hunk1 28.02.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Retrofoodpisze o tym prawie otwarcie ponieważ zadzwoniłam do biura projektów i powiedzieli ze nie maja czasu przerabiac swojego projektu. Chciałam byc fair - tak nie chcieli zarbic ich problem. Tak na serio to nasz projekt juz prawie w niczym nie przypomina orginału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hunk1 28.02.2010 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 To ja tez sie wypowiem w sprawie projektów - rzeczywiscie - Praktyczny najfajniejszy - moze troche kuchnia za mała. Ja nie łączyłabym łazienek. Fajnie jest miec swoja, a dla dzieciaków druga. My własnie tak mamy., tzn na razie nasze dziecko jest male i mieszka z nami na dole ale jak sie wyprowadzi na poddasze to bedzie miało swoja lazienke. Jak pomysle ze kiedys bedzie nastolatkiem, ktory bedzie spedzal troche czasu w lazience to cieszy mnie takie rozwiazanie. Wejscie do łazienki przez garderobe tez super. Nie przesuwałabym tez wejscia do kotłowni przed drzwi główne - nie wiem czym chcesz ogrzewac dom, ale do kotłowni czasem trzeba zagladnac i co mróz -20 a Ty musisz isc przez pole. Domek z zewnatrz - super - wyglada nowocześnie, jeśli zachowasz ta kolorystyke to wyjdzie fajny domek. Życze powodzenia w budowaniu. To fajna przygoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 28.02.2010 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Retrofood pisze o tym prawie otwarcie ponieważ zadzwoniłam do biura projektów i powiedzieli ze nie maja czasu przerabiac swojego projektu. Chciałam byc fair - tak nie chcieli zarbic ich problem. Tak na serio to nasz projekt juz prawie w niczym nie przypomina orginału. żartowałem przecie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wdrozdowski 01.03.2010 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Witam wszystkich podkarpackich, tudzież galicyjskich forumowiczów muratora Na wstępie przyznam, że sporo tych stron tutaj już zapisanych i wręcz 'podkarpacie' jest z wpisami w czubie ścisłej czołówki 'grupy budujące' forum Odrazu wtrące ze swojej strony, przyznając też racje hunk1, co do sprawy łazienek w domach jednorodzinnych - jeśli to tylko będzie możliwe - warto postarać się o nie łączenie łazienek - tzn, rodzice swoje - dzieciaki swoje - w przyszłości to naprawdę da się odczuć i warto na stare lata mieć ten komfort, bo kto wie kiedy dzieciaki 'pójdą w świat'. hunk1 - pozwoliłem sobie zajrzeć do Waszego dziennika budowy i na szybko stwierdzić muszę, że macie bardzo taka 'desinerska' w dobrym tego słowa znaczeniu kuchnie. widać że odwagi nie brakowało, jak i oświetlenie zewnętrzne domu jest bardzo fajne - nieskomplikowane, wręcz najprościej proste ale patrząc na zdjęcia, mi osobiście wpadło w oko to jak jest rozmieszczone punktowo - niby nic a jednak. Gratuluje. pozdrawiam i życzę sobie jak i Wam mimo urokliwej zimy - w końcu szybkiej wiosny, no może nie nazbyt szybkiej bo kogoś jeszcze podtopi ale jednak wiosny, zdecydowanie tak. ps. Na koniec, krótko się zaanonsuję czyniąc ten wpis - jeśli ktoś będzie szukał wykonawcy do prac wykończeniowych bądź remontowych w Rzeszowie i okolicy to serdecznie zapraszam do kontaktu i współpracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hunk1 01.03.2010 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 wdrozdowskiDzieki za opinie odnosnie kuchni - to projekt znajomej architekt wnetrz i nam tez bardzo sie podoba. Na oswietlenie zewnetrzna ja sie uparłam - tzn ze ma byc podbitka w poziomie i w niej swiatla. Teraz bardzo sie przydaja. Cala zime trzymalismy sobie drewno na tarasie, a swiatła mamy podzielone na strefy, i własnie tam zamontowalismy sobie czujnik - teraz wystarczy tylko otworzyc drzwi balkonowe i swiatło (3 punkty) pstryk samo sie zaświeca - rewelacja.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajoner 01.03.2010 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Witam wszystkich,jaki max hadykówka czy markowicze,z góry dziekuje za rady,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kristal2 02.03.2010 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Witaj Grupo Trochę nie pisalem bo i czasu nie mam za wiele, ale czytać staram sie regularnie wszystkie bieżące posty. Ciekaw jestem czy ktoś z grupy mial styczność (a może ma na swoim budynku) system docieplenia firmy Optolith. Fullfarb ma wlaśnie promocje na ten system docieplenia (dają gratis styropian przy zakupie całej reszty - tj. kleju, łączników, siatki, tynku) i sie zastanawiam mocno czy warto to kupić, czy tez jest to tylko chwyt reklamowo - marketingowy. Póki co dam im cały dom do wyceny i bede widzial co z tego wyjdzie, ale w międzyczasie czekam na Wasze konstruktywne opinie i doświadczenia. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiercholff 02.03.2010 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Witam. jajoner - nie wiem jak na dzien dzisiejszy, ale gdy ja kupowalem dwa lata temu , markowicze byly o niebo lepsze od hadykowki. W markowiczach na 20 palet nie bylo ani jednego pustaka peknietego , wszystkie pieknie wypalone, natomiast w hadykowce, tez kupilem okolo 20 palet, bylo troche popekanych. Musisz poogladac na skladzie te i te i zdecydowac sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 03.03.2010 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 http://bi.gazeta.pl/im/4/7620/z7620274X.jpg http://bi.gazeta.pl/im/9/7620/z7620279X.jpg SZOK!!!! Pięciu młodych mężczyzn w wieku około 20 lat zginęło w wypadku, do którego doszło w miejscowości Wólka Niedźwiedzka dzisiaj w nocy po godz. 2.00 na drodze wojewódzkiej nr 875 łączącej Sokołów Małopolski z Leżajskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyma2704 03.03.2010 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Witam wszystkich, jaki max hadykówka czy markowicze,z góry dziekuje za rady, pozdrawiam Dla mnie zdecydowanie Markowicze. Pooglądałam sąsiednie budowy i kupiłam te. W czasie wyładunku jedna z palet spadła, rozbiło się tylko kilka cegieł. Na paletach może kilka było z pęknięciami. Murarze również chwalili Markowicze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajoner 03.03.2010 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 dzieki wszystkim za radę,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 03.03.2010 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 witam Grupę! popatrzcie za okno! zabieliło się czyżby dogrywka z zimy? jajoner ! ja też miałem dylemat...mieliśmy kilkunastoletnią hadykówkę i nowe markowicze. hadykówka idealnie trzymała wymiar, chociaż była bardziej krucha niż markowicze. te ostatnie natomiast były nierówne, za to bardzo twarde- opinie za murarzami. jednak słabe trzymanie wymiaru to nie problem: z jednej strony tynk, z drugiej docieplenie... . jednak jak rozmawiałem z fachowcami to byli zdziwieni tym i mówili że pod tym względem nie było z markowiczami problemu- może trafiłem jakąś trefną partię? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hunk1 04.03.2010 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Witam,Mam do Was prosbe - może znacie sie na ogrodach - potrzebuje pomocy. Zobaczcie prosze pod ten link i moze mi cos poradzicie.http://forum.muratordom.pl/ratunku-jak-zagospodarowac-te-rabaty,t182097.htm A w sprawie cegły ja brałam w Hadykówce - ale to było dawno - w 2006Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 04.03.2010 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 przywitam się i ja po dłuższym milczeniu mam jednak wrażenie, że moja przygoda z budową zacznie się już bliżej niż dalej w ciągu miesiąca stanę się w końcu właścicielką działki, do której już zdążyłam się przyzwyczaić i ją ogarnąć wydzielenie działki z jednej dużej na dwie części trwało bagatela- ROK!! ale już na szczęście widać koniec i światełko w tunelu. Działka ma WZ, zgodę na przyłącza gazu, kanalizacji i prądu, są słupki i ogrodzenie Czekamy na wniosek do Księgi Wieczystej i jeden kwit z Gminy w Głogowie. Notariusz, umowa i ziemia nasza!!! Sen z powiek spędza mi kolejna część papierologiczna...jakoś staram się zbierać wszelakie wiadomości, co dalej, żeby sprawnie, żeby szybko i jak najkorzystniej finansowo (jeśli wogóle można o jakiś korzyściach mówić....) W międzyczasie zmieniliśmy zupełnie koncepcję domu ( i dobrze, widać potrzeba było roku, żeby dobrać coś co zaakceptujemy bez nerwów i stresu i co nazwiemy szumnie NASZYM DOMEM) http://www.najciekawszeprojekty.pl/projekt/km-763/m-131 to M-131 z pracowni Konrada Matuszewskiego jedną zmianą na jaką na pewno się zdecydujemy to rezygnacja z wykusza- jakoś nie bardzo nam pasuje.. pozdrowienia dla wszystkich budujących, planujących, wykańczających ( niekoniecznie się ) i mieszkających Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrgawlik 04.03.2010 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 WitajcieProszę o pomoc gdzie można kupić w niskiej cenie w Rzeszowie lub okolicy bloczki betonowe M2 i M4 oraz pustaki ceramiczne U220.Oraz co sądzicie o tych materiałach a być może macie jakieś alternatywne materiały na ściany fundamentowe (gr 25cm) i ściany nadziemia (gr 25cm)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azazel 05.03.2010 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Witam wszystkich również jestem z Rzeszowa i buduje dom venus ok 5 km. od centrum Rzeszowa. Co do pustaków fundamentowych Piotrze popytaj w cis-becie na lipiu ja mam z tych pustaków są chyba dwie szerokości 25cm. i 36cm. chyba. jak szukałem pare lat temu to tylko tam mieli. co do ścian to mam z solbetu Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 06.03.2010 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 witam wszystkich - zimowo /bo znów dosypuje i złapał mróz/ sarny /pewno w obawie przed wilkami/ przenoszą sie pod siedziby ludzkie " W Przemyślu, w centrum miasta, sarna wbiegła do kamienicy przy ul. św. Józefa. To miejsce ruchliwe, a ulica biegnie od rzeki San do głównej ulicy miasta - Grunwaldzkiej ..." " ... Od początku tego roku w Przemyślu strażnicy miejscy złapali już trzy sarny. Jedna była w kamienicy przy ul. Św. Józefa, druga - na ul. Słowackiego (kolejnej głównej ulicy miasta została pogryziona przez psy, a trzecia została zabrana z ulicy I Armii WP, gdzie potrącił ją samochód ..." - cytuje za Super Nowosciami u mnie stadko bezczelnie wyjada maliny - psów i ludzi sie nie boją moze wilki by pomogły ... ostatnio były były pod Tarnobrzegiem Wilki atakują Widok na wpół zjedzonych saren to w lasach w Budzie Stalowskiej widok, do którego leśnicy zaczynają się już przyzwyczajać. Są także wypatroszone daniele i inne mniejsze zwierzęta. Wszystkie padły ofiarą wygłodniałych wilków. - W minionych latach nie odnotowywaliśmy tak częstych ataków wilków - mówi Janusz Zbyrad ... podobno przeniosły sie pod Rzeszów lub to stado które pod Rzeszowem to inne niz wataha tarnobrzeska ... Wilki atakują przed domem. Boimy się o dzieci " ... SIEDLISKA, pow. rzeszowski. Wataha wilków zagryzła już 21 saren i kilka psów ..." " ...To wilki... Według Stanisława Barana, prezesa koła łowieckiego "Bażant" sposób zabijania saren oraz pozostawione na śniegu tropy świadczą o tym, że po Lubeni i Siedliskach grasują wilki. Potwierdza to Andrzej Grzebyk, prezes koła łowieckiego "Bielik", który mówi, że jeden z łowczych jego koła widział przemieszczające się stado drapieżników liczące kilka sztuk. Myśliwi utrzymują, że łupem drapieżników oprócz saren padają także psy. W Baryczce, Lubeni, Straszydlu i Błażowej obok zagryzionych psów znaleźli tropy dużego basiora. Stado najprawdopodobniej przywędrowało z Bieszczadów ..." jesli macie psy i mieszkacie pod Rzeszowem - miejcie baczenie na pupili - bo wilki sa pod ochroną ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 06.03.2010 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 bo na ludziom na sarny nie wolno polowac wilkom wolno ... naprawdę? dwa dni temu rozmawiałam z panem, któremu przed domem w centrum Tyczyna zabito sarnę. Jakiś facet zastrzelił ją prawie przed oknem jego domu. Chwile potem doszedł drugi i sarnę zabrali. Od kilkunastu dni słychać strzały w dole Hermanowej w godzinach wczesnych wieczornych ale dokładnie nie wiem gdzie. Zastanawiam się gdzie dzwonić na policje czy do lesnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 06.03.2010 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 bo na ludziom na sarny nie wolno polowac wilkom wolno ... naprawdę? ... zwykłym śmiertelnikom nie wolno ... wybrańcom czyli tzw. myśliwym wolno ... ale nie zawsze /mają jakieś pory wyznaczone i nie wolno im ile chcą, tylko tyle ile władza zwierzchnia w Warsiewie im łaskawie zezwoli .../ w mojej okolicy furman znalazł przejechaną przez samochód sarne i wrzucił na wóz ... zaniosł do stodoły i wieczorem zamierzał sprawic na pasztet ... nie zdązył bo koło południa juz byli po nią panowie w mundurkach ... kazali sarne odwieźć na posterunek i podobno ma byc z tego sprawa ... zachciało sie chłopu pasztetu i ma teraz pasztet ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 06.03.2010 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Naprawdę uważasz, ze wybrańcom wolno strzelać w pobliżu zabudowań? i to o każdej porze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts