forum_user 07.03.2007 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 pedzelito, czy granica między Waszymi działkami była wytyczana geodezyjnie ?czy tylko wydaje sie Wam, ze tam jest granica gdzie stoi płot ?od jak dawna jestes włascicielem działki i jak trafiłes w jej posiadanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 07.03.2007 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 pedzelito, czy granica między Waszymi działkami była wytyczana geodezyjnie ? czy tylko wydaje sie Wam, ze tam jest granica gdzie stoi płot ? od jak dawna jestes włascicielem działki i jak trafiłes w jej posiadanie ? Granica jest wytyczona geodezyjnie (są te betonowe znaczniki) a działkę kupiłem przez biuro nieruchomości jakieś 4 miesiące temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 07.03.2007 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Granica jest wytyczona geodezyjnie (są te betonowe znaczniki) a działkę kupiłem przez biuro nieruchomości jakieś 4 miesiące temu. no dobrze ... byłes przy tym tyczeniu ? i stabilizowaniu kamieni granicznych ? masz protokół i mapke z tyczenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 07.03.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Granica jest wytyczona geodezyjnie (są te betonowe znaczniki) a działkę kupiłem przez biuro nieruchomości jakieś 4 miesiące temu. no dobrze ... byłes przy tym tyczeniu ? i stabilizowaniu kamieni granicznych ? masz protokół i mapke z tyczenia ? brzoza,nie podpuszczaj go.Jeszcze sie okaze,ze i te pol blaszaka bedzie musial oddac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 07.03.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Oby,bo mi np."udarlo"kaaawal ziemi.A bylam przekonana,ze taki mam cudny lasek !Tylko u nas wszystko odbylo sie pokojowo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 07.03.2007 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Granica jest wytyczona geodezyjnie (są te betonowe znaczniki) a działkę kupiłem przez biuro nieruchomości jakieś 4 miesiące temu. no dobrze ... byłes przy tym tyczeniu ? i stabilizowaniu kamieni granicznych ? masz protokół i mapke z tyczenia ? Przy tyczeniu nie byłem ale poddałeś mi pomysł! Przecież mogę sie tego czepić że nie byłem przy tyczeniu i nie widziałem protokołu i muszę to sprawdzić. Sprawa się przeciągnie w czasie. A tak swoją droga to na tych działkach były takie wojny przez tego sąsiada - pajaca że nie myślę aby coś mogło być "sknocone". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 07.03.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 ... Przy tyczeniu nie byłem ale poddałeś mi pomysł! Przecież mogę sie tego czepić że nie byłem przy tyczeniu i nie widziałem protokołu i muszę to sprawdzić. Sprawa się przeciągnie w czasie ... no własnie ... Twoja obrona moze byc atak stwierdzasz, ze granica jest 20 cm dalej i juz a sąsiad jak twierdzi ze jest inaczej niech robi rozgraniczenie (a to tez nie jest proste bo grubośc kreski na mapie to 20 cm w terenie ...)...A bylam przekonana,ze taki mam cudny lasek !Tylko u nas wszystko odbylo sie pokojowo . Farida - TAKICH HISTORIII JEST WIELE ! ludzie sa nieraz swiecie przekonani bo od pokoleń cos uzytkuja ...a nowy pomiar szokuje obie strony przechodziłem równiez podobne historie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 07.03.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 no własnie ... Twoja obrona moze byc atak stwierdzasz, ze granica jest 20 cm dalej i juz a sąsiad jak twierdzi ze jest inaczej niech robi rozgraniczenie a to tez nie jest proste bo grubośc kreski na mapie to 20 cm w terenie Czyli wnioskuje że sprawę mogę tylko odwlec w czasie ale nie wygrać. Nie istnieje coś takiego jak obiekt tymczasowy? To było moją nadzieją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 07.03.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Czyli wnioskuje że sprawę mogę tylko odwlec w czasie ale nie wygrać. Nie istnieje coś takiego jak obiekt tymczasowy? To było moją nadzieją. mozesz ugryźć czasem 10, 15 cm i oduczyc sąsiada wtykania nosa na Twoje podwórko kwestia pakamery dla ludzi czy magaznyku na materiały budowlane powinna byc ujęta w planie zagospodarowania działki - masz wrysowany ten garaż ? i zatwierdzony projekt zagospodarowania? to wtedy te 10 czy 20 cm moga patrzec przez palce jesli postawiłeś go nawet w odległości zgodnej z Prawem Budowlanym to prawdopodobnie bez pozwolenia na budowe lub zgłoszenia i z tego paragrafu moga Cie podejśc zasada jest taka - jesli chce sie psa uderzyc - to kij zawsze sie znajdzie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 07.03.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 kwestia pakamery dla ludzi czy magaznyku na materiały budowlane powinna byc ujęta w planie zagospodarowania działki - masz wrysowany ten garaż ? i zatwierdzony projekt zagospodarowania? to wtedy te 10 czy 20 cm moga patrzec przez palce jesli postawiłeś go nawet w odległości zgodnej z Prawem Budowlanym to prawdopodobnie bez pozwolenia na budowe lub zgłoszenia i z tego paragrafu moga Cie podejśc zasada jest taka - jesli chce sie psa uderzyc - to kij zawsze sie znajdzie .... Blaszak nie zgłoszony, postawiony bez pozwolenia, chyba w za małej odległości od granicy działki. BRZOZA, dzięki za pomoc!!! ...idę szukać kij... NA SĄSIADA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 07.03.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 ja bym ją przesunął za wszelką cenę w swoją stronę, i zgłosił na policję, że ..... (poszło na priv) ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 07.03.2007 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Matko święta policji to ja bym nie mieszał bo piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii (cenzura) nie lepiej to do tego sasiada dotrzec jakoś może pije, pali, zbiera znaczki lub cos takiego. Jestem za pokojowymi rozwiazaniami - natomiast jeżeli te nie pomagają to po co sie męczyć nie lepiej (cytuję za kilerem) : "wyrwac chwasta..??" Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 07.03.2007 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Matko święta policji to ja bym nie mieszał bo piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii (cenzura) nie lepiej to do tego sasiada dotrzec jakoś może pije, pali, zbiera znaczki lub cos takiego. Jestem za pokojowymi rozwiazaniami - natomiast jeżeli te nie pomagają to po co sie męczyć nie lepiej (cytuję za kilerem) : "wyrwac chwasta..??" Sebo8877 to niby skad wie, ze brakuje 20 cm... sugerujesz żeby mu mak posiać ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 07.03.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 nie lepiej to do tego sasiada dotrzec jakoś może pije, pali, zbiera znaczki lub cos takiego. Jestem za pokojowymi rozwiazaniami - natomiast jeżeli te nie pomagają to po co sie męczyć nie lepiej (cytuję za kilerem) : "wyrwac chwasta..??" Sebo8877 NAPRAWDĘ z tym idiotą nie można sie dogadać, na początku udawałem świętoszka i dalej nic. Dla niego przepisy są przepisami i trzeba ich przestrzegać. A 20cm to nie brakuje tylko jest od granicy więc chyba wg przepisów to brakuje 280cm. A wyrwać go z tych jego paryji to oczywiście mogę ale wtedy to zadrę z WSI a może nawet i Giertychątko przyjedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 07.03.2007 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 PedzelitoJeśli garaż blaszany jest jako zaplecze pod budowę, z przeznaczeniem do późniejszej rozbiórki to może on stać przy granicy. Tak mi świta gdzieś w szarych komórkach, ale poszukam potwierdzenia na to w przepisach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANUTAAA 08.03.2007 03:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Cze prerdole ale Kwas.... pedzelito - za jakie grzechy, ci sie taki sąsiad trafił ale ci życie urozmaica Slubny,też postawił bez zgłoszenia, jakieś 50 cm od granicy, do tej pory spokuj, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 08.03.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 z okazji Dnia Kobiet - wszystkiego najlepszego miłym Paniom ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 08.03.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Przyłączam się do życzeń........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 08.03.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Witajcie Jako pierwsza dziś za życzenia podziekuję i innym Paniom też przesyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 08.03.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 No kobietki Ja od siebie życze wam by kazdy dzień był tak urodziwy http://www.jubi.buum.pl/i/g-bieszczady-2005/images/Slonce-zaszlo.jpg By życie Wasze było zawsze tak słodkie jak http://www.romantycznie.com/images/_foto/opak_4_wariant_4.jpg A wieczorki i noce w Waszych sypialniach zawsze http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a3/Rasierklinge.jpg/180px-Rasierklinge.jpg i http://www.phu-konrad.pl/images/pieprz.jpg Tego życże ja Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts