szczukot 10.04.2024 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia Pytanie dziwne, bo wiem, że wymieniać Ale mam stalowy zbiornik Galmet 300L, który nie miał wymienianej z 10 lat. I teraz nie wiem czy to w ogóle ruszać, czy lepiej niech tak zostanie do końca jego żywota. A jeżeli wymieniać, to jak mogę sprawdzić jaki klucz potrzebuję i jaka to anoda (jaki rozmiar korka itp.) ? [ATTACH=CONFIG]468660[/ATTACH] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 11.04.2024 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia Podobna sytuacja jak u mnie. Galmet, 120l, 13 lat, od nowości nie wymieniana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 11.04.2024 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia Pytanie dziwne, bo wiem, że wymieniać Ale mam stalowy zbiornik Galmet 300L, który nie miał wymienianej z 10 lat. I teraz nie wiem czy to w ogóle ruszać, czy lepiej niech tak zostanie do końca jego żywota. A jeżeli wymieniać, to jak mogę sprawdzić jaki klucz potrzebuję i jaka to anoda (jaki rozmiar korka itp.) ? Wykręcisz to będziesz wiedział czy warto i jaki ma gwint (6/4" czy może 5/4". Klucz to musisz zmierzyć. Jeżeli nie chcesz wiedzieć to lepiej nie ruszaj. Może zbiornik pociągnie jeszcze rok a może 10 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chris Zielonka 12.04.2024 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia Jeśli wymieniać to na tytanową, ona się nie zużywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts