Ilona i Daniel 10.01.2009 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 powiedzcie mi jakie papierki są potrzebne do odbioru domu i ile trwa ich załatwianie? na ile przed planowaną przeprowadzką nalezy o nie zacząć zabiegać????? my właśnie to przerabiamy , a więc potrzebujesz: -wypełniony dziennik budowy -protokoły odbioru wody, kanalizcji, prądu, gazu i umowy na ich dostarczanie -umowę na wywóz śmieci -mapę poinwentaryzacyjną -zaświadczenia od kierownika budowy -wypełnione wnioski o odbiór - i najlepsze na konieć świadectwo energetyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona i Daniel 10.01.2009 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 co do tego świadectwa energetycznego, my robimy go w Rzeszowie, kosztok.800 zł, jeśli chcesz namiary na firmę to mogę podać a może uda Ci się znaleźć taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona i Daniel 10.01.2009 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 powiedzcie mi jakie papierki są potrzebne do odbioru domu i ile trwa ich załatwianie? na ile przed planowaną przeprowadzką nalezy o nie zacząć zabiegać????? Zapomniałam jeszcze odbiór kominów przez kominiarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 10.01.2009 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 ode mnie umowy na wywóz smieci nie wymagali /tak samo jak swiadectwa/protokoł kominiarski, wod - kan, centralnego ogrzewania - po jednym dniu miałem, mapka powykonawcza czekałem tydzień, elekryczny protokół - chyba 2 tygodnie sie wlokło acha dodatkowo zarządali ode mnie zapewnienia o odbiorze scieków - to musiałem uzupełniac /w gminie chcieli mnie skroic za to na jakies 2 k zł - ale jak zapytałem o podstawe prawna zmiekła im rura / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hunk1 10.01.2009 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Czyli, że muszę wrócić do korzeni. Tzn zaczynalam budowę od papierkow i na nich musze skonczyc. Załamaliście mnie. No i oczywiscie znow kasa, kasa i kasa na tym ta papierologia polega Ale tak sobie mysle ze zalatwie to jak juz spokojnie zamieszkam. Pozdrawiam A ktos pytal o latryne - ja mam takowa - wprawdzie sami robilismy ale u nas sie sprawdziła - tylko transport? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 10.01.2009 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 A ja śmiecie musiałam mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojcikowie 12.01.2009 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 My pytaliśmy o latrynę Możemy odkupić ?? A tak na marginesie hunk1 przeglądałam Twój dziennik budowy - jest świetny! Poza tym mamy cos wspólnego - rok urodzenia i szkołę średnią chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WiHuRa 13.01.2009 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Witam,Krótkie pytankoPosiadam wycene na następujące prace i chciałbym Was zapytać co o tym sądzicie?- kompletne wykonanie ocieplenia poddasza 15+5 + profile z płytami G-K + przygotowanie pod malowanie - cena z materiałem - za 1m2 wychodzi 110 zł- wykonanie wylewki, 10cm styro doł, 4cm góra, i odpowiednio 5 i 3 cm wylewki, podówjna papa na dole - cena z materiałem - za 1m2 57 zł (ta cena coś mi sie wydaje za wysoka) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 13.01.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 WiHuRa, nie lepiej samemu kupować materiał jeśli tak drogo sobie życzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WiHuRa 13.01.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Cóż ta firma nie robi bez materiału. a wychodzi sporo taniej bez materiału ? bo cieżko mi wycenić ile będzie mnie kosztować materiał do prac np. typu wykonanie ocieplenia poddasza, o ile G-K i wełne można jakoś policzyć to z resztą (profile, gładzie itp) już trudniej, nie mówiąc już o tym jakie profile czy jaka wełna. Kompletnie sie na tym nie znam. Poza tym nie chciałbym powierzać bylo komu takiej roboty - widziałem efekty pracy tej firmy (poddasze wyglada super, już w użytkowaniu) oraz usłyszałem opinie gospodarza (same plusy) więc cena 105-110 zł za 1m2 z materiałem wydawała mi sie rozsądna, co o tym sądzicie ? Dodam tylko że dach jest dwuspadowy, 4 okna dachowe + dwie lukarny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 13.01.2009 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 oby tylko nie natknąć sie na Żyda - bo trwa akcja "Nie kupuj u Żyda" http://konflikty.wp.pl/kat,1020351,title,Nie-kupuj-u-Zyda,wid,10739901,wiadomosc.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 13.01.2009 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Chyba znam te firme od poddasza, mi tez tak mówili. Ja polecam Pana, który nam robił. Namiary powinny być na liście wykonawców z podkarpacia. A ta wylewka to wg mnie 2 razy za droga. Jeśli chcesz namiary to też chyba ich dałam, u mnie robili super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WiHuRa 13.01.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 wiolasz jesli chodzo ten wątekhttp://forum.muratordom.pl/podkarpacka-lista-wykonawcow,t108691.htmto tutaj tych namiarów nie ma. Więc prośba o wrzucenie tego w ten wątek lub na priv, będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 13.01.2009 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Już wrzuciłam, gdzies wczesniej wpisywałam i myślałam, ze tutaj też. Zadzwon i dopytaj o ceny bo oczywiście mogło sie coś zmienić. Ale mysle że ciut taniej niż te, które podałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WiHuRa 13.01.2009 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 dzięki za szybkie info - namiary na pewno wykorzystam pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 13.01.2009 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 No to tylko czekac jak u nas to wprowadzą http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6153499,Koleda_bez_bialej_koperty.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdziak19 13.01.2009 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 czy ktoś ma okna lub drzwi tarasowe z RECONALU na Krakowskiej w Rzeszowie? jak sie sprawuja?ja chcę u nich zamówić tylko drzwi tarasowe przesuwno-uchylne 180x240.pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojcikowie 13.01.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Ja wprawdzie okien z RECONALU nie mam ale wielu moich znajomych ma i twierdzą iż to był strzał w 10 ! chwalą je sobie i nie słyszałam nigdy złego słowa na tą firmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdziak19 14.01.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Czy ktos miał do czynienia z tynkarzami z Niedźwiady od p. Książka?Poproszę o opinie.Magdziak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata353 14.01.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Witam serdecznie, dołączam do grupy- zaczynam na wiosnę swoja chatkę, a na razie chłonę Wasze doświadczenia jako ta gąbka. Pozdrowienia i najlepsze życzenia dla wszystkich w Nowym Roku!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts