, tak jakby cała działka się zapadała. Dlatego tam ciciałem to delikatnie wyciągnąć. Ale w takim wypakdu mogę zrobić to geokrata. Ja nie wiem czy to jest ewidentna niecka czy tylko pozostały teren jest tak wyprofilowany że na 75% jest skarpa która maleje więc te 25% to teren płaski bez skarpy trochę pochyły. Moim zdaniem jeśli nawieź tam kilka taczek ziemi i zrekultywuj trawkę tak aby była idealnie płaska. Skarpa to krata ze żwirem bo koszenie na skarpie stwarza problemy co wiem po sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomk93 05.04.2024 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia Ja nie wiem czy to jest ewidentna niecka czy tylko pozostały teren jest tak wyprofilowany że na 75% jest skarpa która maleje więc te 25% to teren płaski bez skarpy trochę pochyły. Moim zdaniem jeśli nawieź tam kilka taczek ziemi i zrekultywuj trawkę tak aby była idealnie płaska. Skarpa to krata ze żwirem bo koszenie na skarpie stwarza problemy co wiem po sobie. Mówisz o geokracie położonej na płasko na skarpie, czy w formie takich schodków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 05.04.2024 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia Geokrata na płasko i żwir. Aby to nie porastało można dać dwie warstwy geokraty. Pierwsza zasypana rodzimym gruntem a następnie agrowłóknina gruba czarna i druga warstwa kraty zasypana żwirem.Wierzchnią włókninę i kratę przymocować w kilkunastu miejscach na samej górze i po środku długimi szpilkami......najlepiej sprawdzaja się kołki do dociepleń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts