mark13 07.02.2010 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 witam wszystkich przede mną wybór okien jeżeli są użytkownicy okien firmy VIDOK lub DAKO to proszę o opinie i zainteresowała mnie ta firma EKO-OKNA bo wydaje się być tania ale jakoś pozostała bez odzewu?proszę o opinie jakie okna polecacie /dobre i w przystępnej cenie bo Urzędowski dla mnie zdecydowanie za drogi/ Sprawdź jeszcze okna Jezierski na Hetmańskiej w Rzeszowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 08.02.2010 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Brzoza - to ładnie sobie dogrzewasz ile masz stopni w domu? My dokupilismy drewno ale porazka mokre, syczy i nie chce sie palic a miało byc suche. Jk nas nie trafi to bedziemy palic nim albo zostaje gaz. Hunk na szczęście nie jestem ciepłolubny - do pełni szcześcia wystarcza mi ~ 19 *C i nie jestem "fanem oszczędzania" czyli pali sie na full z pełnym dostepem tlenu bez dławienie ognia i nie pakuje sie tzw "wiatrołapy" które uprzykrzaja człowiekowi zycie czyli pale i wietrze co do mokrego drewna - jest spore ryzyko palić takim ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjas 08.02.2010 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Dzięki wielkie za opinie w sprawie okien sprawdzę jeszcze tego Jezierskiego i dam do wyceny a potem już tylko decyzja -tylko czemu zawsze taka trudna?????ja nie wiem jak ja będę wykańczać???chyba siebie razem z domem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 09.02.2010 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Promyk nadziei zamigotał i oby nie zgasł ... of course ... A propos pogody, dzisiaj słyszałam w jakiejś stacji radiowej, że zima ma trwać do połowy kwietnia. Czy coś pokręciłam, czy ktoś to potwierdzi?? Aż mi się zimno zrobiło. obawiam sie, ze jest to mozliwe swięta wypadaja dopiero blisko połowy kwietnia, a doswiadczenie poprzednich lat pokazuje, ze wiosna robi sie w okolicy świat ... pare lat temu januszek prorokował /tez długo niemozebnie zima trzymała/, ze baby z jajami w koszykach będą szły w zaspach do święcenia chyba ze przed babami przejadą pługi wirnikowe ale proroctwo sie nie sprawdziło - dosłownie kilka dni przed swietami snieg zaczał topnieć i zima ustapiła oby ta radiowa prognoza nie sprawdziła sie w sensie az tak długiej zimy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolla25 09.02.2010 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Co do zimy, to wielu budowniczych pewnie wolałoby żeby skończyła się jak najszybciej. U mnie plan jest taki, że zaraz po świętach przychodzą murarze i mam nadzieję że bedzie ciepło i wiosennie. Pożyjemy zobaczymy....A póki co trzeba się grzać w każdy dostepny sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 11.02.2010 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 witam Grupę! no no , co sie z Wami dzieje? 2 dni bez postu na grupie...nie piszcie tylko że was wywiało, albo wam zwiało internet w to że tak ciężko pracujecie na budowie też trudno uwierzyć. a ja wracam na forum; tadam! mamy neta szybszego niż wcześniej, mamy kablówkę lepszą niż wcześniej, nie mamy zimniej niż wcześniej...- niech żyje wiejskie życie! dobra idę zamknąć bramkę! pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hunk1 12.02.2010 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Wracam do tematu odbioru domu. Wiec dla miasta Rzeszowa załatwia sie to na ul. Bardowskiego 2 - tam jest Nadzór.Brakuje mi 3 dokumentów, z czego 2 na pewno nie widziałm na oczy i trzeba pojezdzic i załatwic czyli protokołu instalacji zewnetrznych gaz i prad. Oby do wiosny, bo juz mi sie to palenie znudziło. A tym drewnem co teraz mamy to juz porazka. Tez cały czas otwarty dopływ powietrza - inaczej gasnie. Na nastepna zime kupujemy z 15 kubików najwyzej zostanie.A moze wiecie kto robi w miare tanie drewutnie (z montazem i transportem)?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 12.02.2010 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Wracam do tematu odbioru domu. Wiec dla miasta Rzeszowa załatwia sie to na ul. Bardowskiego 2 - tam jest Nadzór. Brakuje mi 3 dokumentów, z czego 2 na pewno nie widziałm na oczy i trzeba pojezdzic i załatwic czyli protokołu instalacji zewnetrznych gaz i prad. Oby do wiosny, bo juz mi sie to palenie znudziło. A tym drewnem co teraz mamy to juz porazka. Tez cały czas otwarty dopływ powietrza - inaczej gasnie. Na nastepna zime kupujemy z 15 kubików najwyzej zostanie. A moze wiecie kto robi w miare tanie drewutnie (z montazem i transportem)? Pozdrawiam ooo to sorki, faktycznie może być rejonizacja, ja akurat nie "miasto Rzeszów". No chyba ze coś poprzenosili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 12.02.2010 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 ... niech żyje wiejskie życie! ... niech żyje ! Bogus, nie odzywałem sie bo miałem malowanie w domu Hunk co do mokrego drewna - ono nie tylko się nie chce palic, ale jest i mniej kaloryczne a dodatkowo niszczy komin Wiola - to w UW to Wydział Architektury /wydawanie pozwoleń/ na Bardowskiego Nadzór - odbiory a ja sie zastanawiam sie czy czas juz siac pomidory ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konisko 12.02.2010 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 witam Grupę! w to że tak ciężko pracujecie na budowie też trudno uwierzyć. Witam ! U mnie robota idzie na całego , wczoraj skończyli łazienke (płytki), teraz jeszcze blat granitowy - może ktoś poleci coś niedrogiego i dobrego (JaboMarmi mam pod nosem...ceny znam ) Pralnia też się kończy....a dalej podłogi z woodentick brown - mierzyłem dziś z ciekawości wymiary..nono na szerokości (215mm - odchyłka nie dochodziła wiecej na +/- 0,1mm). Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 12.02.2010 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 witam! konisko! - gratuluję dokładności wykonania. brzoza!- wiejskie życie nie jest złe, sądzę że pomidory możesz siać chyba. wszak mamy namiastkę odwilży, czyli zjawiska którego nie cierpię- wolę już mróz! mamy pozamawiane pozostałe mebelki i czekamy- miałem cichą nadzieję że na jutro będą jednak nie. czyli jutro bierzemy się za posprzątanie garażu- być może będzie szansa wjechać tam autem - nie zeby tam stało, ale żeby posprzątać. pozdrawiam wszystkich i owocnej soboty życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojan 12.02.2010 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 a'propos rządzenia ... rządzący Przemyślem przygarneli wałęsającego sie misia /a właściwie Misię, bo to miś - to dziewczynka/ będzie nosiła imię "Przemysia" i dobrze bedzie temu misiu w Przemyślu i tak właśnie trzeba rządzić ! Przemyska Misia pojechała "na przechowanie" do Wrocławia.Mam nadzieję,że misiowi decydenci pozytywnie zaopiniują przydział mieszkania dla Przemisi w parku miejskim i niedźwiedzica do nas wróci W końcu herb miasta zobowiązuje ... A żeby już nie robić całkowitego OT to w temacie okien: ja zamawiałem w "Jaresie" w Jarosławiu i gdyby nie to białe g**no co non stop dopaduje to już by dawno były tam gdzie mają być ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 13.02.2010 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Wiola - to w UW to Wydział Architektury /wydawanie pozwoleń/ na Bardowskiego Nadzór - odbiory a ja sie zastanawiam sie czy czas juz siac pomidory ... Nie wiem jak tam u Was, ale nasze papiery zostały zostawione w UW , tam gdzie pisałam wczesniej i dostalismy właśnie od nich odbiór. Nie wiem czemu u Was inaczej a u mnie inaczej Dali papierek? dali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 13.02.2010 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 ... wszak mamy namiastkę odwilży, czyli zjawiska którego nie cierpię- wolę już mróz ... zaczeły sie ferie dla dzieci z podkarpacia i dop ... iło dosypało znaczy sie .... jak mawia Jacek Cygan " Zima lubi dzieci najbardziej na świecie Dorośli mi mówią - "Nie wierzę" Dzieci roześmiane stawiają bałwana A dorośli stawiają kołnierze " a dopiero co odsniezyłem ! z tymi pomidorami to chyba był falstart ... Przemisia musi do nas wrócić ! wezwiemy na podkarpacie prezydenta Wrocławia i przeprowadzimy z nim "męska rozmowe" taka jak Radek Sikorski przeprowadził z ambasadorem Białorusi ... co prawda ambasador olał naszego Pana Radosława i sie wogóle nie zląkł ale spróbowac postraszyc zawsze mozna ... w końcu chodzi o dobro naszego misia z kresów aby temu misiu było dobrze ... co do odbiorów - to ja juz tez nie wiem moze mi sie coś pomerdało ... p.s. widzieliscie zone Radosława ? jeny - jaka brzydka ... z okazji jutrzejszych imienin Walentego - wszystkim Walentym z podkarpacia życze wszystkiego najlepszego .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 13.02.2010 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 witam Grupę! brzoza, oj do#$%%E#ło , oj do.....ło. ile można odśnieżać? a pomidory to już chyba czas siać na ....parapecie, coby najprawdziwsze swoje mieć- choć przyznam że osobiście takich ambicji nie mam. a Adaś sreberko wyskakał dziś!!! a wracając do śniegu; jeżeli w wawie spadnie tyle samo co u nas śniegu to założę się , że będzie paraliż, mądre głowy się zaraz wypowiedzą a o Podkarpaciu będzie co najwyżej wzmianka jak o jakiejś normie wszak u nas normalnie białe niedźwiedzie ulicami chodzą. pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 14.02.2010 00:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Przemyska Misia pojechała "na przechowanie" do Wrocławia.Mam nadzieję,że misiowi decydenci pozytywnie zaopiniują przydział mieszkania dla Przemisi w parku miejskim i niedźwiedzica do nas wróci Ktoś chyba zwariował... Wprawdzie to było 3 lata temu, ale nikt nie napisał co dalej: http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,36813,3612109.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 14.02.2010 03:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Przemisiu wróc ... a pomidory to już chyba czas siać na ....parapecie, coby najprawdziwsze swoje mieć- choć przyznam że osobiście takich ambicji nie mam... Bogus gruntowe sierpniowe malinówki sa przepyszne w zimie jak słoik przecieru otworzysz do pomidorowej czy klopsików z talerza pachnie latem ... Małyszowi chwała - właśnie wręczyli mu medal ale jak dzis oglądałem film o Józefie Łuszczku - mistrzu świata w biegach z Lahti - taka spowiedź zycia to była ... szczera ... to zastanawiam sie nad sensem wyczynowego sportu ... mistrzostwo zdobył na koksie kase za medale wziął związek a on - bez pieniedzy- wyjechał i jako robotnik budowlany pracował w Niemczech przy regipsach robił za darmo - bo kolega Go wydymał dobrze ze na bilet do Polski dali po latach startów zostały mu zwyrodnienia " Paznokci też nie mam - wspominał. - To od tego, że miałem ciągle odmrożone stopy. Dźwigać do dzisiaj nie mogę. Mam poprzesuwane kręgi ..." rencista, żyje skromnitko ... a ja słucham "dziewczyny o perłowych włosach" i patrze jak mnie zasypuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aylin 14.02.2010 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Hej wszystkim zasypanym My planujemy dziś romantyczna kolacje w domu Z tego co po lodówce się pałęta - dobrze ze przynajmniej wino mamy Zasypało nas na amen - a wiadomo że Wójtowi Gminy ŚWILCZA z odśnieżaniem jakiejś zapyziałej Bzianki się nie śpieszy.... Ale zawsze można zrobić orła na śniegu i jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojan 14.02.2010 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 wszak u nas normalnie białe niedźwiedzie ulicami chodzą. Noooo ... biale to może nie, ale brunatne jak najbardziej Brzoza - przyłączam się do Twojego wołania : Przemisiu wróć ! Przemyśl też zasypany po pas - właśnie stygnę po machaniu łopatą Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 14.02.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 witam wszystkich!no dziś to se pomachałem łopatą! ale największy szok to był pod blokiem u rodziców: w mieście jest gorzej niż na wsi! no i na wsi jak se odśnieżę miejsce do parkowania na podjeździe to nikt mi nie zajmie! dobrze że na niedzielny obiadek wziąłem łopatę, dzięki temu mieliśmy gdzie zaparkować. pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts