dorotka.20 07.11.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Witam! Droga Grupo Szczecińska poszukuje namiarów na dobrych wykonawców i firmy do wykończeniowki. Na dzień dzisiejszy najbardziej interesuje mnie stolarka okienna i drzwiowa, instalacje wodno - kanalicazyjne, c.o., kominek plus płaszcz wodny, solary. Dziękuję pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nigri 08.11.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 Witam! Droga Grupo Szczecińska poszukuje namiarów na dobrych wykonawców i firmy do wykończeniowki. Na dzień dzisiejszy najbardziej interesuje mnie stolarka okienna i drzwiowa, instalacje wodno - kanalicazyjne, c.o., kominek plus płaszcz wodny, solary. Dziękuję pozdrawiam poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anandama 08.11.2008 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 Witam! Droga Grupo Szczecińska poszukuje namiarów na dobrych wykonawców i firmy do wykończeniowki. Na dzień dzisiejszy najbardziej interesuje mnie stolarka okienna i drzwiowa, instalacje wodno - kanalicazyjne, c.o., kominek plus płaszcz wodny, solary. Dziękuję pozdrawiam poszło na priv A czy ja moge w tym temacie sie podłaczyc? Poza tym potrzebuje ekipy co mi podciagnie kanalize, wode, prad i gaz do domku z działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 08.11.2008 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 W Ramin jest niemieckie przedszkole, miejscowość przed Loeknitz.Formalności bodajże załatwia sie w Pasewalku, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nigri 08.11.2008 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 Witam! Droga Grupo Szczecińska poszukuje namiarów na dobrych wykonawców i firmy do wykończeniowki. Na dzień dzisiejszy najbardziej interesuje mnie stolarka okienna i drzwiowa, instalacje wodno - kanalicazyjne, c.o., kominek plus płaszcz wodny, solary. Dziękuję pozdrawiam poszło na priv A czy ja moge w tym temacie sie podłaczyc? Poza tym potrzebuje ekipy co mi podciagnie kanalize, wode, prad i gaz do domku z działki. poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 09.11.2008 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Witam Grupę, Czy podpisywaliscie umowę na wykonanie schodów? Jesli tak to jeśli ktoś z Was dysponuje wzorem, to bardzo proszę o podesłanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonia2003 09.11.2008 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Witam! Droga Grupo Szczecińska poszukuje namiarów na dobrych wykonawców i firmy do wykończeniowki. Na dzień dzisiejszy najbardziej interesuje mnie stolarka okienna i drzwiowa, instalacje wodno - kanalicazyjne, c.o., kominek plus płaszcz wodny, solary. Dziękuję pozdrawiam poszło na priv A czy ja moge w tym temacie sie podłaczyc? Poza tym potrzebuje ekipy co mi podciagnie kanalize, wode, prad i gaz do domku z działki. poszło na priv witam, czy ja również mogę prosić o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nigri 09.11.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Witam! Droga Grupo Szczecińska poszukuje namiarów na dobrych wykonawców i firmy do wykończeniowki. Na dzień dzisiejszy najbardziej interesuje mnie stolarka okienna i drzwiowa, instalacje wodno - kanalicazyjne, c.o., kominek plus płaszcz wodny, solary. Dziękuję pozdrawiam poszło na priv A czy ja moge w tym temacie sie podłaczyc? Poza tym potrzebuje ekipy co mi podciagnie kanalize, wode, prad i gaz do domku z działki. poszło na priv witam, czy ja również mogę prosić o namiary poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 10.11.2008 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Witam Grupę, Czy podpisywaliscie umowę na wykonanie schodów? Jesli tak to jeśli ktoś z Was dysponuje wzorem, to bardzo proszę o podesłanie. Witam, jeśli chodzi o wewnętrzne to mi właśnie w przyszły poniedziałek będa montować , gdzie zamawiacie?, umowe dał mi do podpisania wykonawca, jest tam tylko przedmiot umowy, termin realizacji i cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bejmar 10.11.2008 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 cos nie moge sie zalogowac z Rumunii.... czy ktos wie gdzie mozna znalezc jakies informacje dotyczace dopuszczalnych ,,odchylek wymiarowych- dokladnosci,, np. tynkow, poziomow przy wykonywaniu posadzek itp.odkrylem ze na poziomie zero mam roznice na 15metrach dlugosci budynku 4-5 cm. i tak mysle sobie czy czegos nie przegapilem.... dziekuje z gory za info.pozdrawiam z Rumunii bejmar a swoja droga to dostalem zaproszenie na swieta do transylwanii.... wrrrr.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 10.11.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Witam Grupę, Czy podpisywaliscie umowę na wykonanie schodów? Jesli tak to jeśli ktoś z Was dysponuje wzorem, to bardzo proszę o podesłanie. Witam, jeśli chodzi o wewnętrzne to mi właśnie w przyszły poniedziałek będa montować , gdzie zamawiacie?, umowe dał mi do podpisania wykonawca, jest tam tylko przedmiot umowy, termin realizacji i cena. Jeszcze zbieramy oferty. Pewnie pod koniec tego tygodnia się zdecydujemy i ... szukam opinii innych. Dobrze wiedzieć jakie standardy obowiazuja w tej branży. Wy u kogo zamówiliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adifx 10.11.2008 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Czy mozecoe polecic: - murarza do wymurowania komina z klinkier,- hydraulika- elektryka pozdrAdi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 12.11.2008 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Witam Grupę, Czy podpisywaliscie umowę na wykonanie schodów? Jesli tak to jeśli ktoś z Was dysponuje wzorem, to bardzo proszę o podesłanie. Witam, jeśli chodzi o wewnętrzne to mi właśnie w przyszły poniedziałek będa montować , gdzie zamawiacie?, umowe dał mi do podpisania wykonawca, jest tam tylko przedmiot umowy, termin realizacji i cena. Jeszcze zbieramy oferty. Pewnie pod koniec tego tygodnia się zdecydujemy i ... szukam opinii innych. Dobrze wiedzieć jakie standardy obowiazuja w tej branży. Wy u kogo zamówiliście? Witam, zamówiliśmy w firmie Piaspol z Goleniowa, zadowolony jestem z obsługi, facet trzy razy przyjeżdżał na pomiary bo zmienialismy koncepcję. Kilku forumowiczów brało z Aptanavigo, ale jak mi kazali samemu zmierzyć i przyjechac z wymiarami w celu zrobienia wstępnej wyceny to mi się odechciało. W końcu komu powinno zależeć mi czy im. , pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 12.11.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 witam mam pytanie - ile trzeba zapłacić za robociznę metra ocieplenia poddasza wełną?? układam tylko jedną warstwę, mieści mi się 20cm między krokwiami... dodaj 5 cm na krokwie między stelaż pod regipsy - poprzecznie do pierwszej warstwy - niewiele wydasz a uzyskasz szczelność ocieplenia. Nawet nie kombinuj żeby zaoszczędzić. Ja mam tylko jedno pytanie : czemu 95 % ludzi uklada welne miedzy krokwiami a nie na stopie ? Czy Wy ogrzewacie poddasza czy jak ? Wszystkie przeslanki mowia o tym aby klasc welne na stropie. Duzo mniej welny idzie (taniej), mniejsza kubatura do ogrzewania (taniej), mniejsza powierzchnia do uciekania ciepla (taniej), wygodnie sie kladzie. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 12.11.2008 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 witam mam pytanie - ile trzeba zapłacić za robociznę metra ocieplenia poddasza wełną?? układam tylko jedną warstwę, mieści mi się 20cm między krokwiami... dodaj 5 cm na krokwie między stelaż pod regipsy - poprzecznie do pierwszej warstwy - niewiele wydasz a uzyskasz szczelność ocieplenia. Nawet nie kombinuj żeby zaoszczędzić. Ja mam tylko jedno pytanie : czemu 95 % ludzi uklada welne miedzy krokwiami a nie na stopie ? Czy Wy ogrzewacie poddasza czy jak ? Wszystkie przeslanki mowia o tym aby klasc welne na stropie. Duzo mniej welny idzie (taniej), mniejsza kubatura do ogrzewania (taniej), mniejsza powierzchnia do uciekania ciepla (taniej), wygodnie sie kladzie. Fantom Ja kladlem na stropie i miedzy krokwie, ale ja chce aby miec stryszek wiec to ocieplenie ma sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 12.11.2008 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 cos nie moge sie zalogowac z Rumunii.... czy ktos wie gdzie mozna znalezc jakies informacje dotyczace dopuszczalnych ,,odchylek wymiarowych- dokladnosci,, np. tynkow, poziomow przy wykonywaniu posadzek itp. odkrylem ze na poziomie zero mam roznice na 15metrach dlugosci budynku 4-5 cm. i tak mysle sobie czy czegos nie przegapilem.... bejmar a swoja droga to dostalem zaproszenie na swieta do transylwanii.... wrrrr.... Stosunkowo duzo. Ja mialem mniej niz 2 cm. Wyprostowali na zaprawie na pierwszej warstwie cegiel Potem mozesz miec problem z polozeniem styropianu. Jak polozysz rowne warstwy to roznica w laniu posadzki bedzie duza aby wyrownac. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 12.11.2008 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 cos nie moge sie zalogowac z Rumunii.... czy ktos wie gdzie mozna znalezc jakies informacje dotyczace dopuszczalnych ,,odchylek wymiarowych- dokladnosci,, np. tynkow, poziomow przy wykonywaniu posadzek itp. odkrylem ze na poziomie zero mam roznice na 15metrach dlugosci budynku 4-5 cm. i tak mysle sobie czy czegos nie przegapilem.... bejmar a swoja droga to dostalem zaproszenie na swieta do transylwanii.... wrrrr.... Stosunkowo duzo. Ja mialem mniej niz 2 cm. Wyprostowali na zaprawie na pierwszej warstwie cegiel Potem mozesz miec problem z polozeniem styropianu. Jak polozysz rowne warstwy to roznica w laniu posadzki bedzie duza aby wyrownac. Fantom Jak juz wiesz ze masz roznice to wez podsyp piaskiem przed polozeniem styropianu i wtedy to zlikwidujesz. Wez tez poprawke na osadzenie okien i drzwi, zeby sie nie okazalo ze bedzie brakowalo tych 4 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 12.11.2008 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 witam mam pytanie - ile trzeba zapłacić za robociznę metra ocieplenia poddasza wełną?? układam tylko jedną warstwę, mieści mi się 20cm między krokwiami... dodaj 5 cm na krokwie między stelaż pod regipsy - poprzecznie do pierwszej warstwy - niewiele wydasz a uzyskasz szczelność ocieplenia. Nawet nie kombinuj żeby zaoszczędzić. Ja mam tylko jedno pytanie : czemu 95 % ludzi uklada welne miedzy krokwiami a nie na stopie ? Czy Wy ogrzewacie poddasza czy jak ? Wszystkie przeslanki mowia o tym aby klasc welne na stropie. Duzo mniej welny idzie (taniej), mniejsza kubatura do ogrzewania (taniej), mniejsza powierzchnia do uciekania ciepla (taniej), wygodnie sie kladzie. Fantom Ja kladlem na stropie i miedzy krokwie, ale ja chce aby miec stryszek wiec to ocieplenie ma sens. Ja tak samo: wejście po jakiś mniej używany sprzęt na nieocieplony strych w upalny dzień lub zimą nie należałoby do przyjemnych. Na poddaszu użytkowym wełna jest na skosach "na zakładkę" - między krokwie i na nie, oraz w suficie między jętkami. Na strychu tylko 15cm między krokwiami i na to nabite płyty osb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bejmar 12.11.2008 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 dziekuje za informacje, wlasciwie to zasypalem piaskiem i zagescilem ale nie wylalem chudziaka. postaram sie przed laniem chudziaka (przerwalem budowe do wiosny)jeszcze raz pomierzyc i moze chudziakiem troche skoryguje.na przemyslenie mam troche czasu...ale o oknach i zwlaszcza drzwiach bede myslal dzieki marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 12.11.2008 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 witam mam pytanie - ile trzeba zapłacić za robociznę metra ocieplenia poddasza wełną?? układam tylko jedną warstwę, mieści mi się 20cm między krokwiami... dodaj 5 cm na krokwie między stelaż pod regipsy - poprzecznie do pierwszej warstwy - niewiele wydasz a uzyskasz szczelność ocieplenia. Nawet nie kombinuj żeby zaoszczędzić. Ja mam tylko jedno pytanie : czemu 95 % ludzi uklada welne miedzy krokwiami a nie na stopie ? Czy Wy ogrzewacie poddasza czy jak ? Wszystkie przeslanki mowia o tym aby klasc welne na stropie. Duzo mniej welny idzie (taniej), mniejsza kubatura do ogrzewania (taniej), mniejsza powierzchnia do uciekania ciepla (taniej), wygodnie sie kladzie. Fantom Ja kladlem na stropie i miedzy krokwie, ale ja chce aby miec stryszek wiec to ocieplenie ma sens. Też tak robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts