wojcikowie 11.07.2009 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Witam Mam pytanko jako laik w tym temacie Ekipa budowlana ma przystąpić do wykonania stropu TERIVA a w związku z tym mam przygotować/wypożyczyć: Stęple 100 sz. Pająki 30 szt. Kosze pojedyncze i podwójne no i właśnie DOKE !! tak się wymawia ale jak się pisze?? to już nie wiem i właśnie z takim pytaniem zwracam się do osób już będących w temacie co to u licha te DOKE ?? i gdzie ja mam to wypożyczyć ? mam tego mieć 20 szt-5m, 20szt.- 4m i 20szt.- 3m !! Pozostawiam fakt że transport tego sama pewnie muszę załatwić no ale najpierw muszę to coś znaleźć !! Stemple, pająki i kosze wypożyczam na Okulickiego ale DOKE nie mają tam Ma ktoś jakąkolwiek wiedzę o tym gdzie to dorwę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 11.07.2009 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 witam czy ktos mi pomoze gdzie najtanie, okolice rzeszowa,jarosławiaj mozna kupic styropian swisspor lambda, moze sie orientujecie w jakiej cenie jest w chwili obecnejHej Do osób z okolic zaczynających ocieplać swoje domki. http://www.allegro.pl/item679166465_styropian_swisspor.html sorki za prywatę ale muszę zwolnić miejsce w garażu na węgiel http://forum.muratordom.pl/grupa-podkarpacka,t961-12900.htm Dzięki Brzoza za pomoc. Miejsce w garażu zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 12.07.2009 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 ... pytanie jaki % da sie uzyskać?? 70-80% Sebo8877 Sebo na początek planuje jakies 15- 17 % gdyby to wyszło nie teges, to destylacja i wtedy dokładamy gradusów ... co to u licha te DOKE ?? i gdzie ja mam to wypożyczyć ? mam tego mieć 20 szt-5m, 20szt.- 4m i 20szt.- 3m !! ...Doke jest to kompleksowy system szalunkowy /inaczej firma, marka jak Peri, Hennebeck/ natomiast z podanych długości podejrzewam, ze robotnicy maja na myśli te zółte drewniane dwuteowniki nad stemplami ... http://www.forum-budowlane.pl/imgs_upload/Image/06_2007/68_1.jpg jesli robotnicy proponują ten system - powinni wiedziec gdzie sie to pożycza ... trzeba ich tylko przycisnąć albo im coś obiecac ... Dzięki Brzoza za pomoc. Miejsce w garażu zrobione suuper ! miłej niedzieli wszystkim ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rostan 13.07.2009 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Witam, poszukuję sprawdzonej ekipy od dociepleń budynku wełną oraz elewacji. Czy możecie mi pomóc? Pozdrawiam i dziękuję Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIKAFI 13.07.2009 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Witam serdecznie! zwracam się do Was z takim pytankiem. Powiedzcie mi jak ja mam zaplanować przed wylaniem chudziaka gdzie chcę mieć zlewy wannę kibelek......itd.... Przecież znając siebie to za chiny ludowe się nie zdecyduję........ Też mieliście z tym problem?? kurcze mam dylemat Czy tylko kanalizację muszę rozprowadzić??czy coś jeszcze trzeba przewidzieć przed zalaniem?? gdzieś coś czytałam o nawiewie do kominka..... Ja zwariuję a to dopiero początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 13.07.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Przecież znając siebie to za chiny ludowe się nie zdecyduję........?Brzmi to nieciekawie. Masz chyba projekt i albo budujesz wg. projektu albo masz koncepcje własną, z której wynika m,in. lokalizacja przyborów wodnych. Poza tym, jeżeli wyprowadzisz rury na poziom chudziaka to dla wc będziesz mógł to skorygować nawet o kilkanascie cm w warstwie miedzy chudziakiem a posadzką. Wyprowadzenie dla wanny czy brodzika można tez bez problemu w tej warstwie zmienieć o spore odległości. Do zlewozmywaka czy umywalej będziesz mógł taka korektę równiez robic w ścianie. A co do innych rur pod chodziakiem. Tak jak piszesz - doprowadzenie powietrza do kominka. Poza tym nalezy zrobić przepusty (rurami typu peszel z pilotami) na wejścia i wyjścia do/z domu wszelkich kabli i rur (prąd, telefon, domofon , oświetlenie ogrodu, wyprowadzenie wody na ogród itd) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
savage35 14.07.2009 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Poszukuję "b. dobrej" ekipy do Ytonga i Silki (mury, ścianki itd.) na początek sierpnia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elcia1 14.07.2009 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Witam serdecznie! zwracam się do Was z takim pytankiem. Powiedzcie mi jak ja mam zaplanować przed wylaniem chudziaka gdzie chcę mieć zlewy wannę kibelek...... W podjęciu decyzji pomógł mi program do projektowania kuchni "ikea", oraz do projektowania łazienek - "Koło". Bardzo proste programy do ściągnięcia z netu za darmo. Wpisałam dane, poustawiam sprzęty, obejrzałam w 3D i zmieniłam wszystko jeszcze ze cztery razy - po czym podjęłam decyzję. Już się jej trzymam. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 15.07.2009 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 ale gorąc teraz trzydziesta kreska na termometrze nienasłoneczninym /podobno ma dojśc do 34 *C po południu/ nie ma to jak w cieniu ... /Murzyny mają przerypane ... szczególnie ci na pustyni bo nie ma sie gdzie schowac ... / w Austri piorun poraził 21 zawodników na meczu http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Piorun-uderzyl-w-uczestnikow-meczu---21-rannych,wid,11317117,wiadomosc.html?ticaid=18635 a w Afganistanie amerykanie zarażają własnych sojuszników świńska grypą .... http://fakty.interia.pl/swiat/news/22-zolnierzy-z-afganistanu-z-podejrzeniem-grypy-ah1n1,1339165,4 w tej sytuacji ani budowac sie nie chce ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyma2704 15.07.2009 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 WitamGorąco!!! Wczoraj wylali mi strop nad poddaszem.Od 7 do 12 miałam dyżur przy polewaniu - masakra. Teraz syn się smaży polewając skosy co 30 minut bo woda paruje natychmiast.Pozdrawiam wytrwale budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 15.07.2009 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 cyma2704 No to faktycznie są jajca, jak pada źle, jak "lampa" jeszcze gorzej. A ja mam pytanko o czarną ziemię do założenia trawnika. Zna ktoś z Was miejsce gdzie można ją kupić w sensownej kasie. Chodzi o jakieś 3 kubiki. Ten czarnoziem przed siewem trawy pomieszam z piachem i gliniastą ziemią. Pozdrawiam, Pedzelito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimber 20 15.07.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 pedzelito, w sprawie czarnej ziemi, popytaj moze tam gdzie ja robia, np. w Jasienicy Rosielnej kolo Brzozowa, albo moze duza szkolka drzewek odsprzeda Ci kilka bel.W ten sposob bylo by najtaniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 16.07.2009 04:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 bimber 20 Dziękuję!Nie wiedziałem że w Jasienicy można ją kupić u producenta, o to mi chodziło!Pozdrawiam,Pedzelito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 17.07.2009 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 witam Grupę! no to mamy prawdziwe lato- ci co leją beton mają do wiwatu z polewaniem, ale lepsze to niż słota no pozbyliśmy się śmieci - hurtowo wszystko zabrała na raz śmieciarka.. rozstrzygnęliśmy tez casting na nowego glazurnika- zobaczymy jak wyjdzie- poprzedni z polecenia wygoniony, zobaczymy jak się spisze z ...ogłoszenia. no i krystalizuje się nam kształt i materiał podjazdu i chodniczka... a na balustrady wciąż czekamy- stolarz był chory i mamy poślizg; niegroźny ale nie lubię jak mi się coś opóźnia. no i tematem parkietu by się zająć... miłego budowania wszystkim życzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 17.07.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 "najciekawsza" jest wykończeniówka kiedy wszystko sie spiętrza i wychodza /często/ niedoróbki po innych ekipach mimo trudnosci dajesz sobie Bogus znakomicie rade - gratulacje a upał znów dzis obezwładniający ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzolka 19.07.2009 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Witam,czy ktoś kupował okna z Oknoplastu w Mariocie?Proszę o opinie.Jakie okna macie, planujecie, z jakich jesteście zadowoleni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 19.07.2009 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 a upał znów dzis obezwładniający ... No to teraz odczarowuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonteChristo 19.07.2009 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Witam wszystkich - tych ktorzy mnie pamietaja i wszystkich swiezych podkarpacian,Nie bylo mnie troche ale juz jestem - niestety tez tylko na chwile ale pozdrawiam wszystkich i pokrzepiam slowem w codziennym znoju... MonteChristo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 19.07.2009 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 zatem próbujemy odczarowac ... witaj Hrabio po przerwie pewno mieszkasz juz w swoim pałacu ? pieknie masz u siebie http://siedlisko2005.republika.pl/lato013.html zazdroszczę i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonteChristo 19.07.2009 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 niestety ale jeszcze nie mieszkam, wzialem troche za duzy rozmach i teraz ciezko wyhamowac, no nic, musze uzbroic sie w cierpliwosc - choc to bardzo, bardzo trudne - i jeszcze troche popracowac...Dzieki za podziw a co do zazdrosci: "...Dałeś mi Panie Boże łaski obfitościDajże i temu który mi zazdrości..." pozdrawiam MonteChristo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts