Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Podkarpacka

Robinson74

Recommended Posts

Witam,

nadszedł czas na regipsy i ocieplenie poddasza wełną ... i tu problem jak zawsze ...

Dach pokryty dachówka ceramiczną, krokwie 18cm, folia paro przepuszczalna

Zamierzałem zakupić wełne Rockwool TOPROCK grubość 18cm pomiędzy krokwie i 5cm SUPERROCK pod płytę gips karton.

Czy pomiędzy folią paro przepuszczalna a wełną powinna zostać pustka minimum 3cm czy nie ma być?

Czy może w ogóle wybrać inną wełnę ?

PS. wiolasz dzięki za namiary

Pozdrawiam

Wełnę bierz z Rockwoola, jeśli inna to tylko mineralna nie szklana.

Folia o wysokiej paroprzepuszczalności może leżeć na wełnie, ważne aby pomiedzy blachą/dachówka ( powyżej folii ) była pustka wentylacyjna min. 2cm, optymalnie 3cm.

pozdr

• Odpowiedzi 14,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Polecam firmę Markus- Marek Kędzior. Robili u mnie ocieplenie ale wiem, ze wykończenia też robią.

Jeśli tak samo robią jak moją elewację, to ekpia boska: konkretnie, dokładnie, od rana do późnego popołudnia, czysto, to najważniejsze. Nawet okna i parapety mi umyli :D:D

tel. 602 22 33 90

A z nami sie umowil, ogladnal i mial wycenic i........... nie odbiera od nas tel, olał nas po prostu...Zadzwonilem z zony tel, odebral... W związku z tym poszukujemy nadal ekipy do elewacji.... pomóżcie

Witam !

Coś się porobiło z organizacja strony wiec nie wiem czy doleci moj spam.

Mam do odsprzedania okolo 17m2 deski - dąb czerwony, szerokość chyba 54mm, długości różne od 200-2000mm, grubość 19mm,w paczkach zafoliowane fabrycznie.

Jak ktos zainteresowany to prosze na priv.

Deska od Barana.

Pozdr.

konrad

UWAGA! UWAGA! UWAGA!

JUŻ OD 2 LAT NIEUSTANNIE OSTRZEGAM WSZYSTKICH BUDUJĄCYCH PRZED NIESOLIDNĄ I WRĘCZ GROŹNĄ FIRMĄ BUDUJĄCĄ DOMY O NAZWIE REM-BUD KAZIMIERZ ROBERT LASIK GMINA BOBOWA.

SĄ WRĘCZ NIEBEZPIECZNI - JEŚLI COŚ IM SIĘ NIE SPODOBA TO TAK JAK W MOIM PRZYPADKU - ZAMURUJĄ CI WENTYLACJĘ!!!! - nie muszę chyba piać co to oznacza.

Dodatkowo: niesolidni, nieuczciwi, nieterminowi i brudasy.

MÓWMY IM ....... WON.

UWAGA! UWAGA! UWAGA!

JUŻ OD 2 LAT NIEUSTANNIE OSTRZEGAM WSZYSTKICH BUDUJĄCYCH PRZED NIESOLIDNĄ I WRĘCZ GROŹNĄ FIRMĄ BUDUJĄCĄ DOMY O NAZWIE REM-BUD KAZIMIERZ ROBERT LASIK z PODKARPACIA.

SĄ WRĘCZ NIEBEZPIECZNI - JEŚLI COŚ IM SIĘ NIE SPODOBA TO TAK JAK W MOIM PRZYPADKU - ZAMURUJĄ CI WENTYLACJĘ!!!! - nie muszę chyba pisać co to oznacza.

Dodatkowo: niesolidni, nieuczciwi, nieterminowi i brudasy.

MÓWMY IM ....... WON