wiolasz 15.05.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 PODKARPACIE Ludziska a może by tak dla następnych wpisać kilka nazwisk czy telefonów dobrych ,solidnych I NIE DROGICH fachowców z rożnych branż .my na przykład szukamy ekipy do stanu surowego z polecenia oczywiscie Nie polecę swoich bo jeszcze nie zaczęłam, ale powiem jak my zrobiliśmy: Pojechaliśmy na działkę cos tam zobaczyć i niedaleko zobaczyliśmy sąsiada grzebiącego coś przy swoim nowopostawionym domu. Kazałam mężowi iść i popytać o studnię. Poszłam i ja a żem gaduła, to zeszło i na inne tematy. I polecił nam miejsowego pana, który buduje domki hurtowo. Pojechaliśmy i pogadaliśmy, oczywiście powołałam się na wspólnego (no już wspólny) znajomego i jakoś tak poszło...Potem okazało się, ze znamy też innych ludzi, którzy znają kogoś....itp.. Tak więc w pewien słoneczny dzień wybierz się na okoliczne budowy, jeśli ktoś jest zadowolony ze swoich fachowców to na pewno da namiary. Inaczej nie sprawdzisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 16.05.2007 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 ja raczej nie polecam fachowców, ponieważ jak pewnie co po niektórzy wiecie mnóstwo rzeczy robiliśmy sami a np moich murarzy z czystym sercem nie mogę jednak polecić, bo lubieli wypić, bo mam drzwi wewnętrzne za wąskie , bo wiem jak stoją z terminami ( okropnie grają na czas i przekładają robotę - są w miarę niedrodzy i mają dużo budów) mój blacharz nie był szczególnie dokładny, choć robił dość wolno, trzeba go było pilnować i prosić o poprawki firma w której kupowałam okna, przywiozła okna 1,5miesiaca po terminie a tynkarz ma sporo roboty w okolicznych wsiach więc się nie wybiera dalej, z tego co wiem dobre miałam namiary na styropian i przedstawiciela OD OKIEN DAKO te informacje podałam już na grupie parę stron wcześniej Wiecie myślę ze trudno podawać teraz namiary na fachowców, bo jak coś skrzanią to mamy ogromne wyrzuty sumienia, a wiecie jak teraz trudno o dobrego fachowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 16.05.2007 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 A ja Wam mogę polecić doskonałej jakości beton komórkowy, biały! http://www.solbet-kolbuszowa.com.pl/komorkowy.htm Udało nam się dokonać przelewu tuż przed podwyżką cen, ale i tak jest lepsza niż gdzie indziej. Przywiozą na przełomie czerwca i lipca. Uff, jaka ulga! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernadetta 16.05.2007 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 a my jeżdzimy z mężem po sąsiednim osiedlu i poprostu pytamy o poszczególne ekipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 16.05.2007 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Dzień Dobry Witam po krótkiej przerwie- choć dalej nachorobowym już jestem prawie sprawny manualnie Otóż to co odcięte - przyrosło (chodzi o palec) obecnie kończą sie wszystkie zabiegi i zaczynam rehabilitacje. tak wiec już za nieługo znów zacznę Was męczyc moją osobą Co do ekip - mam na stanie ekipe wod-kan-co - co do terminów nie powiem szczegółów ale koniec maja poczatek czerwca jakby co może być trochę wolnego czasu. Pozdrawiam serdecznie Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 16.05.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 witam brzoza nasza dzialka nie nalezy jeszcze do Rzeszowa BUDZIWUJ 800metrow od granicy.MOZE KTOS BUDUJE SIE W TEJ OKOLICY? Moze ktos wie o jakims blaszaku na sprzedarz? Rs postawił chałupę na Królce- a ja za górką w Nowym Borku Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 16.05.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 sebo, no w końcu...jesteś wreszcie...ale się porobiło..Napisałabym że trzymam kciuki za udaną rehabilitację, bo to też sztuka wielka ale jakoś głupio to brzmi..ale pozdrawiam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bha 16.05.2007 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 sebo, no w końcu...jesteś wreszcie...ale się porobiło.. Napisałabym że trzymam kciuki za udaną rehabilitację... Ja też trzymam.. obyś sie lepiej rehabilitował niż ja.. mój mały palec po wybiciu nie prostuje sie do dziś.. i juz nie wyprostuje pewnie nigdy. zdrówka B@ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 16.05.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 sebo a ja nie wiedziałam co sie stało przykro mi mam nadzieje że palec będzie w pełni sprawny i wracaj do grupy bo tu cicho bez Ciebie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 16.05.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 sebo, no w końcu...jesteś wreszcie...ale się porobiło.. Napisałabym że trzymam kciuki za udaną rehabilitację, bo to też sztuka wielka ale jakoś głupio to brzmi.. ale pozdrawiam.. Akurat kciuki mam całe Uciołem wskazującego prawej reki poniżej paznokcia- ale cieszę się ze jest a ze sprawnością zobaczmy jest nadzieja że będzie 80% sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 16.05.2007 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 sebo a ja nie wiedziałam co sie stało przykro mi mam nadzieje że palec będzie w pełni sprawny i wracaj do grupy bo tu cicho bez Ciebie było Patrzcie jak te dwie sroki co wiedziały wszystkim powiedziały.. Pozdrawiam serdecznie Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 16.05.2007 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 cieszę sie Sebo ze wszystko na dobrej drodze ze zdrowiem - brakowało Cie w grupie ...Wojtek l - mój murarz pracował w pojedynke, rocznie brał 3 - 4 budowy i to mu wystarczało nie musiał szukac roboty w odległych stronach - miał zapewniona na miejscu poniewaz dodatkowo był zdunem, kładł płytki i tynkował(miał ponad 88 lat kiedy robił mi wylewki ...)Mac Iek - lałem podkład pod posadzki z betoniarki, tak było i wygodniej dla mnie i niewątpliwie taniej bo burzy miałem kłopoty z łaczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 16.05.2007 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 cieszę sie Sebo ze wszystko na dobrej drodze ze zdrowiem - brakowało Cie w grupie ... Potwierdzam.........przykro mi z powodu wypadku ale i cieszę się, że już dochodzisz do siebie....... Mac Iek - lałem podkład pod posadzki z betoniarki, tak było i wygodniej dla mnie i niewątpliwie taniej Dzięki.....zawsze można na Ciebie liczyć......(ale Najlepsi Doradcy na Forum tak mają ) Nie wiem co w końcu wybiorę, w jednej betoniarni powiedzieli, że chudziak przez pompę nie pójdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 16.05.2007 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 taką posadzke mozesz zrobic równiez z miksokreta - ale będzie słabsza natomiast beton posadzkowy nie jest "chudziakiem" - jest to normalny beton B10 (który - nie wiem czemu - kilku forumowiczów zaczeło tak nazywac i w ten sposób przyjęło sie błędne nazewnictwo i trudno sie dogadac niejednokrotnie fachowcowi z laikiem)jesli powiesz w betoniarni ze potrzebujesz B10 - zrobią Ci Maciek bez problemu a "chudziak" to przewaznie piach z cementem /poniewaz cementu sypie sie mało - dlatego "chudy"/ wymieszany na sucho lub lekko wilgotno sypany w wykop /jesli jest błoto/ aby związał to błoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 16.05.2007 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 B@ha, obrazek dla Ciebie, nieco zmniejszony, bo jak sama widzisz, coś się ze stronką dzieje, gdy awatar jest za duży: http://img461.imageshack.us/img461/5614/bachagv7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 16.05.2007 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 taką posadzke mozesz zrobic równiez z miksokreta - ale będzie słabsza natomiast beton posadzkowy nie jest "chudziakiem" - jest to normalny beton B10 (który - nie wiem czemu - kilku forumowiczów zaczeło tak nazywac i w ten sposób przyjęło sie błędne nazewnictwo i trudno sie dogadac niejednokrotnie fachowcowi z laikiem) jesli powiesz w betoniarni ze potrzebujesz B10 - zrobią Ci Maciek bez problemu a "chudziak" to przewaznie piach z cementem /poniewaz cementu sypie sie mało - dlatego "chudy"/ wymieszany na sucho lub lekko wilgotno sypany w wykop /jesli jest błoto/ aby związał to błoto Człowiek uczy się przez całe życie.......dzięki za "dokształcenie"..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 16.05.2007 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Witajcie Powiedzcie mi, wielkie straty u Was po burzy? Przyznam się, że jak nigdy przyglądałam się błyskawicom i "białym błyskom" i coś "cudnego..." choć przerażającego jednocześnie... brzoza, dzięki Twoim wykładom może coś w końcu zbuduję na tej mojej działce.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek l 16.05.2007 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 ach te wypadki ...powrotu do zdrowia życzę aa u nas nieco do przodu .Dziś przywieżli nam blaszak nie miałem pojęcia ze aż z Tarnowa Dostosowałem się do waszych rad (dzieki straszne) i odwiedziliśmy dziś kilka sąsiednich budów ale tylko jedni robotnicy zyskali u nas na plus.Reszta albo troszkę nagazowana albo jakoś niechlujnie budowę prowadzi.no cóż mamy jeden telefon będziemy dzwonić o wycenę ale coś mi mówi ze nie będą tani pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 16.05.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Maciek - cała przyjemność po mojej stronie ...brzoza, dzięki Twoim wykładom może coś w końcu zbuduję na tej mojej działce.. no gdyby dzieki wykładom cos sie budowało - fajnie by było ... ale niezmiernie miło słuchac pochwał Wiola - iluminacje wczorajsze to majstersztyk śliczne i groźne zarazem Wojtek - weź pod uwage jeszcze jeden aspekt ekipa z tamtego roku czy sprzed 2 lat mogła byc solidna, tania itp ale składy się zmieniaja a i ludzie bywa ze - raz robia dokładnie,j a innym razem idą na skróty ... z czasem sie drożej cenią ... to jest zmienne kiedys zachwalał swoja ekipe Timur ... wiec podpowiadałem równiez, ze jest taka ... ale zaiteresowanie jak nagle wybuchło - tak i zgasło ... prawdopodobie nikt nie pofatygował sie o kontakt z nimi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 16.05.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 brzoza, prawda, że pokaz niezły? Mój brat kiedyś mi tłumaczył, że to Aniołki w niebie w kręgle grają i nie ma sie czego bać Wczoraj jak tak leżałam i słuchałam to faktycznie, odgłosy chwilami przypominały rzuconą kulę....potem toczyła się...toczyła iiiiiii jebudud!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts