zuzolka 02.08.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2009 pomocy!!jutro na8.00 rano zamówiony beton na wylanie stropu a tu...burze mają być. co się robi w takich przypadkachtylko nie mówcie że przesuwa termin zalewania bo mój majster czyt. mąż nie dostępny od pojutrza Folią przykrywać?http://images38.fotosik.pl/168/c99b4d5e5c6dffacmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 02.08.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2009 Czemu płaczesz na zapas? Niby burze mają być ale czy bedą na 100% ? Masz gwarancje? A jak nie bedzie to co zrobisz? Zobaczysz jutro jak zalejesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimber 20 02.08.2009 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2009 Witam. Mam pytanie do Was, juz doswiadczonych inwestorow. Jak to jest z Wylewkami na poddaszu, czy robi sie takiej same jak na parterze na styropianie. Jesli tak, to jak ich zgrac potem z balkonem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 02.08.2009 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2009 Ten rudzielec to nasz Maniek, wziety własnie z forum.................... Ale polecam innym, którzy myslą nad wzięciem zwierzaka do domu: Kot jest zdecydowanie mniej wymagający i mniej problematyczny niż pies Wiolasz!!!! Maniek!!! a ja szukalam Felka .Probowalam znalesc ta Twoja fotke zeby wstawic zamiast tego naszego rudzielca do wziecia . Dzieki,bo chodzi mi po glowie to zdjecie,tylko czemu mi sie ten Felek albo Franek ubzdural . A Ty,zuzolka nie martw sie.Taki beton stosunkowo szybko zastyga,na tyle,zeby deszcz go nie splukal.Przykryj czyms na wypadek ,gdyby rozlalo sie zaraz po wylaniu.ot co. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirekbas 03.08.2009 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Witam szukamy solidnej firmy do tynków wew. Czy ma ktoś jakieś namiary?? Z góry dziękujemy pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 03.08.2009 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 witam Grupę po kilku dniach! no to upał mamy piękny! a ja wk#%ny bo kolejnego dziada od glazury muszę pożegnać; tym razem gość robi dobrze ale...wziął kasę za to zrobił i kilka dni już go nie ma bo ma kilkudniówkę, nie odbiera telefonów, dzwoni i bełkocząc podaje coraz bardziej baśniowe wymówki- w tym tempie zamiast na koniec sierpnia to na wielkanoc będziemy mieli kafelki... ale co tam zbyt pięknie by budowanie szło; potwierdza się - jest to przygoda życia i tak do tego podchodzić trzeba żeby nie zwariować!pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 03.08.2009 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Witam szukamy solidnej firmy do tynków wew. Czy ma ktoś jakieś namiary?? Z góry dziękujemy pozdrawiamy Poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAFIT 03.08.2009 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 witam Grupę po kilku dniach! no to upał mamy piękny! a ja wk#%ny bo kolejnego dziada od glazury muszę pożegnać; tym razem gość robi dobrze ale...wziął kasę za to zrobił i kilka dni już go nie ma bo ma kilkudniówkę, nie odbiera telefonów, dzwoni i bełkocząc podaje coraz bardziej baśniowe wymówki- w tym tempie zamiast na koniec sierpnia to na wielkanoc będziemy mieli kafelki... ale co tam zbyt pięknie by budowanie szło; potwierdza się - jest to przygoda życia i tak do tego podchodzić trzeba żeby nie zwariować! pozdrowienia witam to chyba jest normalne, koles ktory kryl mi dach od poczatku kwietnia przychodzi dokonczyc kominy i zamontowac w dachu wywietrzniki i 2 kominki wentylacyjne i jakos do dzis mu sie nie udalo tego zrobic, przez kilka miesiecy tez mial swietne wymowki i co kolejny telefon to przekladal terminy, ostatnio wogole nie odbiera, coz trzeba poszukac kogos innego kto to mi dokonczy pozdrawiam DAFIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpion88 05.08.2009 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Witam Grupę Podkarpacką,Budujemy z mężem w Rzeszowie. Ja raczej do podczytujących należę, niż do piszących. A uaktywniam się, żeby ostrzec. Widzę, ze coś o złodziejach było ostatnio. W ostatni weekend, z piątku na sobotę do trzech domków w budowie obok mojego - na Staroniwie były wlamania. Domy na etapie wykańczania - karton-gipsy. Naszego, na szczęście, ale nie wiemy czemu, nie ruszyli. Jacyś amatorzy chyba, łomami otwierali okna, które zmasakrowali, w sumie z trzech domów wzięli wkrętarkę, wiertarkę i piłę. Łup mały, ale dewastacja straszna. W efekcie - wykupiliśmy ubezpieczenie domu w budowie od dewastacji i kradzieży (pani z naszej firmy źle nas poinformowała, że nasz wariant ubezpieczenia obejmuje dewastację, a dopiero jak zaczęłam drążyć okazało się, że tak nie jest) i założyliśmy alarm, do którego przymierzaliśmy się od paru miesięcy... nie lekceważcie sobie tego, tak jak my to zrobiliśmy.pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 05.08.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 witam! no to mamy dzień bez widzenia słoneczka...szkoda wszak wakacje- ciekawe czy podleje mi trawkę pożegnałem glazurnika...zjawił się jakby nigdy nic, zdziwiona mina, że mam jakieś zastrzeżenia, wcześniej sprawdziłem podany w dokumentach adres- nieaktualny, od kolesia jechało piwskiem- rozstaliśmy się. Baru, dzięki za namiar. mam na oku następcę glazurnika...zacznie od pom. gosp. - zobaczę jak mu wyjdzie zanim puszczę go na salony pozdrawiam wszystkich życząc oczywiście uczciwych wykonawców i obfitości szczęścia i pieniędzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 05.08.2009 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 witam! no to mamy dzień bez widzenia słoneczka... E, tam. Przedziera się ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAFIT 05.08.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 witam a i ja czekam na troche deszczu w sobote posadzilem 150 tuji i posialem trawke i do dzis musze codziennie wszystko podlewac, przydalby sie deszczyk zeby troszke pomogl, czy ma ktos jakis namiar na kogos od dachu bo wypadaloby mi dokonczyc wkoncu te kominy i dach pozdrawiam DAFIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 05.08.2009 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 ja wolę teraz deszcz. Trawkę mam wypaloną.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danut 05.08.2009 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 mam na oku następcę glazurnika...zacznie od pom. gosp. - zobaczę jak mu wyjdzie zanim puszczę go na salony pozdrawiam wszystkich życząc oczywiście uczciwych wykonawców i obfitości szczęścia i pieniędzy bogus- jak ty bedziesz ,tak przeganiac tych glazurników ,to ci pomieszczeń gospodarczych zabraknie Ja pozegnałam dzisiaj swojego,ktory skonczył robotę.Jakosc wykonania b.bobra ,cenowo -drogo ,gdyby nie pomoc rodzicow szarpło by mnie. Witaj skorpion. Ja tez raczej naleze ,do tych czytających. Moje kochanie tez załozyło alarm, ale mimo ze go mamy, nie zostawiamy ,cennych zeczy na oczach.Co to dla złodzieja wziąść wiertarke pod pachę i w nogi. Nim ktoś przyjedzie ,jego dawno nie bedzie. A tak na marginesie ,jaka fajna jazda jest jak dostaniemy wiadomosc o alarmie, zdazyło się kilka razy - na szczescie fałszywe a to cma wpadła albo wilgotność wysoka.Mąż nie jedzie wtedy sam, bo samemu to po głowie można dostać. Zawsze mamy stresa przed wyjazdem na dłużej ,no bo nie daj boze dostaniemy sms-a a bedziemy 200km stąd. w ostateczności idzie umowe podpisać z firmą ochroniarską ale to dodatkowe koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_78 05.08.2009 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Niedługo będę docieplał swój domek, w zwiąkzu z tym mam pytania, której firmy wybraliście system dociepleń i dlaczego? Czy ma to jakieś większe znaczenie w wytrzymałości elewacji? Majster poleca mi system knauf, podobno bardzo dobry, klej do siatki zawiera wlókna przez co warstwa siatki zbrojącej jest mocniejsza. Wspominał mi jescze o greinplast, troszke gorszy od knaufa. Jeszcze nie robiłem wycen w składach budowlanych, knauf jest na pewno droższy. Może polecicie mi jekieś sklepy w których dostaliście dobrą cenę na materiały do docieplenia. Z góry dziękuje za odpowiedzi, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 05.08.2009 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 witam wszystkich ... Zawsze mamy stresa przed wyjazdem na dłużej ,no bo nie daj boze dostaniemy sms-a a bedziemy 200km stąd. w ostateczności idzie umowe podpisać z firmą ochroniarską ale to dodatkowe koszty... zleceniodawcą /wg dziennikarzy/ porwania Olewnika był informator policji ... za okupacji mówiło sie o takim - szpicel .... dlatego miał tzw. "parasol" czyli policja albo zapewniała mu alibi albo zacierała slady albo "opóźniała" zbieranie dowodów ... a moze tylko "przymykała oko"... na razie tego jeszcze dokładnie nie wiemy ... ci co okradli domy na "Niwie" - jeszcze nie wiadomo z kim mieli koneksje ... p.s. 1 firma ochroniarska - to / w wiekszości/ "specjaliści", / eks - psy .../ p.s. 2 u mnie kolejny dzień pochmurno i brak deszczu ... w lesie wysychają resztki traw - zaczyna sie susza ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katusia 05.08.2009 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 firmy ochroniarskie mają swoje "patenty" na przekonanie potencjalnego klienta co do konieczności korzystania z ich usług... kilka miesięcy temu mój mąż zadzwonił do jednej z nich z prośbą o wycenę monitoringu budynku, w którym pracuje. wyjechał na kilka godzin zostawiając prywatny samochód pod firmą, a gdy wrócił zastał kabelek po wyrwanej na "ch..." antenie z CB radia o tym, że nie dokonały tego jakieś małolaty może świadczyć fakt, że złodziej nie był przygotowany na to, aby kabel uciąć tylko go na siłę ciągnął... no cóż panowie przyjechali, popatrzyli, a że nie było się czego czepić to czepili się anteny... a wszystko w biały dzień przy trasie międzynarodowej... jaki jest morał z tej bajki?? dopiszcie go sami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
derbi 05.08.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Mam skromne pytanie do początkujących ile płaciliście za projekt przyłącza wod-kan i elektrycznego proszę o aktualne ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
derbi 05.08.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Dopowiem jeszcze że dzisiaj złożyliśmy dokumentację do starostwa i czekamy na pozwolenie. Ponoć u nas trwa to 30 dni zobaczymy. Dalej zamierzamy uzbroić działkę. Nie pali nam się więc powolutku sobie robimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzolka 05.08.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 mżaweczka i deszczyk pielęgnują naszą płytę... nic tylko się cieszyć strop zalany i twardy na beton http://images47.fotosik.pl/174/183b3c2184c0b4ce.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts