pedzelito 25.05.2007 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 no i GWC nam wkopali - ale cenna ta działka teraz bedzie - 40 m rury ze srebrem w środku - zeby tylko mi jej ktos wykopac nie próbował. A to może GWC Rehau'a? Może zapodasz fotki? Też rozglądam sie za czymś takim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bha 25.05.2007 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 A to może GWC Rehau'a? Może zapodasz fotki? Też rozglądam sie za czymś takim. Tak .. Rehau`a. zaoraszam na http://piekielko2006.republika.pl/stan_surowy_zamkniety/2007-05-24_GWC/index.html B@ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 25.05.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Jakie są Wasze opinie na temat plastifikatorów........ponoć wapno to wapno..........moi murarze twierdzą, że mogą robić tak i tak chociaż wygodniej z plastyfikatorem (mniej zabawy niż z wapnem)...........gdzieś wyczytałem (tzn. w Muratorze), że jak się przedobrzy z plastyfikatorem to można sobie później cegiełki ze ściany wyciągać........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 25.05.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Pisałam już gdzieś na forum, że forumowiczka Inezka wraz z mężem produkują wspaniałą cegłę: http://www.hoffmanowska.pl/ w Kraśniku Lubelskim Dostałam od nich próbki i w realu są prześliczne. Zresztą, znalazłam Inezkę dziś na Allegro, gdy patrzyłam co słychać z moimi pustakami stropowymi: http://www.allegro.pl/item197484234_cegla_recznie_formowana_elewacje_ogrodzenia_.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oba 26.05.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 witam ja troszke z innej beczki czy ktos wie jakie sa ceny wylewek w rzeszowie (podsypka chudy beton folie styropian i wylewka wlasciwa moze ktos zna jakas dobra ekipe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 26.05.2007 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Cześć wszystkim! Strasznie mnie długo tutaj nie było... Witam nowych podejmujących budowlane wyzwanie i życze powodzenia, cierpliwości a przede wszystkim góry pieniędzy U nas nie ma nic nowego, te upały sprawiają, że nosa z domu sie nie chce wystawić - dobrze, że wczoraj po południu sobie trawke wykosiłam todzisiaj z czystym - nooo prawie - sumieniem mogę nie wystawiać nosa na zewnątrz. Prawie, bo przy krzaczkach trzeba by rencami trawkę przykrócić. Jak tak czytam te wasze posty budowlane to jakoś mi dobrze, że to już za mną . Nie będę podawać namiarów na moje ekipy bo to już przeszłość daleka i z tego co słyszałam, ludziska się przekwalifikowali. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 27.05.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Witajcie Otóż właśnie wróciłam ze stadionu, mimo wypadku wygraliśmy!!!! Tralalalatralalalatralalala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 27.05.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 słoneczko widzieliśmy zdjęcia kuchni Twioch marzeń ,czy zdecydowałaś się na realizacjetej kuchni .my tez myslimy o czymś podobnym . Wojtek, niestety ta konkretna pozostanie chyba w sferze naszych marzeń. Jej cena to ok. 40 000 zł Ale jest w Krakowie firma, która robi kuchnie na zamówienie, z ceną od 1200 zł/mb szafek, góra-dół, w podobnym stylu: http://www.kuchnie.malopolska.pl/. Myślę że czekoladowe ściany do takiej kuchni (styl romantyczny) dadzą podobny klimat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hufal 27.05.2007 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Witam szanowne forum podkarpackie - wkrótce dołacze do umęczonych budowniczych - na razie jestem na etapie papierkowym. Bedę miał tez fory w stosunku do was - bo stałem sie właśnie "szczęśliwym?" posiadaczem budowy w trakcie (kostka, która stała naście lat > stan surowy - i jak to określam "podgoniony") - z bardzo dla mnie dogodną lokalizacją, blisko centrum jednego z naszych miast. I od razu pytanie w sprawie w sprawie GWC - czy już ktoś z was używa? takie cudo i jak współpracuje z resztą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 27.05.2007 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 A może popatrz kilka postów wyżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek l 28.05.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 SłONECZKOkuchnie na zamówienie, z ceną od 1200 zł/mb szafek, góra-dół, w podobnym stylu: TO TERAZ JUZ MNIEJ WIECEJ WIEM ILE WYJDZIE MOJA KUCHNIA CHOC PRZYZNAM SIE ZE LICZE IZ W RZESZOWIE BEDZIE CIUT TANIEJ.NAM NAWET DO GłOWY NIE PRZYSZłO RBIć TEN ORGINAł POPROSTU WEZMIEMY ZDJECIE I POGADmy z DOBRYM STOLAZEM[/b][/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bha 29.05.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Witam!Podpowiedzcie mi gdzie postawić skrzynkę prądową. Dziś przychodzi firma która wygrała przetarg na robienie u nas przyłącza i sie teraz mocno zastanawiam czy jeszcze nei zmienić lokalizacji skrzynki... mysle że trzeba sie odsunąc kawałek od ogrodzenia sąsiada, ale czy kawałek od drogi tez czy nie koniecznie?Chodzi mi o to, żeby potem nie mieć problemów z przesuwną brama wjazdową.. Podpowiedzcie.B@ha legenda:zielony kwadrat mój pomysł na lokalizacjeczerwony pomysł architekta http://piekielko2006.republika.pl/foto/prad.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grosz 29.05.2007 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 B@cha a skad wzielas firmy ktore przzetargowywaly sie o robienie przylacza ?i tak przy okazji fajny ten domek na fotce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 29.05.2007 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 B@hawiem tylko ze bedzie trzeba zrobic aneks do umowy jesli chcesz zmienic polozenie skrznki, przynajmniej tak bylo z moim slupem ktory trzeba bylo przesunac o 3 m w strone granicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bha 29.05.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 B@cha a skad wzielas firmy ktore przzetargowywaly sie o robienie przylacza ? to nie ja.. to zakład elektryczny sobie szuka firm, do mnie tylko zadzwonił gośc i powiedział, że wygrał przetarg i kiedy może nam przyłącze przyjść zrobić. No i dziś zrobił dziurę w ziemi .. haha.. tylko pod skrzynke wykopał pół metra w lewo a nie w prawo .. znaczy u sąsiada mam skrzynke, ale juz mąż dzwonił jutro dokopią. i tak przy okazji fajny ten domek na fotce Dzięki dzięki.. z zewnątrz to taka stodoła, ale mam nadzieje że w środku będzie funkcjonalny B@ha wiem tylko ze bedzie trzeba zrobic aneks do umowy jesli chcesz zmienic polozenie skrznki, przynajmniej tak bylo z moim slupem ktory trzeba bylo przesunac o 3 m w strone granicy aha, tylko aneks i juz.. bałam sie że nowej papierologi dużo sie porobi z małej zmiany. Ale powiedzcie dobrze robię że przesuwam tę skrzynke w lewo.. bliżej granicy z sąsiadem, bo wiecie jutro rano musze wiedzieć. Brzoza, Sebo, Słoneczko, Baru, Renia, Maciejon (kolejność przypadkowa) wzywam WAS do odpowiedzi!!! Ja chcę tylko żeby mi ta skrzynka prądowa nei zawadzała w poźniejszym odsuwaniu bramy z napędem i wogóle była mało widoczna i w rogu.. dobrze robie ? Pozdrawiam B@ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 29.05.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Brzoza, Sebo, Słoneczko, Baru, Renia, Maciejon (kolejność przypadkowa) wzywam WAS do odpowiedzi!!! Ja chcę tylko żeby mi ta skrzynka prądowa nei zawadzała w poźniejszym odsuwaniu bramy z napędem i wogóle była mało widoczna i w rogu.. dobrze robie ? Pozdrawiam B@ha Czuje sie wywolana... U nas byl podobny problem, ale my poszlismy juz calkiem po bandzie - mamy skrzynke na scianie garazu, a co za tym idzie inkasent musi przyjsc wtedy jak ktos jest w domu, bo nie ma najmniejszej szansy, zeby zrobil odczyt przy zamknietej bramie. Moim zdaniem dobrze kombinujesz - w koncu skrzynka pradowa nie jest elementem upiekszajcycm otoczenie, jest niezbdna, ale umiesc ja tak, zeby ci w niczym i nigdy nie przeszkadzala. I zebys po kilku latach nie doszla do wniosku, ze jednak ten meterek w te czy we wte (jak sie to pisze??) bedzie cie przyprawial o apopleksje ps Tradycyjnie dalej nie mam polskich czcionek i ma nadzieje ze jakos to rozczytacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 30.05.2007 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Witam! Podpowiedzcie mi gdzie postawić skrzynkę prądową. legenda: zielony kwadrat mój pomysł na lokalizacje czerwony pomysł architekta Pewnie już stoi I tak bym Ci nie poradziła, bo nie wiem... U nas, w tym miejscu gdzie u Ciebie jest zielony kwadracik, będzie zadaszona "wartownia" i kubły na śmieci A poki co, jutro ubijamy "tuptusiem" piasek pod wylewkę i rąk nie czuję od machania łopatą przy tym piasku, więc do mojej skrzynki jeszcze daleko i nie muszę o niej myśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 30.05.2007 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Witam Mam pytanie poważne: mam już wlany beton w ziemię(to tak prostackim językiem napisane) i będą lać już na ścianę fundamentową. Czy jest cos na co powinnam zwrócić szczególną uwagę?Ja jestem kompletnie zielona...nadal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bha 30.05.2007 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Czuje sie wywolana... U nas byl podobny problem, ale my poszlismy juz calkiem po bandzie - mamy skrzynke na scianie garazu, a co za tym idzie inkasent musi przyjsc wtedy jak ktos jest w domu, bo nie ma najmniejszej szansy, zeby zrobil odczyt przy zamknietej bramie. nam sie juz tak nie zgodzili żeby na domu Pewnie już stoi I tak bym Ci nie poradziła, bo nie wiem... U nas, w tym miejscu gdzie u Ciebie jest zielony kwadracik, będzie zadaszona "wartownia" i kubły na śmieci nie, jeszcze nie stoi.. dzis kopią kawałek który źle wykopali Ja właśnie chce kosze umieścic też obok niej tylko pomyslałam że bardziej w strone domu je wcisne.. kurcze.. a może to zły pomysł? http://piekielko2006.republika.pl/stan_surowy_zamkniety/2007-05-29_kopanie_pradu/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 30.05.2007 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Witam Mam pytanie poważne: mam już wlany beton w ziemię(to tak prostackim językiem napisane) i będą lać już na ścianę fundamentową. Czy jest cos na co powinnam zwrócić szczególną uwagę?Ja jestem kompletnie zielona...nadal... wiolasz,masz zamiar ocieplac te fundamenty?kopali lopata czy kopareczka?? wiesz,ja juz uwazam,ze na wszystko trzeba zwracac uwage.Moze dopilnuj,zeby otwory na przejscie wody,kanalizacji itp. byly odpowiedniej szerokosci i we wlasciwych miejscach(jesli robisz je od razu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts