zuzolka 21.09.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Czy ktoś miął do czynienia z wełną kamienną? Drewno na więźbę... jak zabezpieczyć jeśli ma być widoczne od poddasza znaczy żeby się niezdrowych substancji nie nawdychać. Woskiem pszczelim na ciepło? Pastą do podłóg? proszę się nie śmiać! Wolałabym nie wdychać tej chem, którą impregnuje się drewno. Ktoś ma jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kristal2 22.09.2009 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Witajcie Mam pytanie do Was wszystkich. Czy ktokolwiek z was ma jakies doświadczenia związane z korzystaniem z wody pochodzącej ze studni kopanej zlokalizowanej na działce sąsiada. U mnie ostatecznie okazało się, że woda ze studni którą mam na działce nie nadaje sie do uzytku spożywczego. Na działce sąsiada mam zamiar wykopać druga studnię - sąsiad wstępnie zgodę już wyraził. Jak teraz zabezpieczyć się od strony prawnej, bo narazie wszystko jest na gębe ale papier jakiś by pasowało spisać z nim co by potem w przyszlości mieć święty spokój i się zabezpieczyć na czarną godzinę???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 22.09.2009 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Czy ktoś miął do czynienia z wełną kamienną? Drewno na więźbę... jak zabezpieczyć jeśli ma być widoczne od poddasza znaczy żeby się niezdrowych substancji nie nawdychać. Woskiem pszczelim na ciepło? Pastą do podłóg? proszę się nie śmiać! Wolałabym nie wdychać tej chem, którą impregnuje się drewno. Ktoś ma jakiś pomysł? Wosk pszczeli łączony na ciepło z terpentyną. O paście do podłóg do takich zastosowań osobiście nie słyszałem.... Możesz jeszcze środkami na bazie oleju lnianego - czymś takim mam zaimpregnowany dom. Jeśli łazienka na poddaszu i w niej również widoczne będzie drewno, możesz zastosować np. olej duński. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzolka 22.09.2009 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Dzięki Kruszon...na sąsiadów zawsze można ......Teraz pytanie blondynki... maluje się drewno na dole czy już na dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 22.09.2009 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Dzięki Kruszon... na sąsiadów zawsze można ...... Teraz pytanie blondynki... maluje się drewno na dole czy już na dachu? blondynka odpowiada: Wygodniej na dole, na dachu musisz na czymś stawać, kombinować bo nie zawsze dostaje, chlapie po oczach itp. wiem, bo malowałam na dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 22.09.2009 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Dzięki Kruszon... na sąsiadów zawsze można ...... Teraz pytanie blondynki... maluje się drewno na dole czy już na dachu? blondynka odpowiada: Wygodniej na dole, na dachu musisz na czymś stawać, kombinować bo nie zawsze dostaje, chlapie po oczach itp. wiem, bo malowałam na dachu Też malowałbym na dole. Kwestia wyszlifowania krokwi/jętek przed położeniem. Też będzie łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 22.09.2009 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 mimozami jesień się zaczyna...złotawa, krucha i miła ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek12 23.09.2009 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Witam wszystkich wytrwałych w budowaniu....Zaczynam na wiosnę koło Sanoka. Napewno będę pytał o różne sprawy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzolka 23.09.2009 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Witamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek12 23.09.2009 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 zastanawiam się między projektem aloes firmy agart i rododendronach 2 (oba z podpiwniczeniem). Może ktoś buduje wg tych projektów? zastanawia mnie ogromniasty rozrzut kosztów wykonania wg obu projektów..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elcia1 23.09.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Wszystko zależy od materiałów z jakich będziesz budował, czym przykryjesz dach, jakie wstawisz okna. Są rzeczy na których można oszczędzić, a na których się nie da. Myślę, że stąd te różnice w kosztach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 23.09.2009 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 witam Grupę! szczególnie dziubek12! co do rozrzutu w cenie wykonania: najlepiej zrób własny kosztorys- tylko nie hura optymistyczny, dodaj do niego jakieś 15%...z tego co przeglądałem projekty w necie i kosztorysy to między różnymi pracowniami przy porównywalnych domach są spore różnice. sama robocizna różni się regionami dość znacznie. pozdrawiam. a na moim małym froncie: wykończeniówka mozolnie posuwa się do przodu. czekamy na ekipę od kostki- mam nadzieję że pogoda będzie oki. w najbliższym czasie będzie u nas podłączona kanalizacja- w sumie wszystko jest gotowe, tylko włączyć do sieci, zapłacić i podpisać umowę. życząc pogody i owocnego budowania- pozdrawiam i powodzonka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 26.09.2009 04:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 witaj dziubek12 p.s.mało brakowało, a spadlibyśmy na drugą strone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyma2704 27.09.2009 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Witam Jako codziennie zaglądająca, ale niewiele pisząca, też postanowiłam podciągnąć wyżej pokazując moją izolację na żelbetowych skosach nad poddaszem. http://i38.tinypic.com/332b6ab.jpg To pierwsze 10 cm kładzione po 5, ponieważ skosy niezbyt równe, kolejne 10 położone już w całości. Na tym położyłam wylewkę 4 cm. Wszystko zmieściło się pod krokwiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 27.09.2009 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 witam Grupę! no to kanalizację już mamy- czyli domek w pełni uzbrojony w media.! sobota zeszła nam na pracach ogrodowych- wykopywaliśmy jabłonki które nadal obrażone nie rodzą...pozostałe 4 szt. ocalały do zbiorów; muszą zrobić miejsce nowym nasadzeniom... - tak tak, planujemy miniwarzywniak i minisad a grupa widzę zapracowana mocno, niemal nikt nie pisze. powodzonka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 28.09.2009 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 ... a grupa widzę zapracowana mocno, niemal nikt nie pisze... no własnie a na swiecie tyle ciekawych rzeczy ... http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Pijany-ojciec-postrzelil-syna---trafil-prosto-w-penisa,wid,11536395,wiadomosc.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 28.09.2009 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Czy ktoś miął do czynienia z wełną kamienną? Drewno na więźbę... jak zabezpieczyć jeśli ma być widoczne od poddasza znaczy żeby się niezdrowych substancji nie nawdychać. Woskiem pszczelim na ciepło? Pastą do podłóg? proszę się nie śmiać! Wolałabym nie wdychać tej chem, którą impregnuje się drewno. Ktoś ma jakiś pomysł? Wosk pszczeli łączony na ciepło z terpentyną. O paście do podłóg do takich zastosowań osobiście nie słyszałem.... Możesz jeszcze środkami na bazie oleju lnianego - czymś takim mam zaimpregnowany dom. Jeśli łazienka na poddaszu i w niej również widoczne będzie drewno, możesz zastosować np. olej duński. Robactwo bardzo lubi lniany olej. To jak masło do bułki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 28.09.2009 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Czy ktoś miął do czynienia z wełną kamienną? Drewno na więźbę... jak zabezpieczyć jeśli ma być widoczne od poddasza znaczy żeby się niezdrowych substancji nie nawdychać. Woskiem pszczelim na ciepło? Pastą do podłóg? proszę się nie śmiać! Wolałabym nie wdychać tej chem, którą impregnuje się drewno. Ktoś ma jakiś pomysł? Wosk pszczeli łączony na ciepło z terpentyną. O paście do podłóg do takich zastosowań osobiście nie słyszałem.... Możesz jeszcze środkami na bazie oleju lnianego - czymś takim mam zaimpregnowany dom. Jeśli łazienka na poddaszu i w niej również widoczne będzie drewno, możesz zastosować np. olej duński. Robactwo bardzo lubi lniany olej. To jak masło do bułki. Jakoś nie mam robactwa.... Przynajmniej nie tyle więcej co zwykle na wsi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 28.09.2009 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Czy ktoś miął do czynienia z wełną kamienną? Drewno na więźbę... jak zabezpieczyć jeśli ma być widoczne od poddasza znaczy żeby się niezdrowych substancji nie nawdychać. Woskiem pszczelim na ciepło? Pastą do podłóg? proszę się nie śmiać! Wolałabym nie wdychać tej chem, którą impregnuje się drewno. Ktoś ma jakiś pomysł? Wosk pszczeli łączony na ciepło z terpentyną. O paście do podłóg do takich zastosowań osobiście nie słyszałem.... Możesz jeszcze środkami na bazie oleju lnianego - czymś takim mam zaimpregnowany dom. Jeśli łazienka na poddaszu i w niej również widoczne będzie drewno, możesz zastosować np. olej duński. Robactwo bardzo lubi lniany olej. To jak masło do bułki. Jakoś nie mam robactwa.... Przynajmniej nie tyle więcej co zwykle na wsi.... znaczy był czymś przyprawiony. I dobrze. Albo syntetyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolla25 30.09.2009 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Witam, poszukuje koparko-ładowarki o pojemności łyżki 2-3 kubiki. Może ktoś korzystał z usług takiej koparki. Większość koparek ma małą pojemność łyżki tj. 1 kubik. Ja potrzebuję jak największej bo mam dużo ziemi do rozwiezienia po działce oi nie chce żeby mała koparka bawiła się z tym tydz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts