wiolasz 04.04.2007 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 mr_kuba, bardzo dobrze mówisz.. Ja mam identycznie. Nie wiem skąd niektórym forumowiczom stan surowy otwarty to 160 tys. a co potem?? Mi marzy się jeszcze po przeprowadzce wyjazd na normalnie wakacje dla odpoczynku...i chciałabym mysleć z tesknotą o własnym domku a nie ze strachem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 04.04.2007 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Nie chcę 'zarżnąć' się budując ten dom tylko czerpać radość z mieszkania w nim i chcę spokojnie spać w nocy nie martwiąc się, że mam niebotyczny, niespłacony kredyt w banku.To kwintesencja, bardzo mądra kwintesencja, tego co napisałeś. Rzeczywiście przy wykańczaniu domu pojawia się "chciejstwo". Chciało by sie mieć te złote klamki a nie aluminiowe. Kończy się na ogół na tych mosiężnych Nam udało się w trakcie budowy ustalić obszary w których chcemy zaszaleć . Ale tylko obszary Teraz, po roku mieszkania, moge powiedzieć, że najważniejszą jest wygoda mieszkania a wiec funkcjonalność rozwiązań, mała usterkowość (trochę jakość trochę szczęście) no i przede wszystkim "spokój ducha" czyli przyjemnośc kosumowania Wszystkim tego życze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 04.04.2007 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Mnie się stan 0 marzy a Wy tu o wykończeniówce Ale to co piszecie jest optymistyczne......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 04.04.2007 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Mnie się stan 0 marzy a Wy tu o wykończeniówce Ale to co piszecie jest optymistyczne.........Myślę, że marzy Ci się wszystko, a ta wymiana podlądów i doświadczeń pomoże mieć "marzenia kontrolowane" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 04.04.2007 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 mr kuba to nie masz tych wszystkich rzeczy.... Wydaje mi się ze przez takich ludzi jak Twoja znajoma przemawia czysta prostota- ludzka prostota. Szanuje ludzi którzy potrafią uzmysłowić sobie już na samym początku budowy - że: - nie wszystkich na wszystko stać Dlatego u siebie mam niklowane klamki i właczniki światła oraz gniazdka za 3zł (a nie za 23) blachodachowke na dachu plastikowe okna, drewniane drzwi za niecałe 2000 i jeżdzę POLONEZEM Są ludziska na tym forum którzy takich ludzików jak my (tych uboższych) uważają za "gorszych" bo wg nich własnie trzeba miec brasa na dachu, viesmana w kotłowni, merbau i teak na salonach , drewniane meble i mercedesa na podjeżdzie (który de facto musi być z kostki granitowej) Ci własnie to nic innego jak pusci, prości i próżni ludzie którzy ranią i rażą swoją głupotą Pozdrawiam wszystkich niezależnie od zasobności portfela- szczególnie serdecznie wszystkich tych "normalnych" Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 04.04.2007 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Czuje się pozdrowiona A propo poloneza, kiedyś musiałam co rano pchać bo nie chciał wjeżdżać pod górę zimą...jakiś taki uparty był. Ale na wiosnę mu przechodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 04.04.2007 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Czuje się pozdrowiona A propo poloneza, kiedyś musiałam co rano pchać bo nie chciał wjeżdżać pod górę zimą...jakiś taki uparty był. Ale na wiosnę mu przechodziło Dwa krawężniki drogowe w bagażniku oraz większa niż zazwyczaj prędkość przelotowa (adrenalina jak na rajdzie) załatwiają sprawę Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 04.04.2007 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 ten był wyjątkowo uparty. na niego działały tylko słowa mego taty: "...bo cie sprzedam" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 04.04.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Dwa krawężniki drogowe w bagażniku oraz większa niż zazwyczaj prędkość przelotowa (adrenalina jak na rajdzie) załatwiają sprawę Czy Ty aby nie masz tytułu NAJ na jakimś forum motoryzacyjnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 04.04.2007 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Mnie się stan 0 marzy a Wy tu o wykończeniówce Ale to co piszecie jest optymistyczne.........Myślę, że marzy Ci się wszystko, a ta wymiana podlądów i doświadczeń pomoże mieć "marzenia kontrolowane" Zgadza się, że marzy mi się wszystko. Ale ja raczej z tych co nie muszą mieć wszystkiego od razu (chociaż czasami ponosi )........ "marzenia kontrolowane" - myślę, że to jest to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 04.04.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 A ja już wiem, że nie muszę mieć cudów i nowości. Jak człowiekowi zdarzy się tragedia to wszystko staje sie nic niewarte i nawet nie zauważa tego co ma. Tak wiec lepiej cieszyć się prostymi rzeczami niż pogrązać sie w pędzie ku niewiadomo czemu. Wolę np. okna 3 komorowe bo lepiej sie myje i mają mniej zakamarków. Głupota może ale moja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 04.04.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 chuchu cha,chuchu cha,witajcie. Ale wiecie co mi sie wydaje,ze przez czytanie forum mozna wpasc w takie bledne kolo.Wiekszosc z nas jest w 7mym niebie slyszac te wszystkie "ach" i "ech"na temat swojej budowy.Sama sie zastanawialam ostatnio dlaczego wybralam takie a nie inne rozwiazanie ,dla siebie czy dla zachwytu innych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr_kuba 04.04.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 (...) Tak wiec lepiej cieszyć się prostymi rzeczami niż pogrązać sie w pędzie ku niewiadomo czemu. Niektórzy chcą być najbogatsi na cmentarzu Wolę np. okna 3 komorowe bo lepiej sie myje i mają mniej zakamarków. Głupota może ale moja Popieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 04.04.2007 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Dwa krawężniki drogowe w bagażniku oraz większa niż zazwyczaj prędkość przelotowa (adrenalina jak na rajdzie) załatwiają sprawę Czy Ty aby nie masz tytułu NAJ na jakimś forum motoryzacyjnym? Zacięcie - tylko tyle z rajdowca mam a forum motoryzacyjne chmmm- nie mam w planach Maćku - moja skromna góreczka niestety wymogła na mnie przez 2 lata taki system wjeżdżania na nią (tu zacięcie rajdowe się porzydało)- niestety w tym roku wygrała tylko raz (zawinęła mnie w pole i zeszło trochę czasu by sie odkopać) - ale to wszystko przez brak drugiego krawężnika - miało już nie być śniegu a tu sypnęlo. Co do poloneza - ten idealnie nadaje sie do odśnieżania - WARUNEK - łańcuchy na tylnej osi - przebijalem się tak przez zaspy, nadaje się także do wyciągania z wykopów rur betonowych fi 100 - wyrywania suchych śliwek i wielu fajnych rzeczy - a co do groźby że go sprzedam - nic sobie z tego nie robi mówi mam 15 lat i 336 000 przebiegu Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 04.04.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 sluchajcie,a specjalisci od izolacji i odwodnien sa tu?Mam oferte od firmy ale jest troche drogo .Same koszty zakupu materialow to dodatkowo10%.za odkopanie,pomazianie jakims impregnatem,porzyklejenie styropianu,folie i odprowadzenie wody deszczowej(jakies studnie) wychodzi 8.500.z materialami .Dom ma jakies 50 m po obrysie. Duzo mo nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 04.04.2007 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 sluchajcie,a specjalisci od izolacji i odwodnien sa tu?Mam oferte od firmy ale jest troche drogo .Same koszty zakupu materialow to dodatkowo10%.za odkopanie,pomazianie jakims impregnatem,porzyklejenie styropianu,folie i odprowadzenie wody deszczowej(jakies studnie) wychodzi 8.500.z materialami .Dom ma jakies 50 m po obrysie. Duzo mo nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 04.04.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Tak trochę na inny temat moja skromna góreczkaOd czasu zamieszkania na podkarpaciu zdarza mi sie bywac w Rzeszowie. Ilekroć tam wjeżdżam (od strony Łańcuta) jestem zaskoczony i zauroczony widokami tychże góreczek. Jakoś wcześniej nie zdawałem sobie sprawy z tego, że Rzeszów leży w okolicach "niepłaskich". Z ogromną przyjemnością patrzę na oblepione domkami wzgórza i trochę zazdroszczę, bo u mnie tak płasko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 04.04.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 sluchajcie,a specjalisci od izolacji i odwodnien sa tu?Mam oferte od firmy ale jest troche drogo .Same koszty zakupu materialow to dodatkowo10%.za odkopanie,pomazianie jakims impregnatem,porzyklejenie styropianu,folie i odprowadzenie wody deszczowej(jakies studnie) wychodzi 8.500.z materialami .Dom ma jakies 50 m po obrysie. Duzo mo nie? Farida wychodzi mi jakieś 100 zł za robote za mb - musisz odpowiedzieć sobie czy warto tyle zaplacic ?? Maciek - nie masz czego zazdrościć -czasem te górki wychodza bokiem ale ogolnie jest zajeb... Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 04.04.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 [/b]sebo,boli mnie ta stowka,ale sama tego nie zrobie.pytalam,ale nie bardzo jest komu to zrobic.A ta robota mnie trzyma,chce juz ja miec za soba i skupic sie na innych rzeczach. Czyli drogo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 04.04.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Cos i u mnie to forum szwankuje-z wytluszczeniem mialo byc zupelnie odwrotnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts