Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa SOCHACZEW i okolice

Recommended Posts

Daj spokój. Jak Pan wykonawca nie potrafi się odnieść do tematu tylko straszy to sam sobie wystawia laurkę. Ty tylko opisałeś jego pracę, nie ma tam żadnego pomawiania a tym bardziej poniżania. A jak JANBUD wstydzi się swojej pracy to niech wykonuje ją zgodnie ze sztuką.

bolek12

po to są właśnie fora możemy o tym pisać....i piszmy o tym. Nie dajmy się zwariowac i zakładać cenzury na wolnośc słowa i wypowiedzi.

Widać, że są osoby którym wyraźnie to przeszkadza lub boją się tego....

masz rację - gdyby ktoś mi napisał, że coś żle zrobiłem a byłbym pewien, że jest to dobrze zrobione - to nie straszyłbym na zmianę kodeksem karnym a potem kodeksem cywilnym, że jestem pomawiany.

po prostu punkt po punkcie odniósłbym się do zarzutów....

Bardzo cieszy fakt, że forumowicze pozytywnie reagują na takie sytuacje. Na prawdę mocno podbudowuje to inwestorów.

Zapraszam do dalszej dyskusji forumowiczów

Koleżanki i Koledzy z Sochaczewa i okolic

w związku z tym, że jesteśmy na lokalnym forum Sochaczewa i okolic serdecznie zapraszam każdą osobę zainteresowaną do obejrzenia tynków które są u mnie położone.... póki się jeszcze trzymają :)

Mam nadzieję, że nie ma żadnego paragrafu w kodeksie cywilnym i kodeksie karnym, który zakazuje zapraszania osób do mnie na budowę - bo nie chcę iść do więzienia jak ktoś mnie odwiedzi

Z ogromą przyjemnością pokażę prace tynkarskie

Osoby zainteresowane obejrzeniem tynków prosze o kontakt na PW

(oglądać można codziennie łącznie z weekendami)

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W związku z prośbami o usuwanie postów informuję,że każdy forumowicz ma prawo, a nawet obowiązek ;) informować forumowiczów o swoich doświadczeniach z wykonawcami - taka jest idea tego forum.

Dość częste są tu tego typu polemiki . I dobrze

Natomiast Jan.Bud.net - informacja dla Pana

art. 213 KK

§ 2. Nie popełnia przestępstwa określonego w art. 212 § 1 lub 2, kto publicznie podnosi lub rozgłasza prawdziwy zarzut służący obronie społecznie uzasadnionego interesu.

Witam,

Jestem na etapie wyboru systemu ogrzewania do mojego (jeszcze nie wybudowanego) domu. Po długiej lekturze forum jestem zdecydowany na ogrzewanie gazem LPG (butla naziemna) i montaż pieca kondensacyjnego (planowane ogrzewanie podłogowe w całym domu). Na razie nie na nadziei przez kilka najbliższych lat na korzystanie z gazu ziemnego.

W związku z tym mam pytanie - czy ktoś ma doświadczenie w eksploatacji takiej instalacji, na co zwrócić uwagę na etapie projektowania i wykonania instalacji (może jacyś sprawdzeni wykonawcy), oraz jakie są koszty ogrzewania gazem LPG.

malka, - bardzo dziękuję za merytoryczne podsumowanie w imieniu swoim i forumowiczów. Jak widać nie ma sensu przepychac się prawnie - kto ma pójść do sądu to pójdzie.

Pan JANBUD.NET- w związku z moim zgodnym z regulaminem wpisam na forum,

Ja - w związku z jakością tynków.

Elfir, - także dziękuję - masz rację firma ma prawo się "bronić" ale nie straszyć paragrafami z Kodeksów. Tylko Pan Jan.Bud nie odniósł się do żadnego konkretnego zapisu w którym podono napisałem nieprawdę.

Cieszę się, że idea forum jest taka żeby sobie pomagać i informować.

Swoimi wpisami nikogo nie poniżam, nie piszę treści wugarnych ubliżających osobie czy też firmie. Wsystko co tu jest przeze mnie napisane - przekazywane jest w formie kultuiralnej -zgodnie z zasadami tu panującycymi i regulaminem.

Przekazałem w sposób najbardziej obrazowy i szczegółowy jak potrafiłem moją przygodę z tynkami.... zaprosiłem osoby z forum do obejrzenia tych prac, poszukuję byłych Klientów firmy tynkarskiej w celach wymiany doświadczeń. Nie widze w tym nic złego.

Każdy może do postu się odnieśc i podyskutować co bardzo cieszy. Rozumiem, że firmę mogą denerwować moje wpisy - ale wystarczy merytorycznie się do nich odnieść - a nie straszyć - (bo tak odebrałem wpis nowego użytkownika forum JanBud.net).

Proponuję zakończyć prawne aksepkty i wrócić do faktycznego przezaczenia forum.

pomagać, informowac, dyskutować :)

Witam,

Jestem na etapie wyboru systemu ogrzewania do mojego (jeszcze nie wybudowanego) domu. Po długiej lekturze forum jestem zdecydowany na ogrzewanie gazem LPG (butla naziemna) i montaż pieca kondensacyjnego (planowane ogrzewanie podłogowe w całym domu). Na razie nie na nadziei przez kilka najbliższych lat na korzystanie z gazu ziemnego.

W związku z tym mam pytanie - czy ktoś ma doświadczenie w eksploatacji takiej instalacji, na co zwrócić uwagę na etapie projektowania i wykonania instalacji (może jacyś sprawdzeni wykonawcy), oraz jakie są koszty ogrzewania gazem LPG.

hej jaro :)

To jedna z ważniejszych decyzji - ja osobiście na gaz się nie zdecydowałem - ale mam kilku znajomych ogrzewających w ten sposób i zgodnie twierdzą że w takiej formie żeby obniżyc koszty potrzebny jest kominek z płaszczem wodnym.

Dzwoniłem do koleżanki która ma taką opcję ( ale bez kominka) zbiornik 2700 litrów wystarcza na rok czyli około 5-6 tysięcy rocznie w zalezności jaka jest cena gazu. zbiornik nabija się do 85% objętości i izupełnia jak zostało 15 % gazu. podobno względy bezpieczeństwa. Dom parterowy, dobrze ocieplony, powierzchnia użytkowa ok 110 metrów. Temperatura w zimie utrzymywana na poziomie 20 stopni.

generalnie wychodzi średnio 500 zł miesięcznie.

Zalety - czysta mała "kotłownia" - mały piecyk, nie stresujesz się węglem , czy groszkiem i nie użerasz się z popiołem

Wady ( moim zdaniem) jednorazowo musisz zainwestować 6 tysięcy - można roznić na raty ale wychodzi drożej. Musi byc podłogówka - inaczej koszty zabijają. no i zbiornik zewnętrzny - mnie się nie podoba - ale to rzecz gustu.

czyli wygoda kosztem kosztem większych opłat.

policz sobie czy ma to sens gdybyś taki schemat wzbogacił o kominek z płaszczem wodnym i solary... wiem że to sporo pieniędzy na start - ale potem koszty niższe....

i jeszcze jedna złota zasada która zawsze działa - Pieniędze zainwestowane o ocieplenie ( izolację budynku) odbierzesz przy ogrzewaniu.

Na prawdę warto na tym etapie nie oszczędzać. Takie jest moje zdanie.

powodzenia w dlaszych etapach budowy i w razie czego pytaj :)

P.S. jaki domek budujesz? ( projekt)

Witam!

Szukam osoby, która kopała staw. Chodzi mi o informacje jak się po kolei załatwia wszystkie formalności w urzędach, ile orientacyjnie to trwa.Poszukuję też jakiegoś niedrogiego geodety i architekta ( takiego co pojęcie ma o budowie stawu).

pzdr

W zakresie geodety - mogę polecić Ci tego który wytyczał u mnie - Paweł Papierz tel. 501093581. Szybko i bez problemu. Ceny nie pamiętam - ale wiem że była konkurencyjna w stosunku do innych. Chłopak jest z Sochaczewa.

Ats, mam do Ciebie ok. 80km. Trochę daleko, ale jeśli trzeba to dla dobra sprawy przyjadę, obejrzę tynki i zdam obiektywną relację z ich jakości aby potwierdzić słowa Twoje lub wersję wykonawcy (zakładam, że wykonawca twierdzi, że tynki są w porządku).

Brunet - serdecznie zapraszam - od samych fundamentów wymiwniamy się doświadczeniami :)

zawsze to ktoś obiektywnie spojrzy i powie jak jest.

Wykonawca - nic nie powiedział na złożoną reklamację - porobił zdjęcia i miał się odezwać. odezwał się dopiero jak opisałem sytuację na forum. Ale odezwał się jak widać ale nie z ropatrzeniem reklamacji ale z wezwaniem do zaprzestania pisaniq na forum....

Moim zdaniem dziwna taktyka obrony własnej pracy.

dlatego właśnie chcę i zapraszam inwestorów i firmy tynkarskie na obejrzenie tynków i podzilenie się wśród foruimowiczów... to dla wspólnej sprawy i wspólnego dobra.

także Brunet - na prawdę serdecznie zapraszam. Koniecznie Weź aparat :)

do zobaczenia - pogoda się poprawia więc wycieczkę sobie zrobisz :)

jeszcze raz dziękuję za odzew i zapraszam.

Czy w okolicach Sochaczewa jest jakiś producent bram garażowych (uchylna)

jeśłi chcodzi o producentów to zerknij tu:

http://mjm-wm.pl/galeriainne.php

koło Teresina i polecany ogólnie na forum.... ja będę prawdopodobnie brał od niego bramę przesuwną i przęsła ogrodzeniowe i barierki balkonowe...

tylko musze najpierw tam podjechać. Jakbyś tam brał to we dwóch więcej wytargujemy ;)

Witam szanowne grono.

Rozpoczynam przygodę z budową domu i mam zapytanie? Czy ktoś nie ma na zbyciu garażu blaszanego.

Wiadomo że na budowie to niezbędna rzecz .kontakt na e-mail: [email protected]

Agnes - jeśłi szukasz niezbędnych rzeczy na budowę to mam jeszcze na zbyciu:

- kibelek - prawdsziwa drewniana latrynka :lol2: za max 2 miesiące będe jej się pozbywał. więc jak chcesz to zapraszam.

- słupek ze skrzynką RB-tką

jeśłi coś potrzebujesz daj znac na PW

Ats, mam do Ciebie ok. 80km. Trochę daleko, ale jeśli trzeba to dla dobra sprawy przyjadę, obejrzę tynki i zdam obiektywną relację z ich jakości aby potwierdzić słowa Twoje lub wersję wykonawcy (zakładam, że wykonawca twierdzi, że tynki są w porządku).

Obawiam się że od potwierdzenia czy wpisy są uzasadnione, prawdziwe itp. jest Sąd i zamieszczanie wpisów na temat konkretnego wykonawcy, bez prawomocnego wyroku są jednak złamaniem prawa.

Panowie nie ma się co spierać kto ma rację a kto nie.

Mam prawo pokazać zdjęcia ze swojej budowy - jeśli wykonawca chce sie odniesć - prosze bardzo.

Jeśli mam mieć założoną sprawę przez Wykonawcę tynków za umieszczanie zdjęć ze swojej budowy wraz z opisem - prosze bardzo. Żyjemy w wolnym demokratycznym kraju.

Gdy Wykonawca wskaże konkretne zapisy i udowodni, że nie sa zgodne z prawdą - oczywiscie poprawie je.

Tylko czy z faktami da sie dyskutować?

https://picasaweb.google.com/104291972191658430822/20130413?authkey=Gv1sRgCPvM7drD2YHxlQE

Dzięki Atsyrut za wyczerpującą informację. Buduję parterowy Kasandra z pracowni Domena. Wracając do wypowiedzi czy mógłbyś przesłać jakiś namiar na osobę, która korzysta z LPG. Chodzi mi o polecenie jakiegoś sprawdzonego wykonawcy.

Co do numeru - to musze się zapytac właściciela :)

natomiast - instalację od A do Z robiła im firma Gaspol.

dzięki temu mają teraz taniej gaz liczony... na ich stronie masz telefon - zadzwoń i dopytaj się co ile kosztuje :)

Agnes - jeśłi szukasz niezbędnych rzeczy na budowę to mam jeszcze na zbyciu:

- kibelek - prawdsziwa drewniana latrynka :lol2: za max 2 miesiące będe jej się pozbywał. więc jak chcesz to zapraszam.

- słupek ze skrzynką RB-tką

jeśłi coś potrzebujesz daj znac na PW

Do atsyrut::

Dzięki za pamięć ale na początku maja ruszam z budową i potrzebować będę i kibelek i garaż. Jak nie uda mi się do końca kwietnia

znaleść w okolicach Sochaczewa to zakupię nowy g i k.....::yes: Media mam już na działce. Na dniach będzie wytyczany budynek

(zgłoszę się do geodety którego polecasz) i kogoś z cięższym sprzętem aby zdjąć humus( potrzebuję kogoś najlepiej z okolic kuznocina).

Do atsyrut::

Dzięki za pamięć ale na początku maja ruszam z budową i potrzebować będę i kibelek i garaż. Jak nie uda mi się do końca kwietnia

znaleść w okolicach Sochaczewa to zakupię nowy g i k.....::yes: Media mam już na działce. Na dniach będzie wytyczany budynek

(zgłoszę się do geodety którego polecasz) i kogoś z cięższym sprzętem aby zdjąć humus( potrzebuję kogoś najlepiej z okolic kuznocina).

Ja buduję się w Kuznocinie :) w którym miejscyu stawiasz domek?

co do zdejmowania humusu - ceny sa wszędzie podobne około 100 zł za godzinę pracy koparki. Mam kilka kontaktów do "koparkowych" bo każda robotę koparkową wykonywal kto inny i każdy był ok :)