szczukot 15.04.2009 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Czy ktos zakladal instalacje odgromowa ? Ile go to kosztowalo na jakim dachu i kto mu to zrobil ? Dajcie jakies namairy na firmy w Szczecinie i okolicach Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miroslaw6 15.04.2009 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 A ja z innej beczki.Czy jest ktoś w grupie kto użytkuje przydomową oczyszczalnie ścieków?Mam problem,zapaszek z kominka wentylacyjnego. Umieszczonego na dachu czy na ogrodzie ? Fantom Z kominka w ogrodzie.A to ma być kominek napowietrzający.Gdyby z tego na dachu to pół biedy bo to odpowietrzający.Zwiekszyłem dawke bakteri i nic.Czyży coś wykonawca sknocił?Nawet chemie do mycia i do kibelków używam specjalną do poś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 15.04.2009 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 A ja z innej beczki.Czy jest ktoś w grupie kto użytkuje przydomową oczyszczalnie ścieków?Mam problem,zapaszek z kominka wentylacyjnego. Podwoić ilość bakterii, albo zmienić! i podwoić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 15.04.2009 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Czy ktos zakladal instalacje odgromowa ? Ile go to kosztowalo na jakim dachu i kto mu to zrobil ? Dajcie jakies namairy na firmy w Szczecinie i okolicach Fantom Nie potrzebna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonia2003 16.04.2009 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Czy ktos zakladal instalacje odgromowa ? Ile go to kosztowalo na jakim dachu i kto mu to zrobil ? Dajcie jakies namairy na firmy w Szczecinie i okolicach Fantom Nie potrzebna... my mamy tylko uziom, bez żadnej instalacji odgromowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 16.04.2009 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Chcę się zabrać za opaskę żwirową wokół domu. W związku z tym kilka pytań do tych, którzy mają to już za sobą: 1. Gdzie można kupić krawężniki w przyzwoitej cenie? 2. Jaka powinna być faktura żwiru? 3. Jaka gruba powinna być warstwa żwiru? Z gory dziekuje za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee 16.04.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Szukam firmy, która zaprojektuje mi i wykona wentylację mechaniczną z rekuperatorem. Przeszukałam posty na naszej grupie i znalazłam takie firmy: Wentor, Klimatsystem i FGN. Może jeszcze o jakiejś nie wiem?Jakie są Wasze doświadczenia z tymi firmami? No i przede wszystkim, czy wszystko dziala jak należy? Mam co prawda projekt wentylacji mech. zrobiony do pozwolenia na budowę, ale mam co do niego duuże wątpliwości. Chciałabym, żeby za projekt i wykonanie była odpowiedzialna jedna firma. Do kogo uderzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 16.04.2009 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Podzielę się z Wami, a co tam... Nie tylko Wy macie pod górkę W październiku 2007 roku zamówiliśmy zabudowę kuchni, w jednej ze szczecińskich firm. Jest umowa, terminy itd. We wrześniu 2008 roku przywieziono nam ok. 90% zamówionego sprzętu, nie było żadnego kwitowania odbioru, przyjechał monter i zaczęło się składanie mebli. W trakcie, okazało się, że brakuje jeszcze kilku elementów. Monter zapewnił, że to kwestia kilku dni… Od tamtej pory, pod koniec grudnia, skontaktowaliśmy się z firmą, z zapytaniem kiedy mają zamiar zakończyć u nas montaż, ponieważ pan monter się nie pokazał. Pani z firmy udawała zdziwioną, że są u nas jeszcze jakieś prace do wykonania. Zapewniono nas, że to nie problem, bez przeprosin, czy jakiejś skruchy i że sprawę zakończą jak najszybciej. Do tej pory nie ma żadnej woli ze strony firmy mimo, że dzwoniłem ponownie tydzień temu do nich. Otrzymałem suchą informację, że monter się z nami skontaktuje. Do dzisiaj żadnych wieści. Część mebli stoi prowizorycznie w kuchni, część stoi nie rozpakowana w kartonach. Pieniądze za meble zapłaciliśmy w całości, zgodnie z umową. Została część za montaż.... Chcecie wiedzieć co za to firma ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 16.04.2009 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Szukam firmy, która zaprojektuje mi i wykona wentylację mechaniczną z rekuperatorem. Przeszukałam posty na naszej grupie i znalazłam takie firmy: Wentor, Klimatsystem i FGN. Może jeszcze o jakiejś nie wiem? Jakie są Wasze doświadczenia z tymi firmami? No i przede wszystkim, czy wszystko dziala jak należy? Mam co prawda projekt wentylacji mech. zrobiony do pozwolenia na budowę, ale mam co do niego duuże wątpliwości. Chciałabym, żeby za projekt i wykonanie była odpowiedzialna jedna firma. Do kogo uderzyć? U mnie robil Wentor. Projekt gotowy przeliczyli raz jeszcze sami. Wszystko dziala bez zarzutu. Firma porzadna, monterzy sympatyczni i solidni. Jedny problem to umawianie terminu. Oni maja siedzibe w Żarach, wiec nie zawsze im po drodze do Szczecina, szczegolnie jeśli chodzi o drobne prace, np. regulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meggys 16.04.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Chcecie wiedzieć co za to firma ? no pewnie - nie będziemy tam zamawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonia2003 16.04.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Chcecie wiedzieć co za to firma ? no pewnie - nie będziemy tam zamawiać chcemy, bo jutro idę oglądać projekt mojej kuchni i oby to nie była "ta firma" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 16.04.2009 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Chcecie wiedzieć co za to firma ? no pewnie - nie będziemy tam zamawiać chcemy, bo jutro idę oglądać projekt mojej kuchni i oby to nie była "ta firma" W związku z tym, że chyba w tej firmie też czytają to forum (właśnie miałem telefon z terminem realizacji na poniedziałek), nie będę świnią i dam Wam na priv. namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 16.04.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Podzielę się z Wami, a co tam... Nie tylko Wy macie pod górkę W październiku 2007 roku zamówiliśmy zabudowę kuchni, w jednej ze szczecińskich firm. Jest umowa, terminy itd. We wrześniu 2008 roku przywieziono nam ok. 90% zamówionego sprzętu, nie było żadnego kwitowania odbioru, przyjechał monter i zaczęło się składanie mebli. W trakcie, okazało się, że brakuje jeszcze kilku elementów. Monter zapewnił, że to kwestia kilku dni… Od tamtej pory, pod koniec grudnia, skontaktowaliśmy się z firmą, z zapytaniem kiedy mają zamiar zakończyć u nas montaż, ponieważ pan monter się nie pokazał. Pani z firmy udawała zdziwioną, że są u nas jeszcze jakieś prace do wykonania. Zapewniono nas, że to nie problem, bez przeprosin, czy jakiejś skruchy i że sprawę zakończą jak najszybciej. Do tej pory nie ma żadnej woli ze strony firmy mimo, że dzwoniłem ponownie tydzień temu do nich. Otrzymałem suchą informację, że monter się z nami skontaktuje. Do dzisiaj żadnych wieści. Część mebli stoi prowizorycznie w kuchni, część stoi nie rozpakowana w kartonach. Pieniądze za meble zapłaciliśmy w całości, zgodnie z umową. Została część za montaż.... Chcecie wiedzieć co za to firma ? Ja bym napisał na ogóle - nawet jak czytają, a może przede wszystkim dlatego że czytają i znają siłę tego forum Jeśli nie ogół to poproszę na priva - chętnie poznam co to za "artyści". Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 16.04.2009 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Szukam firmy, która zaprojektuje mi i wykona wentylację mechaniczną z rekuperatorem. Przeszukałam posty na naszej grupie i znalazłam takie firmy: Wentor, Klimatsystem i FGN. Może jeszcze o jakiejś nie wiem? Jakie są Wasze doświadczenia z tymi firmami? No i przede wszystkim, czy wszystko dziala jak należy? Mam co prawda projekt wentylacji mech. zrobiony do pozwolenia na budowę, ale mam co do niego duuże wątpliwości. Chciałabym, żeby za projekt i wykonanie była odpowiedzialna jedna firma. Do kogo uderzyć? U mnie robil Wentor. Projekt gotowy przeliczyli raz jeszcze sami. Wszystko dziala bez zarzutu. Firma porzadna, monterzy sympatyczni i solidni. Jedny problem to umawianie terminu. Oni maja siedzibe w Żarach, wiec nie zawsze im po drodze do Szczecina, szczegolnie jeśli chodzi o drobne prace, np. regulacje. U nas też robi Wentor. Na razie mamy przewody, samo reku przyjdzie jak zrobimy wykończeniówkę. Jestem zadowolona z dotychczasowej współpracy- w odróżnieniu od innych firm, reagowali sprawnie, konkretnie i rzeczowo podchodzili do tematu. (bimbelt, też uzgadniałeś z panem Zbyszkiem?) A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 16.04.2009 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Chcę się zabrać za opaskę żwirową wokół domu. W związku z tym kilka pytań do tych, którzy mają to już za sobą: 1. Gdzie można kupić krawężniki w przyzwoitej cenie? 2. Jaka powinna być faktura żwiru? 3. Jaka gruba powinna być warstwa żwiru? Z gory dziekuje za podpowiedzi co do krawężników się nie wypowiem, bo nie jestem już na bieżąco z cenami. faktura żwiru ma być taka, jaka ci się podoba. jedziesz na plac, oglądasz żwiry różne i wybierasz ten, który ci się spodoba. może być nawet wielkości pomarańczy co do grubości to minimum 10 cm, tak według mnie. jeśli miałby to być bardzo drobny żwir, albo jakiś grys marmurowy to może być i 5 cm. u mnie wyszło 4,5 tony o ile dobrze pamiętam, takiego dosyć grubego żwiru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickey30 16.04.2009 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Piotriwa prześlij na priva Chociaz kuchnia już zamówniona , ale...... mam nadzieję że to nie to studio, ewentualnie przynajmniej będe wiedzieć co robić jak będą kręcić Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 16.04.2009 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Szukam firmy, która zaprojektuje mi i wykona wentylację mechaniczną z rekuperatorem. Przeszukałam posty na naszej grupie i znalazłam takie firmy: Wentor, Klimatsystem i FGN. Może jeszcze o jakiejś nie wiem? Jakie są Wasze doświadczenia z tymi firmami? No i przede wszystkim, czy wszystko dziala jak należy? Mam co prawda projekt wentylacji mech. zrobiony do pozwolenia na budowę, ale mam co do niego duuże wątpliwości. Chciałabym, żeby za projekt i wykonanie była odpowiedzialna jedna firma. Do kogo uderzyć? U mnie robil Wentor. Projekt gotowy przeliczyli raz jeszcze sami. Wszystko dziala bez zarzutu. Firma porzadna, monterzy sympatyczni i solidni. Jedny problem to umawianie terminu. Oni maja siedzibe w Żarach, wiec nie zawsze im po drodze do Szczecina, szczegolnie jeśli chodzi o drobne prace, np. regulacje. U nas też robi Wentor. Na razie mamy przewody, samo reku przyjdzie jak zrobimy wykończeniówkę. Jestem zadowolona z dotychczasowej współpracy- w odróżnieniu od innych firm, reagowali sprawnie, konkretnie i rzeczowo podchodzili do tematu. (bimbelt, też uzgadniałeś z panem Zbyszkiem?) A. Hej Czy wentylację mechaniczną trzeba uwzględniać już na etapie projektu?, czy zrezygnowaliście z budowy kominów? Ile kosztuje takie instalacja? z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee 16.04.2009 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Aniutka i bimbelt, dzięki za opinie. Wygląda na to, że wyślę tam zapytanie.A czy mieliście doświadczenia z FGN? Kusi mnie ta siedziba w Szczecinie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickey30 16.04.2009 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Mogę poprosić o aktualną listę wykonawców........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chase 16.04.2009 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Szukam firmy, która zaprojektuje mi i wykona wentylację mechaniczną z rekuperatorem. Przeszukałam posty na naszej grupie i znalazłam takie firmy: Wentor, Klimatsystem i FGN. Może jeszcze o jakiejś nie wiem? Jakie są Wasze doświadczenia z tymi firmami? No i przede wszystkim, czy wszystko dziala jak należy? Mam co prawda projekt wentylacji mech. zrobiony do pozwolenia na budowę, ale mam co do niego duuże wątpliwości. Chciałabym, żeby za projekt i wykonanie była odpowiedzialna jedna firma. Do kogo uderzyć? Co do firm ze Szczecina: http://www.ajb-klima.pl http://rekuperacja.szczecin.pl http://www.biernat.szczecin.pl A ja swój projekt robiłem tutaj: Instalator ul. Nieduża 4/1, Szczecin tel. 091 4553328 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts