derbi 19.02.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Elcia1 błagam Cię nie zniechęcaj mnie do wykuszu Już go w myślach mam urządzony Jaki budujesz domek i gdzie? To nie daj się zniechęcić! Bez względu na to co tu wygadujemy, ten dom ma być TWÓJ. Korzystaj z wiedzy Forum, ale dopasowuj ją do swoich wymagań. Tylko ........ dobrze ociepl ten wykusz Buduję Atosa pod Dębicą http://www.dobredomy.pl/?id_project=126&infopage=1&lustro=1 Elcia1 ładny ten Twój domek też go oglądaliśmy ale nie pasował nam na działkę z Tamaryszek jesteśmy bardzo zadowoleni na razie.......Zobaczymy jak wyjdzie w realu. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
derbi 19.02.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Elcia1 błagam Cię nie zniechęcaj mnie do wykuszu Już go w myślach mam urządzony Jaki budujesz domek i gdzie? To nie daj się zniechęcić! Bez względu na to co tu wygadujemy, ten dom ma być TWÓJ. Korzystaj z wiedzy Forum, ale dopasowuj ją do swoich wymagań. Tylko ........ dobrze ociepl ten wykusz Buduję Atosa pod Dębicą http://www.dobredomy.pl/?id_project=126&infopage=1&lustro=1 Elcia1 ładny ten Twój domek też go oglądaliśmy ale nie pasował nam na działkę z Tamaryszek jesteśmy bardzo zadowoleni na razie.......Zobaczymy jak wyjdzie w realu. Pozdrówka Wyobraźcie sobie że nie zjadłam dziś pączka porażka!!!!!!!!! teraz mi się zachciało ale gdzie tu lecieć po pączki?????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojcikowie 19.02.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Mam jeszcze 2 w domku ale chyba za daleko mieszkamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hunk1 19.02.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Witam,To ja tez zabiore glos w sprawie projektu Dom w Tamaryszkach.Faktycznie przedłuzenie garazu nie wchdzi w gre, trzeba wtedy zmieniac cala konstrukcje dachu - wiec tu nasuwa sie pytanie po co kupowac projekt ktory wtedy prawie caly trzeba przerobic. Ja mialam taka wlasnie sytuacje. Mialam projekt Akacja II - wymarzony domek ale jak kupilismy dzialke okazalo sie ze garaz musi byc po innej stronie i wlasnie zamarzyło mi sie zrobic extra pomieszczenie za garazem (gratow w domu zawsze duzo). Znalazlam architekta i zrobil mi dom od podstaw + zagospodarowanie terenu i inne papierki. Wyszlo mnie tyle co inni dawali za projekt + przerobki.Nie przedłuzałabym tez tej scianki miedzy salonem a jadalnia - te pomieszczenia wcale nie sa duze a to tylko by je zmniejszylo. Radze tez pojechac na budowy juz stojace i porównac sobie parametry pokojów - 13 mkw wydaje sie duzo na projekcie a w rzeczywistosci to niewiele. My tak zrobilismy i wiedzielismy ze pokoj ma miec min. 14-15 m. Jak patrze na ten prjekt to np. kotłownia wydaje sie taka duza (4 mkw) wzgledem innych pomieszczen, a w myslach widze moj wiatrołap ktory ma wlasnie 4 m i nie ma w nim az tyle miejsca.Wykusz fajna sprawa - nie rezygnuj jesli tylko pasuje Ci do wnetrza. Pozdrawiamp.s. Ja juz czesciowo przeniesiona ale przeprowadzka przeniesiona na za tydzien bo nam wypadły chrzciny w rodzine - bede po raz czwarty matka chrzestna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 20.02.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Dzień dobry nasuwa sie pytanie po co kupowac projekt ktory wtedy prawie caly trzeba przerobic to jest najprawdziwsza prawda. Wyrysujcie sobie to na działce. Teraz śnieg to będzie widać jeśli np. oznaczycie ściany deskami czy czymś. I razem z architektem pracujcie nad domkiem. Różnicy cenowej nie będzie wielkiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
derbi 20.02.2009 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Witam, To ja tez zabiore glos w sprawie projektu Dom w Tamaryszkach. Faktycznie przedłuzenie garazu nie wchdzi w gre, trzeba wtedy zmieniac cala konstrukcje dachu - wiec tu nasuwa sie pytanie po co kupowac projekt ktory wtedy prawie caly trzeba przerobic. Ja mialam taka wlasnie sytuacje. Mialam projekt Akacja II - wymarzony domek ale jak kupilismy dzialke okazalo sie ze garaz musi byc po innej stronie i wlasnie zamarzyło mi sie zrobic extra pomieszczenie za garazem (gratow w domu zawsze duzo). Znalazlam architekta i zrobil mi dom od podstaw + zagospodarowanie terenu i inne papierki. Wyszlo mnie tyle co inni dawali za projekt + przerobki. Nie przedłuzałabym tez tej scianki miedzy salonem a jadalnia - te pomieszczenia wcale nie sa duze a to tylko by je zmniejszylo. Radze tez pojechac na budowy juz stojace i porównac sobie parametry pokojów - 13 mkw wydaje sie duzo na projekcie a w rzeczywistosci to niewiele. My tak zrobilismy i wiedzielismy ze pokoj ma miec min. 14-15 m. Jak patrze na ten prjekt to np. kotłownia wydaje sie taka duza (4 mkw) wzgledem innych pomieszczen, a w myslach widze moj wiatrołap ktory ma wlasnie 4 m i nie ma w nim az tyle miejsca. Wykusz fajna sprawa - nie rezygnuj jesli tylko pasuje Ci do wnetrza. Pozdrawiam p.s. Ja juz czesciowo przeniesiona ale przeprowadzka przeniesiona na za tydzien bo nam wypadły chrzciny w rodzine - bede po raz czwarty matka chrzestna. Witam hunk1 Projekt kupiłam bo odpowiada nam i pasuje do naszej działki Nigdy nie myślałam o przedłużeniu garażu bo widać gołym okiem że będzie problem z dachem napisałam wcześniej że mam zamiar poszerzyć garaż i to akurat nie jest problem. Co do pow wyobraźnię mam dość dobrą dlatego pokoje na poddaszu wcale nie są małe. Zgadzam się z Tobą że w kotłowni nie ma zbyt wiele miejsca ale to tylko kotłownia i nie planuję pieca na paliwo stałe. Masz rację wykusz to fajna sprawa!!!!!!!!!!!Jeżeli chodzi o tę ściankę między salonem a jadalnią chodzi mi o taką półściankę na wys 1.1 od podłogi tak aby w salonie pod tą "półścianką" można pociągnąć komplet wypoczynkowy który będzie pod oknem. (okno zamiast drzwi balkonowych) Mam nadzieję że wiesz o co mi chodzi Oprócz poszerzenia garażu nie ma w moim projekcie innych "j nwazyjnuch zmian" Zgadzam się że jeżeli przeróbek jest dużo to trzeba kupić inny projekt Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hunk1 22.02.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Troszke sie nie zrozumiałysmy. Ja wcale nie krytykuje tylko wyrażam swoją opinie poparta doświadczeniem. Generalnie miałam na mysli to że na projekcie wszystkie pomieszczenia wydają sie duże, i że niewiadomo co mozna w nich postawic. Nie watpie w Twoja wyobraźnie ale i tak radze pojeździc i zobaczyc pomieszczenia na żywo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 22.02.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Potwierdzam słowa Hunk'a. Na etapie fundamentów- jakie to małe Ścainy-jakie to duże Strop-lotnisko Działówki-czego to takie małe Dobrze, że wcześniej oglądałem swój domek już wybudowany i mogłem go obejrzeć z zewnatrz i od wewnatrz. Osiwiałbym juz chyba dawno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
derbi 22.02.2009 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Potwierdzam słowa Hunk'a. Na etapie fundamentów- jakie to małe Ścainy-jakie to duże Strop-lotnisko Działówki-czego to takie małe Dobrze, że wcześniej oglądałem swój domek już wybudowany i mogłem go obejrzeć z zewnatrz i od wewnatrz. Osiwiałbym juz chyba dawno Do Listek: a ja jeszcze nie jestem siwa Domek swój widziałam w realu i taki właśnie mi pasuje Rozpatrując projekt brałam wszystko pod uwagę i właśnie o to mi chodziło żeby powierzchnia zabudowy była mała Każdy ma inne priorytety i to jest dla mnie normalne dzięki temu życie nie jest nudne!!!!!!!!!!!! Dziękuję że się odezwałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
derbi 22.02.2009 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Troszke sie nie zrozumiałysmy. Ja wcale nie krytykuje tylko wyrażam swoją opinie poparta doświadczeniem. Generalnie miałam na mysli to że na projekcie wszystkie pomieszczenia wydają sie duże, i że niewiadomo co mozna w nich postawic. Nie watpie w Twoja wyobraźnie ale i tak radze pojeździc i zobaczyc pomieszczenia na żywo. Pozdrawiam Witam dzięki że się odezwałaś Oczywiście zgadzam się z Tobą że dom trzeba zobaczyć w realu jak wygląda bo potem można się rozczarować. Ja już ten domek oglądałam i jestem zadowolona. Dziękuję za uwagi i spostrzeżenia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAFIT 22.02.2009 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Witam czy ktos z was ostatnio orientował sie w cenach okien ?? albo czy mozecie polecic jakas firme z rzeszowa lub okolic ktora ma jakies ciekawe oferty na okna + dobre ceny ??? pozdrawiamDAFIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 22.02.2009 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Witam czy ktos z was ostatnio orientował sie w cenach okien ?? albo czy mozecie polecic jakas firme z rzeszowa lub okolic ktora ma jakies ciekawe oferty na okna + dobre ceny ??? pozdrawiam DAFIT Mogę polecić. Sam będę brał z firmy Szewpol z Przeworska. Mają w swojej ofercie pakiet 3-szybowy. Zaczęli "robić" okna na profilu Schucco. Zapytać zawsze mozesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 22.02.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 witam Grupę! DAFIT! ja już drugi raz (w odstępie paru lat) korzystałem z oferty pamo plastu , i jestem z tej współpracy zadowolony. jednak w obu przypadkach były to okna białe więc moje doświadczenia są w pewnym sensie ograniczone. jak tak budowniczowie? korzystaliście z pogody i spacerowaliście, sankowaliście, nartowaliście? a sobota na działce upłynęła lajtowo; sprzątałem, zamiatałem, ekipa od co miała wolne. a jutro ciąg dalszy naszej instalacji, powinna pojawić się podłogówka. zastanawiam się na kiedy wylewki ustawiać: zaraz po mrozach czy lepiej 2połowa marca. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz.W. 23.02.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 jak tak budowniczowie? korzystaliście z pogody i spacerowaliście, sankowaliście, nartowaliście? Weekend w łóżku ehhh rozłożyło mnie. A chciałem śnieg z salonu wynieść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 23.02.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 jak tak budowniczowie? korzystaliście z pogody i spacerowaliście, sankowaliście, nartowaliście? osobiście wole zakrapianego brydża ale nie powiem najmłodsze było wczoraj na kuligu zastanawiam się na kiedy wylewki ustawiać: zaraz po mrozach czy lepiej 2połowa marca. pozdrawiam jesli Ci sie nie spieszy - mysle ze lepsza 2 połowa marca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lgrzechu 23.02.2009 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Koledzy i koleżanki gdzie mozna kupic w podkarpackim Perlit ekspandowany najlepiej EP150. Potrzebuję ok. 3,5m3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 23.02.2009 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Koledzy i koleżanki gdzie mozna kupic w podkarpackim Perlit ekspandowany najlepiej EP150. Potrzebuję ok. 3,5m3. Pytaj o takie wynalazki z BOZie, tak mi sie wydaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojcikowie 23.02.2009 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Koledzy i koleżanki gdzie mozna kupic w podkarpackim Perlit ekspandowany najlepiej EP150. Potrzebuję ok. 3,5m3. Powinieneś to kopić w PCMB na Reja - warto wcześniej się upewnić - tel.: 017 85 80 450, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 23.02.2009 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Koledzy i koleżanki gdzie mozna kupic w podkarpackim Perlit ekspandowany najlepiej EP150. Potrzebuję ok. 3,5m3. Witam zapracowanych i tych odpoczywających oraz wszystkich nowych forowiczów. czystego pelitu nie wiem, natomiast w zaprawach sprzedaje KABA, przy Torze 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justin 23.02.2009 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Witam serdecznie Forumowiczów My jesteśmy właśnie na etapie poszukiwania Kierownika Budowy. Może ktoś z Was poleci jakiegoś godnego uwagi . Budujemy w okolicach Rzeszowa i bardzo nam zależy na tym żeby ktoś znający się na rzeczy pilnował ekipy - bo wiadomo jak to jest i na najlepszych trzeba mieć oko . Bardzo proszę o ewentualne namiary . Pozdrawiam serdecznie Justin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts