Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Podkarpacka

Robinson74

Recommended Posts

Witam

Mam pytanko jako laik w tym temacie :p

Ekipa budowlana ma przystąpić do wykonania stropu TERIVA a w związku z tym mam przygotować/wypożyczyć:

Stęple 100 sz.

Pająki 30 szt. Kosze pojedyncze i podwójne

no i właśnie DOKE !! tak się wymawia ale jak się pisze?? to już nie wiem :oops: i właśnie z takim pytaniem zwracam się do osób już będących w temacie :wink: co to u licha te DOKE ?? i gdzie ja mam to wypożyczyć ?

mam tego mieć 20 szt-5m, 20szt.- 4m i 20szt.- 3m !!

Pozostawiam fakt że transport tego sama pewnie muszę załatwić no ale najpierw muszę to coś znaleźć !!

Stemple, pająki i kosze wypożyczam na Okulickiego ale DOKE nie mają tam :evil:

Ma ktoś jakąkolwiek wiedzę o tym gdzie to dorwę ??

• Odpowiedzi 14,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

witam

czy ktos mi pomoze gdzie najtanie, okolice rzeszowa,jarosławiaj mozna kupic styropian swisspor lambda, moze sie orientujecie w jakiej cenie jest w chwili obecnej

Hej

Do osób z okolic zaczynających ocieplać swoje domki.

http://www.allegro.pl/item679166465_styropian_swisspor.html

sorki za prywatę ale muszę zwolnić miejsce w garażu na węgiel :lol:

http://forum.muratordom.pl/grupa-podkarpacka,t961-12900.htm

Dzięki Brzoza za pomoc. Miejsce w garażu zrobione :lol: :lol: :lol:

... pytanie jaki % da sie uzyskać?? 70-80%

Sebo8877

Sebo

na początek planuje jakies 15- 17 %

gdyby to wyszło nie teges, to destylacja i wtedy dokładamy gradusów :wink:

... co to u licha te DOKE ?? i gdzie ja mam to wypożyczyć ?

mam tego mieć 20 szt-5m, 20szt.- 4m i 20szt.- 3m !! ...

Doke jest to kompleksowy system szalunkowy /inaczej firma, marka jak Peri, Hennebeck/

natomiast z podanych długości podejrzewam, ze robotnicy maja na myśli te zółte drewniane dwuteowniki nad stemplami ...

http://www.forum-budowlane.pl/imgs_upload/Image/06_2007/68_1.jpg

jesli robotnicy proponują ten system - powinni wiedziec gdzie sie to pożycza ...

trzeba ich tylko przycisnąć albo im coś obiecac ...

Dzięki Brzoza za pomoc. Miejsce w garażu zrobione :lol: :lol: :lol:

suuper !:D

miłej niedzieli wszystkim !

Witam serdecznie!

zwracam się do Was z takim pytankiem. Powiedzcie mi jak ja mam zaplanować przed wylaniem chudziaka gdzie chcę mieć zlewy wannę kibelek......itd....

Przecież znając siebie to za chiny ludowe się nie zdecyduję........

Też mieliście z tym problem?? kurcze mam dylemat

Czy tylko kanalizację muszę rozprowadzić??czy coś jeszcze trzeba przewidzieć przed zalaniem?? gdzieś coś czytałam o nawiewie do kominka.....

Ja zwariuję a to dopiero początek :-? :-? :-?

Przecież znając siebie to za chiny ludowe się nie zdecyduję........?
Brzmi to nieciekawie. Masz chyba projekt i albo budujesz wg. projektu albo masz koncepcje własną, z której wynika m,in. lokalizacja przyborów wodnych. Poza tym, jeżeli wyprowadzisz rury na poziom chudziaka to dla wc będziesz mógł to skorygować nawet o kilkanascie cm w warstwie miedzy chudziakiem a posadzką. Wyprowadzenie dla wanny czy brodzika można tez bez problemu w tej warstwie zmienieć o spore odległości. Do zlewozmywaka czy umywalej będziesz mógł taka korektę równiez robic w ścianie.

A co do innych rur pod chodziakiem. Tak jak piszesz - doprowadzenie powietrza do kominka. Poza tym nalezy zrobić przepusty (rurami typu peszel z pilotami) na wejścia i wyjścia do/z domu wszelkich kabli i rur (prąd, telefon, domofon , oświetlenie ogrodu, wyprowadzenie wody na ogród itd)

Witam serdecznie!

zwracam się do Was z takim pytankiem. Powiedzcie mi jak ja mam zaplanować przed wylaniem chudziaka gdzie chcę mieć zlewy wannę kibelek......

W podjęciu decyzji pomógł mi program do projektowania kuchni "ikea", oraz do projektowania łazienek - "Koło". Bardzo proste programy do ściągnięcia z netu za darmo.

Wpisałam dane, poustawiam sprzęty, obejrzałam w 3D i zmieniłam wszystko jeszcze ze cztery razy - po czym podjęłam decyzję. Już się jej trzymam. Polecam.

ale gorąc

teraz trzydziesta kreska na termometrze nienasłoneczninym

/podobno ma dojśc do 34 *C po południu/

nie ma to jak w cieniu ...

/Murzyny mają przerypane ... szczególnie ci na pustyni :-? bo nie ma sie gdzie schowac ... /

w Austri piorun poraził 21 zawodników na meczu

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Piorun-uderzyl-w-uczestnikow-meczu---21-rannych,wid,11317117,wiadomosc.html?ticaid=18635

a w Afganistanie amerykanie zarażają własnych sojuszników świńska grypą ....

http://fakty.interia.pl/swiat/news/22-zolnierzy-z-afganistanu-z-podejrzeniem-grypy-ah1n1,1339165,4

w tej sytuacji ani budowac sie nie chce ...

cyma2704

No to faktycznie są jajca, jak pada źle, jak "lampa" jeszcze gorzej. :o

A ja mam pytanko o czarną ziemię do założenia trawnika. Zna ktoś z Was miejsce gdzie można ją kupić w sensownej kasie. Chodzi o jakieś 3 kubiki. Ten czarnoziem przed siewem trawy pomieszam z piachem i gliniastą ziemią.

Pozdrawiam,

Pedzelito

witam Grupę!

no to mamy prawdziwe lato- ci co leją beton mają do wiwatu z polewaniem, ale lepsze to niż słota :D

no pozbyliśmy się śmieci - hurtowo :D wszystko zabrała na raz śmieciarka.. :D

rozstrzygnęliśmy tez casting na nowego glazurnika- zobaczymy jak wyjdzie- poprzedni z polecenia wygoniony, zobaczymy jak się spisze z ...ogłoszenia.

no i krystalizuje się nam kształt i materiał podjazdu i chodniczka...

a na balustrady wciąż czekamy- stolarz był chory i mamy poślizg; niegroźny ale nie lubię jak mi się coś opóźnia. no i tematem parkietu by się zająć...

miłego budowania wszystkim życzę!

niestety ale jeszcze nie mieszkam, wzialem troche za duzy rozmach i teraz ciezko wyhamowac, no nic, musze uzbroic sie w cierpliwosc - choc to bardzo, bardzo trudne - i jeszcze troche popracowac...

Dzieki za podziw a co do zazdrosci:

"...Dałeś mi Panie Boże łaski obfitości

Dajże i temu który mi zazdrości..."

pozdrawiam

MonteChristo