danbeat 16.12.2009 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 cyrk...na kolkach ci z ZE maja takich "swoich" do przyłączy ... ci "swoi" wiedza później jak sie odwdzięczyć pracownikom ZE ... więc choć wykonawców przyłaczy jest bez liku - ustawiane przetargi wygrywaja zasze ci "sami swoi" ... a "sami swoi" często sie nie wyrabiają - wiec stąd te poślizgi obcych nie dopuszczaja do spółki bo zbyt złoty to interes ... p.s. okazuje się, ze zbyt głosny seks nie popłaca ... http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,Kobieta-odpowie-przed-sadem-za-zbyt-glosny-seks,wid,11781704,wiadomosc.html wiesz...ja juz chcialem dac "takiemu stalemu wykonawcy" extra wplate ...wiem,kto to...dotarlem do niego roznymi kanalami ( w koncu w NASZYM KRAJU zyje )...posprawdzal..okazalo sie ,ze nawet projektu nie ma ... teraz pojde do projektanta...dam mu w lape extra...pozniej w lape wykonawcy...,a jeszcze pozniej pani w wiadomosciach bedzie nas informowala o kolejnej aferze lapowkarstwa w naszej POLSCE...k...a ...szalas sobie zbuduje a nie dom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 17.12.2009 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 teraz pojde do projektanta...dam mu w lape extra...pozniej w lape wykonawcy...,a jeszcze pozniej pani w wiadomosciach bedzie nas informowala o kolejnej aferze lapowkarstwa w naszej POLSCE...k...a ...szalas sobie zbuduje a nie dom... dopuki posłowie nie pozamiatają tej stajni Augiasza - cyrk będzie trwał nadal ... twój przykład nie jest pierwszy to kolejny podobny /dzisiejszy/ post na forum - podobna historia elektryk - Henryk Pazio W 100% nie polecam, a jeżeli niestety wygra przetarg na wykonanie Waszego przyłącza to mogę Wam tylko współczuć. I może pokrótce jak to wyglądało u mnie: Na początku roku 2009 dostaję z ZEWT-u namiary na Pana Henryka Pazio, który wygrał przetarg. Dzwonię jest fajnie, Pan przyjeżdża i czar pryska. Nie interesowało go gdzie chcę mieć skrzynkę itp. Pan "bierze" się do swojej pracy... Jako, że wiem ile czasu może trwać zrobienie dokumentacji nie zawracam mu głowy. W kwietniu Pan nadal czeka na mapy do celów projektowych... Jestem cierpliwy, nie przeszkadzam, czekam... Sierpień 2009 - dzwonię i dowiaduję się, że są problemy z ZUD-em. Spotykam się z Panem Pazio, a ten mi daje protokół ZUD-u z odmową z dnia 07 maja (mamy sierpień) i mówi żebym sobie w ZUDzie temat załatwił albo on da do uzgodnienia nową lokalizację złącza. Wszystko fajnie ale nowa lokalizacja złącza mieści się centralnie w ... furtce. W efekcie krótka pyskówka, telefon do ZEWT-u i raptem coś co nie dało się załatwić od maja jest już załatwione. "Prąd będzie Pan miał pod koniec czerwca". Ciesze się bardzo ale błędem było, że nie spytałem którego roku? Mija czerwie, lipiec.. dzwonię. "W sierpniu na 100%". Sierpień, wrzesień... a muchy nawet się nie ganiają. Kolejne telefony już nie do Pana Pazio lecz do energetyki. Dyrektor techniczny bardzo przeprasza, interweniuje,,, efekt żaden. Termin umowny Pana Pazio na wykonanie przyłącza mija 14 grudnia 2009. i był to jedyny termin, którego Pan Pazio dotrzymał. Pomijam szczegół, że najpierw dał do podpisu jakąś zgodę dla energetyki nieaktualną od kilku lat, którą później gdzieś zgubił. Bez tej zgody nie mógłby zdać przyłącza więc nagle przypomniał sobie telefon do mnie. Efekt jest taki, że mamy grudzień 2009, -10 za oknem, a w domu nadal brak prądu i ogrzewania bo niestety tym razem obrabiają moje papierki związane z instalacją wewnętrzną. czekam cierpliwie na licznik. Moje rady: Od razu zaproponujcie Panu "drobną" kwotę na przyspieszenie prac, ewentualnie od razu nękajcie energetykę lub strzelcie sobie w potylicę bo czeka Was ciekawe przeżycie. Jakbym czytała swoją opowieść tylko, że ja dziadowi nie dałabym złamanego gorsza. I tak nieźle zarabia. U mnie sprawa zahaczyła aż o ZEWT na Marsa ale pan był tak beszczelny i kłamał w żywe oczy. Szkoda słów i nerwów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 18.12.2009 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 witam Grupę! no zima trzyma równo... brzoza: podkarpacie nie protestuje, podkarpacie ma wszystko głęboko w d..pie i "robi swoje"- to kraina ludzi zaradnych i twardych. na panów posłów że zrobią porządek z tym bałaganem nie ma co liczyć, większość to takie nikosie dyzmy niestety, kombinuja jak się nachapać i równiez mają wszystko w poważaniu. a nasz kochany monopolista? na szczęście nie mam z nim złych doświadczeń. pan od przyłącza co prawda lekką miał obsuwę z terminem, jednak interwencja w ZE i sprawy nabrały tempa- miałem szczęście... a na budowie prace wykończeniowe posuwają się do przodu, kurde, niedługo wprowadziny... pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 20.12.2009 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 http://www.maciejon.republika.pl/images/maciejon.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 21.12.2009 04:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 bardzo ładna kartka z zyczeniami Maćku wczoraj o 18.47. zaczeła sie zima a mróz juz zabił 29 osób ... złodzieje napisu znad bramy ośięcimskiego obozu błyskawicznie złapani /5 ciu facetów w wieku 20 do 39 lat/ napis został znaleziony w jednym z miasteczek na północy Polski, przecięty na trzy części a w Warszawie u zbiegu ulic Stalowej i Czynszowej stanęła rzeźba przedstawiająca Pana Gumę. Guma to pseudonim malowniczego typa z warszawskiej Pragi. Dla jednych Guma był typowym praskim menelem, dla innych autorytetem w sprawach lokalnego kodeksu honorowego. To dzieci wymyśliły, by stworzyć mu pomnik. Rzeźba autorstwa Pawła Althamera jest umocowana na sprężynie i kiwa się, naśladując swój pierwowzór ... http://i.wp.pl/a/f/jpeg/23585/09c16062.jpeg od dziś zaczyna przybywac dnia i wogóle - idą święta ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elcia1 21.12.2009 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Zima daje się we znaki. Wczoraj nie odpalił mój samochód i już nagrałam koleżankę, aby dziś zabrała mnie do pracy. No ale dziś mróz zelżał więc samochód ruszył.Na budowie kilkudniowy przestój. Kończymy wentylację, ale idzie to jak krew z nosa, bo robimy ją sami. Mamy zawełnowaną pierwszą warstwę na poddaszu, teraz pora na drugą i kręcenie k/g do stelaży "tymi ręcami przykręconymi" do krokwi. Czego to człowiek nie nauczy się z forum!Pozdrawiam grupę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 21.12.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 upsss zima sie zacznie dziś - of course Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 21.12.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 http://magia-swiat.web21.pl/wp-content/uploads/2009/08/kerstbal3208.gif Wesołych dla Wszystkich !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
torman 21.12.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Poszukuję sprawdzonych, dobrych w rozsądnej cenie okien na terenie Rzeszowa. Co polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 21.12.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 witam wszystkich! torman: my jesteśmy zadowoleni z pamoplastu. kilka lat temu braliśmy do mieszkania a w zeszłym roku do domu. w mieszkaniu wszystko oki. w domu wymagają regulacji ale faktem jest że po montażu nie były regulowane. a dziś tymi rencami zakończyłem malowanie dołu. została klatka schodowa i pom. pod schodami oraz jedna garderoba. problem w tym że żona nie zdecydowała sie jeszcze na kolor klatki, więc muszę poczekać... ale mam wiele innych robót jeszcze. no i dziś przyszły krzesła do jadalni pozdro wszystkim. ps podobno juz po zimie- idzie odwilż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mfffx 21.12.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Witam Ciesze sie niezmiernie że juz zima sie kończy bo może moja Ekipa (zmarźlaki okropne)zacznie klaść dachówke na dachu i już na glowę nie będzie kapało. pozdrowionka dla wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark13 23.12.2009 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Poszukuję sprawdzonych, dobrych w rozsądnej cenie okien na terenie Rzeszowa. Co polecacie? Ja w zeszłym tygodni zamówiłem okna Jezierski (na Hetmańskiej w Rzeszowie) . Moi dwaj sąsiedzi koło których się buduje mają ich okna od ponad dwóch lat i są bardzo zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dedek76 23.12.2009 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Ja swoje kupowałem w firmie InwestProfil,dostałem dobrą cenę(mieli promocję na jednostronny kolor w cenie białych).Okna i montaż wszystko ok więc może warto tam zagladnąć.Znajduje się to na początku ul.Dąbrowskiego blisko salonu OknoRes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 23.12.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 witam Grupę! Z okazji nadchodzących ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA życzę całej Grupie wszystkiego najlepszego; dużo zdrowia, szczęścia, pieniędzy i wytrwałości.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mfffx 24.12.2009 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 Ja również wszystkim chcę życzyć radosnych Świąt, a w Nowym Roku spełnienia marzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 24.12.2009 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 Dużo zdrowia i radościw Waszym domu niech zagościi prezenty i śnieg białyby te święta urok miałysamych wzruszeń przy choinceżyczę Tobie i RodzinceGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 24.12.2009 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 http://marcinbar.wrzuta.pl/audio/0TNZxLYCiGH/zbigniew_preisner_-_to_juz_pora_na_wigilie to juz pora na Wilije ... To jus pora na wigilio to jus cas A tu jesce ktosik hebioł posród was A tu jesce ktosik ku nom moze pzyjsc Bo przy stole wolne miejsce ceko dziś Gwiazdo betlejemska prowaodz go bez swiotCo by razem przy tym stole siadł Przyjedz go tu do nos z tych dalekich drógCo by razem z nami koledowac mógł Dej mu swiatło bo tak łatwo zmylić śladDej nadzieje kiedy w ocy wieje wiatrStudzonemu zmenconemu pomóc iśćBo samucki nikt ni moze łostac dziś zdrowych i pogodnych swiąt Bożego Narodzenia zyczy brzoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzynap3 27.12.2009 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2009 Witajcie - dzięki za wszystkie serdeczne życzenia, my w końcu powrócilismy do domku po świątecznych wyjazdach do rodzinki i odpoczywamy w błogim spokoju. OKNA - jak dla mnie tylko z MS. Ciepła ramka i pakiet 3 szybowy. Chłopaki przyjechali, szybko zamontowali, później ( po około 3 miesiącach )pan Paweł przyjechał na regulację. Jesteśmy naprawdę zadowoleni. A tak przy okazji - najlepsze życzenia NOworoczne. Oby nowe czasy były lepsze od starych, a każdy dzień przepełniał nadzieją na normalność w naszym pięknym kraju.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika73 27.12.2009 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2009 Sorki, jeżeli temat był już poruszany, ale tyle tu stron, że nie wiem kiedy bym się przez nie przekopała... Pomóżcie, jeśli możecie, potrzebuję dobrej firmy od przydomowych oczyszczalni z woj. podkarpackiego (najlepiej z południowej części). Firmy godnej polecenia, sprawdzonej. Z góry WIELKIE dzięki!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 28.12.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Mika, ja polecam Bioires. Z Rzeszowa. Przyjadą sami do Ciebie, wystarczy zadzwonić i się umówić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts