Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Podkarpacka

Robinson74

Recommended Posts

cyrk...na kolkach

ci z ZE maja takich "swoich" do przyłączy ...

ci "swoi" wiedza później jak sie odwdzięczyć pracownikom ZE ...

więc choć wykonawców przyłaczy jest bez liku - ustawiane przetargi wygrywaja zasze ci "sami swoi" ...

a "sami swoi" często sie nie wyrabiają - wiec stąd te poślizgi

obcych nie dopuszczaja do spółki bo zbyt złoty to interes ...

p.s.

okazuje się, ze zbyt głosny seks nie popłaca ...

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,Kobieta-odpowie-przed-sadem-za-zbyt-glosny-seks,wid,11781704,wiadomosc.html

:-?

wiesz...ja juz chcialem dac "takiemu stalemu wykonawcy" extra wplate ...wiem,kto to...dotarlem do niego roznymi kanalami ( w koncu w NASZYM KRAJU zyje :( )...posprawdzal..okazalo sie ,ze nawet projektu nie ma ...

teraz pojde do projektanta...dam mu w lape extra...pozniej w lape wykonawcy...,a jeszcze pozniej pani w wiadomosciach bedzie nas informowala o kolejnej aferze lapowkarstwa w naszej POLSCE...k...a ...szalas sobie zbuduje a nie dom...

• Odpowiedzi 14,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

teraz pojde do projektanta...dam mu w lape extra...pozniej w lape wykonawcy...,a jeszcze pozniej pani w wiadomosciach bedzie nas informowala o kolejnej aferze lapowkarstwa w naszej POLSCE...k...a ...szalas sobie zbuduje a nie dom...

dopuki posłowie nie pozamiatają tej stajni Augiasza - cyrk będzie trwał nadal ...

twój przykład nie jest pierwszy

to kolejny podobny /dzisiejszy/ post na forum - podobna historia

elektryk - Henryk Pazio

W 100% nie polecam, a jeżeli niestety wygra przetarg na wykonanie Waszego przyłącza to mogę Wam tylko współczuć. I może pokrótce jak to wyglądało u mnie:

Na początku roku 2009 dostaję z ZEWT-u namiary na Pana Henryka Pazio, który wygrał przetarg. Dzwonię jest fajnie, Pan przyjeżdża i czar pryska. Nie interesowało go gdzie chcę mieć skrzynkę itp. Pan "bierze" się do swojej pracy... Jako, że wiem ile czasu może trwać zrobienie dokumentacji nie zawracam mu głowy. W kwietniu Pan nadal czeka na mapy do celów projektowych... Jestem cierpliwy, nie przeszkadzam, czekam... Sierpień 2009 - dzwonię i dowiaduję się, że są problemy z ZUD-em. Spotykam się z Panem Pazio, a ten mi daje protokół ZUD-u z odmową z dnia 07 maja (mamy sierpień) i mówi żebym sobie w ZUDzie temat załatwił albo on da do uzgodnienia nową lokalizację złącza. Wszystko fajnie ale nowa lokalizacja złącza mieści się centralnie w ... furtce. W efekcie krótka pyskówka, telefon do ZEWT-u i raptem coś co nie dało się załatwić od maja jest już załatwione. "Prąd będzie Pan miał pod koniec czerwca". Ciesze się bardzo ale błędem było, że nie spytałem którego roku? Mija czerwie, lipiec.. dzwonię. "W sierpniu na 100%". Sierpień, wrzesień... a muchy nawet się nie ganiają. Kolejne telefony już nie do Pana Pazio lecz do energetyki. Dyrektor techniczny bardzo przeprasza, interweniuje,,, efekt żaden. Termin umowny Pana Pazio na wykonanie przyłącza mija 14 grudnia 2009. i był to jedyny termin, którego Pan Pazio dotrzymał. Pomijam szczegół, że najpierw dał do podpisu jakąś zgodę dla energetyki nieaktualną od kilku lat, którą później gdzieś zgubił. Bez tej zgody nie mógłby zdać przyłącza więc nagle przypomniał sobie telefon do mnie.

Efekt jest taki, że mamy grudzień 2009, -10 za oknem, a w domu nadal brak prądu i ogrzewania bo niestety tym razem obrabiają moje papierki związane z instalacją wewnętrzną. czekam cierpliwie na licznik.

Moje rady:

Od razu zaproponujcie Panu "drobną" kwotę na przyspieszenie prac, ewentualnie od razu nękajcie energetykę lub strzelcie sobie w potylicę bo czeka Was ciekawe przeżycie.

Jakbym czytała swoją opowieść tylko, że ja dziadowi nie dałabym złamanego gorsza. I tak nieźle zarabia.

U mnie sprawa zahaczyła aż o ZEWT na Marsa ale pan był tak beszczelny i kłamał w żywe oczy. Szkoda słów i nerwów.

witam Grupę!

no zima trzyma równo...

brzoza: podkarpacie nie protestuje, podkarpacie ma wszystko głęboko w d..pie i "robi swoje"- to kraina ludzi zaradnych i twardych. na panów posłów że zrobią porządek z tym bałaganem nie ma co liczyć, większość to takie nikosie dyzmy niestety, kombinuja jak się nachapać i równiez mają wszystko w poważaniu.

a nasz kochany monopolista? na szczęście nie mam z nim złych doświadczeń. pan od przyłącza co prawda lekką miał obsuwę z terminem, jednak interwencja w ZE i sprawy nabrały tempa- miałem szczęście...

a na budowie prace wykończeniowe posuwają się do przodu, kurde, niedługo wprowadziny... :D

pozdrawiam wszystkich

bardzo ładna kartka z zyczeniami Maćku :)

wczoraj o 18.47. zaczeła sie zima a mróz juz zabił 29 osób ...

złodzieje napisu znad bramy ośięcimskiego obozu błyskawicznie złapani /5 ciu facetów w wieku 20 do 39 lat/

napis został znaleziony w jednym z miasteczek na północy Polski, przecięty na trzy części :-?

a w Warszawie u zbiegu ulic Stalowej i Czynszowej stanęła rzeźba przedstawiająca Pana Gumę.

Guma to pseudonim malowniczego typa z warszawskiej Pragi. Dla jednych Guma był typowym praskim menelem, dla innych autorytetem w sprawach lokalnego kodeksu honorowego. To dzieci wymyśliły, by stworzyć mu pomnik. Rzeźba autorstwa Pawła Althamera jest umocowana na sprężynie i kiwa się, naśladując swój pierwowzór ...

http://i.wp.pl/a/f/jpeg/23585/09c16062.jpeg

od dziś zaczyna przybywac dnia

i wogóle - idą święta ... :wink:

Zima daje się we znaki. Wczoraj nie odpalił mój samochód i już nagrałam koleżankę, aby dziś zabrała mnie do pracy. No ale dziś mróz zelżał więc samochód ruszył.

Na budowie kilkudniowy przestój. Kończymy wentylację, ale idzie to jak krew z nosa, bo robimy ją sami. Mamy zawełnowaną pierwszą warstwę na poddaszu, teraz pora na drugą i kręcenie k/g do stelaży "tymi ręcami przykręconymi" do krokwi. Czego to człowiek nie nauczy się z forum!

Pozdrawiam grupę.

witam wszystkich!

torman: my jesteśmy zadowoleni z pamoplastu. kilka lat temu braliśmy do mieszkania a w zeszłym roku do domu. w mieszkaniu wszystko oki. w domu wymagają regulacji ale faktem jest że po montażu nie były regulowane.

a dziś tymi rencami zakończyłem malowanie dołu. została klatka schodowa i pom. pod schodami oraz jedna garderoba. problem w tym że żona nie zdecydowała sie jeszcze na kolor klatki, więc muszę poczekać...

ale mam wiele innych robót jeszcze.

no i dziś przyszły krzesła do jadalni :D

pozdro wszystkim.

ps podobno juz po zimie- idzie odwilż.

http://marcinbar.wrzuta.pl/audio/0TNZxLYCiGH/zbigniew_preisner_-_to_juz_pora_na_wigilie

to juz pora na Wilije ...

To jus pora na wigilio to jus cas

A tu jesce ktosik hebioł posród was

A tu jesce ktosik ku nom moze pzyjsc

Bo przy stole wolne miejsce ceko dziś

Gwiazdo betlejemska prowaodz go bez swiot

Co by razem przy tym stole siadł

Przyjedz go tu do nos z tych dalekich dróg

Co by razem z nami koledowac mógł

Dej mu swiatło bo tak łatwo zmylić ślad

Dej nadzieje kiedy w ocy wieje wiatr

Studzonemu zmenconemu pomóc iść

Bo samucki nikt ni moze łostac dziś

zdrowych i pogodnych swiąt Bożego Narodzenia

zyczy brzoza

Witajcie - dzięki za wszystkie serdeczne życzenia, my w końcu powrócilismy do domku po świątecznych wyjazdach do rodzinki i odpoczywamy w błogim spokoju.

OKNA - jak dla mnie tylko z MS. Ciepła ramka i pakiet 3 szybowy. Chłopaki przyjechali, szybko zamontowali, później ( po około 3 miesiącach )pan Paweł przyjechał na regulację. Jesteśmy naprawdę zadowoleni. :wink:

A tak przy okazji - najlepsze życzenia NOworoczne. :D

Oby nowe czasy były lepsze od starych, a każdy dzień przepełniał nadzieją na normalność w naszym pięknym kraju....

:p

Sorki, jeżeli temat był już poruszany, ale tyle tu stron, że nie wiem kiedy bym się przez nie przekopała... Pomóżcie, jeśli możecie, potrzebuję dobrej firmy od przydomowych oczyszczalni z woj. podkarpackiego (najlepiej z południowej części). Firmy godnej polecenia, sprawdzonej. Z góry WIELKIE dzięki!!!!