farida 22.06.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 wysłac je za granice - spokój ... i jeszcze cos przywioza No,az sie boje pomyslec,co mogly by przywiezc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 22.06.2007 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 tez prawda ... o tym nie pomyslałem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_rzeszow 24.06.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 czy wiecie moze, gdzie mozna w Rzeszowie kupić samozamykacze do drzwi z regulowanym MAX kątem otwarcia drzwi /????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 25.06.2007 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Gdzie w Rzeszowie najsolidniej założą gaz do samochodu???Cena do jakości tyż wazna. Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 25.06.2007 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Gdzie w Rzeszowie najsolidniej założą gaz do samochodu??? Cena do jakości tyż wazna. Sebo8877 Kolega robił gaz w firmie Awres na Nowowiejskiej 7B. Jest bardzo zadowolony. Telefon do nich: 17 864 13 08. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 25.06.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Pędzel dzieki WIELKIE Kolejne mam pytanie - trafiła mi się fucha - malowanie - po ile chodzi dwukrotne w Rzeszowie??? Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 25.06.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 O rety!!!!!! Sebo przyjmij największe uściski (dla Mamuśki) i gratulacje dla Ciebie za tego "byka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 25.06.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 O rety!!!!!! Sebo przyjmij największe uściski (dla Mamuśki) i gratulacje dla Ciebie za tego "byka" Dzięki Wiola wielkie Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 25.06.2007 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Wyjaśnijcie mi proszę raz na zawsze jak robi sie kominy bo słyszę i widzę że co fachura to inaczej robi. Chodzi mi o:- komin spalinowy do pieca gazowego- komin dymowy do kominka- zwykłe kanały wentylacyjne. Moje nieścisłości to m. in.:- do komina spalinowego wkład z kwasówki ale jakiej średnicy? Jak ją sie dobiera?- do komina dymowego konieczny jest jakiś wkład ceramiczny? Czy np. wystarczy wymurować komin o przekroju prostokątnym z cegły pełnej?- kanały wentylacyjne robić tylko z cegły pełnej czy stosować pustaki wentylacyjne? Takie? http://images6.fotosik.pl/22/8e3f26e7f5475be6m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldio 25.06.2007 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Sebo Gratulacje Dla Ciebie i Żonki! Gaz do Autka mąż zakładał w firmie Romex w okolicach Krakowskiej, jak dotąd nie narzeka. Jakie są ceny obecnie - nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bansz 25.06.2007 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 my zakładaliśmy w Trzebownisko i chodzi super, mój tato założył w innej części Polski i miał problemy, a nam zrobili elegancko i niedrogo, w kole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 25.06.2007 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Sebo, byłeś u boćków? Bo nic nie piszesz... Można je oglądać całą dobę. Teraz w podczerwieni. Widziałam dziś, gdy u nas była w miarę dobra pogoda, jak tam, koło Poznania padały na gniazdo strugi deszczu i jak się błyskało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 26.06.2007 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 aldio - Widzęże tez masz niezły suwaczek - gratuluje ogromnie. Słoneczko - widziałem boćki bansz daj mi jakiś konkretny namiar na tych gostków w Trzebownisku. Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 26.06.2007 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Wyjaśnijcie mi proszę raz na zawsze jak robi sie kominy bo słyszę i widzę że co fachura to inaczej robi. Chodzi mi o: - komin spalinowy do pieca gazowego - komin dymowy do kominka - zwykłe kanały wentylacyjne. Moje nieścisłości to m. in.: - do komina spalinowego wkład z kwasówki ale jakiej średnicy? Jak ją sie dobiera? - do komina dymowego konieczny jest jakiś wkład ceramiczny? Czy np. wystarczy wymurować komin o przekroju prostokątnym z cegły pełnej? - kanały wentylacyjne robić tylko z cegły pełnej czy stosować pustaki wentylacyjne? Takie? http://images6.fotosik.pl/22/8e3f26e7f5475be6m.jpg Komin stalowy do pieca gazowego - fi 160 z kwasówki Komin dymowy - najtańszy to murowany z cegły pełnej na zaprawie cementowej otynkowany od środka - przekrój zależny od mocy kotła (możesz stawiac tez kominy systemowe) Kanały wentylacyjne można z cegły można z gotowych pustakópw wentylacyjnych. Zawsze nalezy wykonać rozeznanie cenowe. Przewody dymowe njlepsze sa z cegły pełnej. Chcesz wiedziec dlaczego?? To dzwoń - bo za dużó pisania Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 26.06.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Komin stalowy do pieca gazowego - fi 160 z kwasówki Komin dymowy - najtańszy to murowany z cegły pełnej na zaprawie cementowej otynkowany od środka - przekrój zależny od mocy kotła (możesz stawiac tez kominy systemowe) Kanały wentylacyjne można z cegły można z gotowych pustakópw wentylacyjnych. Zawsze nalezy wykonać rozeznanie cenowe. Przewody dymowe njlepsze sa z cegły pełnej. Chcesz wiedziec dlaczego?? To dzwoń - bo za dużó pisania Sebo8877 Krótko i konkretnie i o to chodziło. Sebo, rozwiałeś moje wszelkie wątpliwości. Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 26.06.2007 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 myśle podobnie - jak Sebo - z małym wyjatkiem ja nie tynkowałbym kominów od wewnatrz, a wyfugował natomiast uwaga o sprawdzeniu cen - wyjątkowo trafna, bo dzis w dobie szalejących cen - wszysko jest płynne mozna doradzac co lepsze, ale trudniej doradzic co sie lepiej opłaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 26.06.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 myśle podobnie - jak Sebo - z małym wyjatkiem ja nie tynkowałbym kominów od wewnatrz, a wyfugował A jeśli fugować to rozumie że zaprawą którą sie muruje tylko trzeba idealnie wypełnić fugi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 26.06.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 tak - zaprawa sie nie zmieniatylko murarz oprócz "zgarnięcia" nawisów zaprawy powinien je zagładzic albo końcem kielni albo specjalnym "zelazkiem" własnego pomysłu aby nadac zaprawie wewnatrz komina szczelnośc i gładkośc jesli komin jest wyfugowany - kominiarz ma prawo odebrac go nawet bez otynkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 26.06.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 tak - zaprawa sie nie zmienia tylko murarz oprócz "zgarnięcia" nawisów zaprawy powinien je zagładzic albo końcem kielni albo specjalnym "zelazkiem" własnego pomysłu aby nadac zaprawie wewnatrz komina szczelnośc i gładkośc jesli komin jest wyfugowany - kominiarz ma prawo odebrac go nawet bez otynkowania Dzięki Sebo i brzoza ! Już wiem wsio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 26.06.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 tak - zaprawa sie nie zmienia tylko murarz oprócz "zgarnięcia" nawisów zaprawy powinien je zagładzic albo końcem kielni albo specjalnym "zelazkiem" własnego pomysłu aby nadac zaprawie wewnatrz komina szczelnośc i gładkośc jesli komin jest wyfugowany - kominiarz ma prawo odebrac go nawet bez otynkowania Może się okazać że bez załącznika nie odbierze komina. sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts