tomot79 01.05.2024 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2024 Naszło mnie takie pytanie- jeśli mam już położone rurki wodne na chudziaku i zaczynam izolację termiczną przed wylewkami to czy pomimo tego że te rurki są w otulinie z gąbki to czy w praktyce od dołu od chudziaka nie są narażone na chłód. Czy ta gąbka jest skuteczną izolacją dla rurki z ciepłą wodą. Czy może owinąć je np folią alu taką jak do podłogówki żeby nie traciła ciepła???? Od spodu tylko jest folia nie da rady wcisnąć na tym etapie np 2cm xps od spodu, stąd pomyślałem owinąć folią do ogrzewania podłogówki aby nuectraciła ciepła ryrka i niexdopuszczała zimna od chudziaka. Dobrze myślę czy przesadzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marvinetal 02.05.2024 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2024 Dobrze myślisz ze rurki będą traciły ciepło a źle ze folia cokolwiek pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomot79 02.05.2024 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2024 .....a jest jakuś na to sposób. Myślałem że owinìęcie szczelnie rurek tą folią lub.....np. folią ratowniczą (rurki owiniete stroną utrzymującą ciepło) coś by pomogło, ciepło nie uciekałoby...wiem niby prosty pomysł ale takie proste laickie przemyślenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 02.05.2024 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2024 Jeśli jest jeszcze możliwość manewru rurkami to wciśnij pod nie chociaż 2 - 3cm styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturpucz 15.05.2024 04:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2024 Coś tam zdziałałeś w temacie? Mam tą samą sytuację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomot79 16.05.2024 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2024 Coś tam zdziałałeś w temacie? Mam tą samą sytuację. udało sie dac 1 cm pod rurki na piętrze. Na paterze z uwagi na nierówną płytę lać będę 5 cm styrobetonu na wyrównanie, który od spodu wypełni przestrzeń. Potem styro podłogówka i jastrych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturpucz 23.05.2024 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2024 Ciąłeś styropian w pasy i dawałeś po długości czy normalnie całe płyty wsuwałeś pod rurki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomot79 29.05.2024 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2024 1 cm spokojnie wszedł pod rurki wody bo są dość elastyczne. Potem 5 cm i rzeźbiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts