tomasz3211 22.07.2009 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Witam wszystkich.... ile tu nowych budowniczych... ho ho, gratuluję decycji i witam.Ja się kończę i wykańczam, wejście tuż tuż.Jeśli ktoś z tu obecnych ma system solarny WATT-a to chętnie mu zadam kilka pytań, tak od strony uzytkownika. Niestety mój majster oprócz montazu nie wiele wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz3211 22.07.2009 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Witam wszystkich serdecznie , Czytam forum od jakiegos czasu , niestety jestem na etapie papierologi wiec budowa za rok . Moj domek to projekt Julka z MG projekt. Jak zacznę budowe to pewnie bede wiecej miała pytań i dylematów. Czy ktos moze budował przydomową oczyszcalnie ścieków , jaki to koszt i czy sa jakies dofinansowania z UM. dzieki za odpowiedz pozdrawiam wszystkich serdecznie Sebo8877, myślę, że sie nie obrazi jak go do tablicy wywołam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 22.07.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 .................. Czy ktos moze budował przydomową oczyszcalnie ścieków , jaki to koszt i czy sa jakies dofinansowania z UM. dzieki za odpowiedz pozdrawiam wszystkich serdecznie Ja mam .Witaj ,Aguś1238 .dofinansowania zadnego nie mialam.Koszt ?sama beka z steroiwaniem okolo 10 tys.do tego kilka betonow(3),kilka workow cementu ,piasku ze 3 kubiki i caly dzionek pracy kopareczki( okolo 8-10 godzin.)aaa kabel i rury w zaleznosci od odleglosci. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 22.07.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 .................................. a nie masz za sąsiada jakiegoś rolnika ze śrutownikiem ? mógłbys /po zesrutowaniu/ sprzedac granulat ... A komu? tomasz3211,kilkadziesiat stron wczesniej byla gadka o kawie i proziakach z pieca.Potem byl cytat i ponaglenie. Slowo sie rzeklo kobylka u plota a raczej piec ( choc i kobylka tez ). A amatora proziakow z kawa jakos niet... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 22.07.2009 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 .................................. a nie masz za sąsiada jakiegoś rolnika ze śrutownikiem ? mógłbys /po zesrutowaniu/ sprzedac granulat ... A komu? komuś kto potrafi to wykorzystac /uprzedzając kolejne pytania - ja robiłem z tego np. izolacje strychu(ale nie tylko) - po wymieszaniu z innymi składnikami/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 22.07.2009 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 witam Grupę! pogoda jak marzenie, no oczywiście jak ktoś właśnie wylał strop to miłego podlewania. no moi nowi glazurnicy rozpoczęli działania; popsioczyli na poprzednika, ale pierwsze wrażenie mam pozytywne- wygląda jakby to już kiedyś robili cóż poprzednik ich też miał dobre wejście... - pożyjemy zobaczymy... balustrad dalej nie ma... zaczyna mnie to mocno irytować- to w końcu gość chce tę kasę czy nie? czy wiecie że w rzeszówku jest problem z kupieniem listew plastikowych narożnych do płytek w rozmiarze 12mm? zgroza... jednak kupiłem- w 8 z kolei sklepie... pozdrawiam życząc owocnego i miłego budowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojcikowie 23.07.2009 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 No to my wylaliśmy strop we wtorek więc przy takiej pogodzie mamy co robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elcia1 23.07.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 U mnie szaleją elektrycy, hydraulik już wyszedł.Jak sobie pomyślę, że pracują w tym upale, to z domu nie wychodzę. Kupuję im potrzebne materiały wcześnie rano, żeby mnie w samochodzie nie roztopiło! jackn28Miałam okna z Okno-Resu, ale w bloku. Byłam z nich zadowolona. Tylko okno balkonowe ciągle się "samo" zamykało,jak zgłosiłam to w firmie, powiedzieli, że trzeba wyregulować. Wyregulowałam i po jakimś czasie znowu się samo zamykało. Ale zdziwiłeś mnie, ze Okno-Res ma taniej, bo kiedy robili mi swoją ofertę, to było ok. 1200 zł drożnej od innych, lokalnych firm. Niemniej ich profil 6-cio komorowy, odwodnienie "jakieś tam", i szyba 1.0 robiła na mnie wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 23.07.2009 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 ... przy takiej pogodzie mamy co robić pewno sie opalacie ... to tak jak ja ... okno balkonowe ciągle się "samo" zamykało ... wina montażu /okno nie ma pionu/U mnie szaleją elektrycy, hydraulik już wyszedł. Jak sobie pomyślę, że pracują w tym upale .... elektryk to pewnie siedzi w cieniu, zimne piwko pije i kołysze sie w bujanym fotelu, a wentylator chłodzi mu twarz ... do kucia to maja "murzynów" / spod sklepu bierze jakiegoś krzepkiego czy dwu krzepkich, płaci mu 5 zł/h rysuje gdzie maja kuc i moczy nogi w miedzyczasie / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elcia1 23.07.2009 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 do kucia to maja "murzynów" / spod sklepu bierze jakiegoś krzepkiego czy dwu krzepkich, płaci mu 5 zł/h rysuje gdzie maja kuc i moczy nogi w miedzyczasie / To mój chyba nie elektryk, bo strasznie zakurzony chodzi. Rano go widzę czystego, ale jak już przyjedziemy po południu, to ciężko rozpoznać, który jest który. Do kucia rzeczywiście wziął pomoc - tylko ten to taki młody jest, ładny i nieśmiały. Ja tymczasem siedzę pod drzewkiem, pilnuję dzieciaki, żeby się nie potopiły w baseniku, macham nóżką i piję kawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 23.07.2009 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 ... tylko ten to taki młody jest, ładny i nieśmiały. Ja tymczasem siedzę pod drzewkiem ... młodziana trzeba oswajac ... /on ma jesć z ręki .... / /pewnie student ... dobrze by było jakby na maksa wykorzystał praktyke ... :wink:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 23.07.2009 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Wiecie gdzie można dostać używane płyty chodnikowe ? Takie w sam raz na tymczasową dróżkę do domu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalr82 23.07.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 kto mi przypomni jak się zdjęcia wkleja???bo mi się zapomniało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 24.07.2009 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Wiecie gdzie można dostać używane płyty chodnikowe ? Takie w sam raz na tymczasową dróżkę do domu ? Ja widziałam coś takiego na podkarpackiej, tam jest duży skład kostki brukowej bruk betu i polbruku, po prawej stronie jadąc z Rzeszowa. Tylko zapytaj czy jeszcze mają bo wtedy to kilkanaście sztuk tylko leżało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elcia1 24.07.2009 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Kto ma namiary na ludzi, którzy kładą tynki wewnętrzne cementowo wapienne?Bardzo proszę o pomoc. Czy cena robocizny 12 zł od metra kw jest ogólnie przyjęta? Czy można znaleźć taniej? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 24.07.2009 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 kto mi przypomni jak się zdjęcia wkleja???bo mi się zapomniałohttp://forum.muratordom.pl/kto-mnie-nauczy-wklejania-zdjec,t30921.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 24.07.2009 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Kto ma namiary na ludzi, którzy kładą tynki wewnętrzne cementowo wapienne? Bardzo proszę o pomoc. Czy cena robocizny 12 zł od metra kw jest ogólnie przyjęta? Czy można znaleźć taniej? Pozdrawiam Elcia, wydaje mi się cena oki, namiar ode mnie jest na liście podkarpackiej. Super mi zrobili i szybciutko. I równiutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jackn28 24.07.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 jackn28 Miałam okna z Okno-Resu, ale w bloku. Byłam z nich zadowolona. Tylko okno balkonowe ciągle się "samo" zamykało,jak zgłosiłam to w firmie, powiedzieli, że trzeba wyregulować. Wyregulowałam i po jakimś czasie znowu się samo zamykało. Ale zdziwiłeś mnie, ze Okno-Res ma taniej, bo kiedy robili mi swoją ofertę, to było ok. 1200 zł drożnej od innych, lokalnych firm. Niemniej ich profil 6-cio komorowy, odwodnienie "jakieś tam", i szyba 1.0 robiła na mnie wrażenie. A jak długo użytkowałaś te okna? Ja dostałem taką ofertę: Okno-Res 6 komorowe (podobno w cenie pięcio-k.) - 5 okien + balkon (w bloku)(montaż + parapety) 5100 - 6% rabatu za wpłatę z góry = 4800 + roletki 360 zł (ponad 50% rabatu , taką promocję mają) = 5160 Vidok 5 K - 5300 + 1100 roletki = 6400 Pamoplast 5 K - 4800 + 1100 roletki = 5900 Urzędowski 5 K - 5200 same okna Tosand (firma z Jasła)- okna na profilu Deceuninck + okucia Winkhaus 5 K - 4760 + 750 roletki = 5510 Zastanawiam się teraz nie nad ceną tylko nad jakością. Podobno profil Okno-Resu: Gealan jest nie za dobry, ma skłonności do wypaczania i nie wiem jaka ekipa montażowa jest Zastanawiam się na d Tosandem - dobry profil+dobre okucia, tylko nie wiem jak z montażem... Teraz jestem w kropce, bo nie wiem co wybrać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elcia1 24.07.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Zastanawiam się na d Tosandem - dobry profil+dobre okucia, tylko nie wiem jak z montażem... Teraz jestem w kropce, bo nie wiem co wybrać... Kierowałabym się okuciami, a o zasadach prawidłowego montażu poczytałabym w Internecie. Siedziałabym nad fachowcami jak nastroszona kura z przygotowaną waserwagą. I pewnie bym się nie uśmiechała Tak na poważnie, to Okno-Res wydawał mi się porządny. Albo mają dobrego przedstawiciela w moim mieście, bo wyszłam z opadniętą koparą z salonu sprzedaży. Okna użytkowałam przez 2 lata i byłam z nich zadowolona. Miały jedna wadę - były białe i się brudziły. Po zimie musiałabym je jakimś proszkiem szorującym doczyścić, dlatego obiecałam sobie, że w domu będą okna w kolorze. Teraz utrzymuje kontakt z panią, która kupiła od nas mieszkanie i ona też jest zadowolona z tych okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elcia1 24.07.2009 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Elcia, wydaje mi się cena oki, namiar ode mnie jest na liście podkarpackiej. Super mi zrobili i szybciutko. I równiutko Dziękuję bardzo za namiar. Już do nich dzwoniłam, ale włącza się poczta głosowa. Będę próbowała do skutku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts