mr_kuba 18.03.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Moj człowiek od tynków mówi, że 15zł/m2 to kwota zadawalająca i ze powinien tyle kasowac, ale.....nikt nie chce tyle placic-przynajmniej narazie.a ile Wy płacicie-płaciliście-będziecie płacić za 1m2 tynku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 18.03.2007 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 brzoza te wylewki nie są docelowe robiłam tylko te pierwsze na piasku ( tzw ślepe chyba ) Jak pewnie pamiętasz to pod połową domu mam piwnice więc tam miałam pierwszą wylewkę z głowy a druga połowa sobie czekała spokojnie do teraz ta pierwsza wylewka wczorajsza ma 5cm, później będzie 5cm styropianu i docelowej wylewki także 5cm tam gdzie będzie podłogówka będzie też folia na styropianie, ale nigdzie indziej jej nie będzie Zastanawiamy się jednak czy pod styropian dać folie czy papę na lepiku djbobo dziękuje bardzo za takie pochwały, ale największe pochwały na pewno należą się mojemu mężowi, to on jest siłą tej budowy, ja pewnie przeważnie sercem, ponieważ ostatnio mało czasu spędzam na budowie, jakoś instalacje mniej mnie interesują teraz czekam na tynki AGA44 spytam mojego tynkarza, mam namiary na jeszcze jednego ale muszę teścia o niego spytać Jeśli chodzi o te obiadki Brzoza to u nas umówiliśmy się z naszym tynkarzem na obiady, ale płacimy mu 7zł za metr i mamy budowę po drugiej stronie ulicy więc problemów z dowozem brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 19.03.2007 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Witam, ja już po targach... Sebo, mam pytanko do Ciebie: na jakim etapie powinnam wiedzieć, jaką chcę oczyszczalnię? Chodzi mi o te wszystkie rury i planowanie na działce... Guten Morgen Co do Posia musisz miec po 1-sze w WZ napisane jaki rodzaj gdzie i jak odprowadzac ścieki. np - zbiornik bezodpływowy lub przydmową oczyyszczalnia ścieków. Jeżeli masz napisane takie ustrojstwo to jesteś w domu - robisz i kwity oddajesz po zakończeniu budowy - jeżeli nie masz owego wpisu musisz wnieść zmianę w warunkach zabudowy by ten zapis zaistniał inaczej doopa.... Co do dyskusji na temat tynkarzy... poweim krótko - zawód ciężki, mnie też wystawił (poszedł na inna budowę - dali mu lepszą cenę) - tynkowałem sam - bo nie było szans na zanleżienie kogoś - a jeżeli już ktos się znalazł - to walił taką ceną że mi szczenka opadała. Tomuś - gratulejszyn z okazji wylania- tee a dzie flaszka????? Baru - cieszę się że po 1000-kroć jesteś z nami Pytanie do wszystkich - zwrot Vat za 2006 trzeba wykonac do końca marca - czy można poźniej- czekam jeszcze na parę faktur ???? Sebo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 19.03.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Pytanie do wszystkich - zwrot Vat za 2006 trzeba wykonac do końca marca - czy można poźniej- czekam jeszcze na parę faktur ???? Sebo Nie strasz!! Mam nadzieję, że jednak termin jest jakiś bardziej ludzki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 19.03.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Sebo, odnośnie WZ to już wiem że nie trzeba nic takiego. W trakcie budowy dopisuje się tylko taki wniosek i już. Chodzi mi o inną rzecz bo nie wiem czy dobrze myślę: przed zalaniem fumdamentów już muszę wiedzieć w którym miejscu bo przecież będą przez ściany fundamentów przechodzić rury, prawda? Na dodatek mając studnie w zamierzeniu, trzeba zachować odpowiednie odległosci. Co do podatków to chciałabym pomóc ale nic nie wiem, ja humanistka jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 19.03.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Pytanie do wszystkich - zwrot Vat za 2006 trzeba wykonac do końca marca - czy można poźniej- czekam jeszcze na parę faktur ???? Sebo Sebo - nie pamietam czy to aby nie maj ... ale mozesz złożyc te faktury które masz juz (a reszte w przyszłym roku - gdybys nie zdązył w tym) _Beti_ - teraz rozumiem o która wylewka chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 19.03.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Sebo doszła do Ciebie inf na PW bo cos mi sie chyba dzieje z skrzynką i zamiast wysyłac wiadomości to mi je przechowuje na skrzynce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 19.03.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Pytanie do wszystkich - zwrot Vat za 2006 trzeba wykonac do końca marca - czy można poźniej- czekam jeszcze na parę faktur ???? Sebo Sebo - nie pamietam czy to aby nie maj ... ale mozesz złożyc te faktury które masz juz (a reszte w przyszłym roku - gdybys nie zdązył w tym) _Beti_ - teraz rozumiem o która wylewka chodzi A propos faktur. Ponoć zwrot różnicy VAT z 22 do 7% obowiązuje tylko do końca 2007 r. Ktoś coś może słyszał na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernadetta 19.03.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 od dzisiaj u mnie akcja tynki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! już nie mogę się doczekać rezultatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 19.03.2007 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 już nie mogę się doczekać rezultatu reczne czy z agregatu ? cem wapienne czy gipsowe ?A propos faktur. Ponoć zwrot różnicy VAT z 22 do 7% obowiązuje tylko do końca 2007 r. Ktoś coś może słyszał na ten temat? to prawda ... niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernadetta 19.03.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 reczne czy z agregatu ? cem wapienne czy gipsowe ? z agregatu - cementowo wapienne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 19.03.2007 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Tomuś - gratulejszyn z okazji wylania- tee a dzie flaszka????? Sebo ta sama klatka, pietro 3, drzwi na wprost windy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA44 19.03.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Tak jakoś wpadłam niechcący na : http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1709211&highlight=#1709211 Strasznie się cieszę, że wszystko u niej w porządku, że powróciła i że dalej buduje Pozdrawiam Reniu!!! Odezwij się czasem w naszej grupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_rzeszow 20.03.2007 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Na targach wypatrzylem sobie system kominowy - bedzie to ZAPEL fi 20 - przekroj.I pytanie mam - gdzie najtaniej taki system mozna kupic w Rzeszowie - lub okolicach ?( interesuje mnie 10 mb ). Pozdrawiam Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 20.03.2007 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Zapel jest w Boguchwale ... 8 km od rzeszowa ? w kazdym razie za torami ... o ile dobrze pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tigermoth 20.03.2007 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Witam co do zwrotu podatku VAT od materiałów budowlanych zużytych na potrzeby budowy to sprawa wygląda następująco: zwrot przysługuje za materiały zakupione do 31.12.2007, wniosek można złożyć raz w roku ale nie później niż 30.06.2008. Na razie nic nie wiadomo na temat przedłużenia stosowania tej ustawy na kolejne lata. Pewnie wszystko będzie zależało od ubytków w kasie państwowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 20.03.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 ...Na razie nic nie wiadomo na temat przedłużenia stosowania tej ustawy na kolejne lata. Pewnie wszystko będzie zależało od ubytków w kasie państwowej. Jeżeli tak to raczej zapomnijmy o zwrocie podatku VAT w przyszłych latach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 20.03.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Na targach wypatrzylem sobie system kominowy - bedzie to ZAPEL fi 20 - przekroj. I pytanie mam - gdzie najtaniej taki system mozna kupic w Rzeszowie - lub okolicach ? ( interesuje mnie 10 mb ). Pozdrawiam Mirek Mirek a jaki kocioł będzie ??? Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 20.03.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Tak jakoś wpadłam niechcący na : http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1709211&highlight=#1709211 Strasznie się cieszę, że wszystko u niej w porządku, że powróciła i że dalej buduje Pozdrawiam Reniu!!! Odezwij się czasem w naszej grupie AGA44: Ależ Ty masz oko! I przyłaczam sie do Twego wezwania: Reniu, odezwij sie czasem na Grupie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 20.03.2007 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 stefan z us tez nie pisze ... szkoda ... bo miał ładny avatar o taki ... http://img465.imageshack.us/img465/9398/zorro140in7.gif z Zorro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts